Bra start

Det kan allt fråga sej om det verkligen har varit, vaknade imorse med väldigt ont i halsen. Verkar inte bättre än jag oxså har fått detta virus som sprider som som en löpeld på jobbet.. usch o fyy.. så det blir ingen utgång för mej idag, vill inte riskera att få bli sjuk igen..
Hade ju tänkt mej till marten och esters cafe idag men det blev inget med dää för här har det regnat eller vräkt ner är nog mera passande. Vaknade inatt av det regna så det dåna..
Så idag har jag gjort absolut ingenting.. bara legat i soffan och glott ungefär..!! sen blir det  till att tända ljusbordet och mysa hela lördagskvällen... !!
Måste tipsa om nått så vedervärdigt gött vi har ätit till middag idag. Receptet kommer ifrån viktklubb och varje portion innehåller endast 560 kcal. som hittat !!! 
Jag hade i rödlök, citron och ännu mera fetaost i potatisalladen..

Fetaostfylld kyckling med smakrik potatissallad


Ingredienser

Antal portioner:  4

kyckling:
500 gram kycklingfilé
100 gram fetaost (16%)
1 dl finhackad basilika
1 msk flytande margarin
potatissallad:
1 kg potatis
2 tsk fransk senap
2 klyfta vitlök, pressade
3 msk olivolja
3 msk gräddfil, 12 % fett
3 msk vatten
1.5 tsk oregano
1 krm socker
  salt och peppar
sallad:
150 gram fint riven isbergssallad
200 gram morot i bitar
300 gram tomater i klyftor

Instruktioner

Börja med kycklingen. Blanda fetaost, basilika, salt och peppar i en skål. Banka på filéerna med baksidan av handen så att filéerna blir större. Lägg en klick av fetaosten ovanpå. Vik över och fäst med en tandpetare. Stek filéerna i margarin så att de får färg. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Efterstek kycklingen i 225 grader i ca 10 minuter strax före du ska äta. Potatissallad: Koka potatisen utan skal. Skär den i bitar medan den fortfarande är varm (men inte het). Blanda fransk senap, pressad vitlök, olivolja, gräddfil och vatten i en mixer (eller gör det för hand). Smaka av med torkad oregano, socker, salt och peppar. Slå dressingen över den varma potatisen. Ät kycklingen med den ljumma potatisen och en sallad gjord på isberg, morot och tomat.



Någon som oxså roar sej denna lördag är signe.. Tänk va roligt dä ä med fotboll ..







Puss o hej


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
.................................................

RSS 2.0