När ska du och Precious ha barn?

Det är en frågan som jag får ofta, när ska ni ha barn? eller varför har inte ni barn än?
Det är faktiskt en väldigt privat fråga men den ställs ändå av bekanta, vänner, familj och människor som man egentligen knappt känner. Och jag blir lika ställd varför gång och svarar alltid, - jag vet inte, det blir när det blir. Egentligen önskar jag att kunna finna mej någon gång och säga 25 juni 2011 planerar vi att skaffa barn eller vi kan inte få barn. Ingenting är av detta är ju sant men det vore roligt om få någon reaktion av den som frågar så den fattar egentligen vilken otroligt märklig fråga dom egentligt ställts. Man frågar ju inte tjock människa - När ska du gå ner i vikt då? Men det är ok att fråga folk som inte har några barn när dom planerar att skaffa ?


Jag är 26 år och i våran släkt betyder det att man ska ha minst 2 barn, ha hus, kombi och ha ett vik eller fast tjänst i säffle kommun. Har man inte det är man konstig, annorlunda, märkvärdig, eller min favorit inte barnkär.. !! Jag är den första och erkänna att bebisar och barn är inte min grej, ifall andras barn och bebisar. Jag är väldigt glad i mina guddöttrar t.ex.
Visst bebisar är gulliga och luktar gott men dom får mej inte och kasta mej över precious och skrika att jag vill ha barn. Och när vi ser bebisar som skriker inte tänker jag stackars denna mamma, utan hur kommer jag härifrån snabbast.. Detta erkänner jag, jag är sån, inget och hymla med. Men det betyder inte att jag aldrig vill ha barn, för det vill jag.
Den som mest vill att jag ska bli mamma NU är min mamma, hon längtar efter barnbarn tror ja.  Mest för hennes tvillingssyster har två barnbarn och mamma vill inte vara annorlunda. Men mamma, jag kan göra nästan allt för dej mamma  men inte skaffa barn för du vill ha barnbarn.

Jag har allt en plan för  hur jag vill att min framtid ska se ut. Jag har gått 3 år på universitet och läst till syrra, det var 3 tuffa år som slet väldigt på min och precious relation, jobbigt med allt plugg och pendlande men jag härdade ut och fick min examen vilket jag är väldigt stolt över. Nu har jag fullt upp och jobba och försöka utveckla mej och hitta min roll som syrra. Jag vill kunna gå på mammaledighet och känna att jag kan mitt jobb någorlunda nu. Man kan inte kunna allt som syrra men grunderna ifall. För min plan är att läsa vidare till specialist sjuksköterska efter mammaledigheten och jag tycker att för kunna bli en bra sådan måste man vara en duktig och bra allmän sjuksköterska.
Så svaret på frågan när jag och precious ska ha barn är :
När jag är en bra och kompetent allmänsjuksköterska.

Förresten, jag bor i radhus, har volvo, anställning i Landstinget, märkvärdig, annorlunda, konstig?

Här håller jag min guddotter Linn..


Nu går Ammy och jag o lägger oss...
kram och GonattKommentarer
Postat av: Tess

Måste bara säga att det är kul att kika in till dej här.=)Det där med barn är ju egentligen ingenting som någon annan har med att göra. Jag skulle inte våga att fråga ens en gång för man vet inte orsaken till att folk inte skaffar barn och man kan kliva på en öm tå. Och som sagt ingen annan har med det att göra. Det finns lika många saker som är jobbiga när man skaffar barn, som te x när jag skulle ha Emmelie eller Linus ( det var likadant med båda nämligen) då gick man ju över 2 barnsgränsen och det är ju inte ok. Man började ju fråga om man inte ha annat att göra, vad är du för en jävla frögurka, hur många barn ska ni egentligen ha? Till dom som väljer att skaffa ett barn så blir responsen på det " ska ni inte ha fler barn? Men vad synd att det ska få vara självt".Så "svaret" på ditt inlägg blir detta:

Det spelar ingen roll om du inte har barn eller om du har barn så har alla alltid en åsikt om det man väljer. Och jag tycker att du gör riktigt i att välja din utbilding och din karriär i första hand, du har tiden på dej OM det är så att ni vill skaffa barn. Valet är erat och ni ska välja det som känns rätt för er och inte vad andra tycker att ni ska göra =) Stor kram =)

2010-03-16 @ 09:14:34
URL: http://www.mellanskitochrosor.se
Postat av: Vicki

Ja nog är du konstig alltid ;)..... nä´rå gums.

Ni hinner allt med barn, satsa på jobbet nu du. Herregud du är ju bara 26 år! O skulle du bli sugen efter vägen har jag tre o låna ut ;)))

Kramen på er!

2010-03-16 @ 09:35:47
Postat av: Helene Pettersson

Tack Anna, för en bra tankeväckare. Denna frågan är ju faktiskt bland det mest privata man kan ställa och inget någon annan har med att göra, men jag kan tänka mig att man blir ganska ställd när frågan kommer och det är svårt att komma på ett bra svar så inte fler följdfrågor kommer. Jag vet att jag själv har ställt frågan någon gång, och ibland känner man hur obekvämt det blir. Man ångrar sig direkt att frågan ploppade ut, och det blir nästan lika jobbigt för en annan. Jag ska i alla fall göra mitt bästa att tänka till först innan jag frågar, för som sagt jag skulle inte vilja ha frågan om varför inte jag snart ska gå ner i vikt!

Kram på dig Anna fån Helene.

2010-03-16 @ 09:36:58
Postat av: ocka

ååå har du skaffat dej blogg...;-) ja kommer följa dej fanatiskt...hihi

2010-03-16 @ 10:46:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
.................................................

RSS 2.0