The love of my life

Godkväll igen !!!
Så ser det ut hos oss nu, alla värmeljus ä tända och en go varm spinnande Herr Alfie ligger på sin kudde bredvid mej.. Han ligger o snuttar på min hand så jag får skriva mha pekfingervalsen :D
mysigt värre kan ja lova...han har lagt sej som en kringla över min arm o vi väntar på att precious ska spela klart så vi kan titta på film..
Hoppas ni andra har det lika mysigt som vi!!!! =)

Månbord II

Hej alla !!!
Nu äntligen är jag nöjd med den lilla hallen på övervåningen.. Det nya månbordet ä på plats och blivit skruvat ihop med väggen.. Katterna har valt bordet x antal gånger så jag har inte kunnat ha nått på det förrän nu..
Så här såg det ut innan månbordet kom på plats
Men nu står symaskinsbordet på framsidan och nu ser det ut så här istället =)
Jag är så nöjd och den känslan av att man inte kan sluta titta på det finns nu och det känns så bra..
Jag fullkomligt älskar det höga fatet med rosorna på.. Dom rosorna köpte jag igår när jag va på stan med syster yster..
Det höga fatet har jag gjort själv, klistrat ihop en loppad silverbricka och en vit hög vas. Det gamla trasiga pärlhalsband ä pricken över i:et tycker jag..
o självklart står den på en virkad vit duk =)
Har försökt att samla allt som jag tycker xtra mycket om på bordet, det ska ju vara vitt så klart, slitet, spets, virkat, silver, fina vita krukor och något grönt..
På en sida står den nya stora vita krukan tillsammans med en liten madonna och en ommålad dalahäst ;)
En liten silverbricka ä ett måste =)
och på andra sidan står den omgjorda lampan och ett & tecken som jag oxå köpte igår =)
Det enda som fattas nu är det några små tavlor som Precious får hjälpa med mej att spika upp.. Men jag är så nöjd =)
Vad tycker ni, visst blev det bra ???

Nu väntar påskriset på mej, hoppas ni alla får en mysig lördag =)
<3

Påskpynt


Hej alla !!!
Jag mår riktigt bra idag och har haft en supermysig dag tillsammans med syster yster.. Vi har fikat på Holgers och jag har handlat så mycket kul, både till påsk, tullilull och fina saker till månbordet..
Bilder på tullilullet kommer under helgen =)

Jag har försökt att pynta lite här till Påsk och som vanligt när jag ska greja med nått nytt så blir det massa flyttning på saker.. Vi har det så litet och trångt att när jag köpt något nytt så blir det att flytta runt på andra saker tills det blir bra =)
Som .tex dom två burarna som jag har i två olika storlekar, den lilla har hängt i köksfönstret och den stora på det höga fatet på tvbänken..
Men nu har jag bytt plats på dom, så den lilla buren står på det höga fatet på tvbänken och är fylld med massa ägg, både nya som jag köpte igår och gamla från förra påsk
Det blev kanske inte något traditionellt påskpynt men jag tycker om det så mycket ändå, det ä min stil och det ä huvudsaken!

För några månader sen så rev  Herr Alfie ner min finaste och favorit glaskupa som stod på tvbänken så gissa om jag blev glad när jag hittade en precis likadan och till samma pris.. =)
Så nu står den här igen på tvbänken och där hoppas jag verkligen att den får stå ett tag nu =)
Hela kupan gick faktiskt inte sönder utan bara foten, så jag har själva kupan kvar och den passade helt perfekt på det lilla höga fatet.
Så den står brevid påskriset som jag har visat bilder på tidigare..
Det vita porslinsägget ä ett loppisfynd för ynka 5 kr :D
Tycker inte riktigt om foten på det lilla höga fatet och jag hade en gammalt trasigt pärlhalsband som jag lindade runt foten och det blev så mycket bättre..
Även denna lilla kupa ä fylld med ägg och fjädrar och imorrn ska jag sätta ut ett påskris på framsidan med vita fjädrar så klart ;)
Men nu tillbaka till den stora buren som får hänga i köksfönstret med en lång trasslig blomma i
När vi var på Esters förra gången så köpte jag en krona i zink som jag inte har hittat plats för och av en ren slump så satte jag den på murgrönan som står i köksfönstret mest bara för jag skulle rensa på köksbordet..
o till min lycka så passade kronan perfekt på krukan =)
Så det vara bara tvinna grenarna runt kronan och så bra det blev, ibland ska ha lite tur när man inreder...
Den lilla förändringen med kronan och buren gjorde så mycket för fönstret, det blev så mycket fräschare och så ä det kul med nytt
Det blir annars en lugn helg i Skokartongen, jag ska som sagt göra klart påskriset på framsidan och hitta plats för det nya tullilullet och göra månbordet klart.. Precious har skruvat fast det riktigt ordentligt nu så fattas det bara saker på det..
Jag har börjat litegrann och bilder kommer imorrn men på Skokartongens facebook sida finns det en liten sneak peak på det finaste på bordet =)
Ni hittar sidan här och sen ä det bara att gilla =)
Så vad tycker ni om mitt påskpynt och vad brukar ni pynta med ??
Ikväll blir det tacos och Lets Dance
Önskar er alla en supermysig fredagkväll <3

Shopping

Hej alla !!!!
Mår så otroligt mycket bättre idag och dagen har jag spenderat tillsammans med lillasyster och mamma i Karlstad. Lillasyster skulle dit och hitta skor till sin balklänning och vi följde med som sällskap..
Och det blev en hel del shoppat, en vit tröja från JC, en ny rouge från make up store, lite blandade sminkgrejer ifrån HM och dagens bästa köp, en bh ifrån CHANGE.
Ni som inte har varit där än så rekommenderar jag er verkligen att gå dit. Dom hjälper en att mäta sej, så man får veta sin riktiga BH storlek och hjälper en att hitta bh som sitter så skönt.. Visst dom ä lite dyrare men det ä det värt för goare BH:are finns inte..
Det va inte jättegullig tjej som hjälpte oss som hade jättefina naglar och jag frågade henne lite om vart hon hade gjort dom m.m. Så det slutade med att vi fick en visitkort på en nagelsalong och nu på onsdag ska ja o lillasyster dit och göra en nagelförlängning.. ska bli så kul !!!! Jag som aldrig har haft långa fina naglar, !!!
Åh, vet inte hur jag ska orka vänta tills på onsdag =)
Kan ju inte ha allt för långa naglar med tanke på det jobb som jag förhoppningsvis kommer tillbaka till om någon månad eller två..
Det blev oxå en besök på Bouleward där jag hittade massa fina ägg i olika färger och storlekar, de va kärlek vid första ögonkastet när jag såg dom =)
Så imorrn får det bli att påskpynta och greja =)
Ett & tecken fick oxå följa med hem, har velat ha en sånt länge nu
Nu väntar en hög med räkningar på mej, fyy, det ä bland det tråkigaste som finns att betala räkningar !
Sen ska jag ta mej en tur till mina favoritbloggar som belöning =)

Dålig

Hej alla !!!
Det har inte blivit så mycket bloggande eftersom jag inte mår så bra nu. Har så ont, mår illa och känner mej allmänt dålig.. =( Bläää
Mår dock lite bättre idag så jag hoppas att det vänder nu =)
Förresten, blev så glad i måndags då jag fick min sjukpenning så min handläggare har godkänt min sjukskrivning, så en stor sten har lyfts bort ifrån mina axlar =)
Lämnar er med enpå köksbord som jag har grejat lite med =)

UTE

Hej alla !!
Vilken fin helg vi har haft, ännu en dag med sol och värme..
Nu ska ni få se bilderna jag lovade igår.. Har gjort lite ändringare ute bl.a så har zinkhjärtat med alla pärlhyacinter fått flytta ut =)
Gjorde även iordning det bordet som stod där symaskinsbordet står nu.. Nu står det gamla bort mellan dörren och altanen..
Kockumbordet kallar jag det för nästan alla krukor utom en är ett kockum fat eller kopp
Hittade dessa söta violer på våran ICA affär och med hjälp av massa mossa så passade den perfekt in i ett litet kockum fat
Här ä alla kockum grejer, två fat, en hink och en liten kopp som ä min favorit =)
Hoppas ni alla har det lika gott i solen och inte ä trött eftersom vi fick sova en timme mindre :/
Nu ska vi till mormor o äta våfflor, MUMMA !!!

Ris o Ros

Godkväll alla !!!
Snart ä 5 blå IKEA kassar med tvätt färdigtvättade och vikna. Så skönt !!! Men oerhört tråkigt, nästan lika tråkigt som i fredags när vi va på Ö&B och köpte rengöringsmedel, tvättmedel, sköljmedel, diskmedel, duschcreme mm. för nästan 500 kr.. UUUr trist !!!!!
Men nu ä det snart gjort och belöningen blir att få lägga sej i en renbäddad säng =)
Även nästa alla tomatplantor och  chiliplantor har fått ny kruka o jord.. Belöningen blir för det att vi grillade för första gången iår, mumsigt..
Nått som inte va lika kul var när djuren fick frispel och välte ner en silverbricka med fyra glas på varav alla fyra gick sönder =(
Så det blev det ett tomt utrymme där på bokhyllan och jag funderar länge och väl tills djuren ännu en gång välte ner påskriset som stod i trappan..
Då va den saken klar, påskrisen kom dit fortare än snabbt och det blev faktiskt väldigt bra
Är sjuk nöjd med dom vita fjädrarna med pärlorna på, när det blir dags för ett ris därute så får jag göra flera
Hann även med att greja lite på framsidan men när väll fick för mej att ta kort på det jag hade grejat med så såg det ut så här
Lite väl mörkt och med blixten på såg det inte bra ut så ni får vänta tills imorrn =)
Imorrn får vi oxå sova en timme mindre för då ska klockan dras fram, något jag hade helt missat, tur att min mamma påminde mej ;)
Hoppas ni har en toppen mysig lördagkväll <3

Plantor

Hej alla !!!
Detta gör jag idag =)
Tomat och chili plantorna har blivit så stora så dom behöver planteras om för första gången,
Hittade massa små ytterkrukor i plast på erikshjälpen idag för 50 öre styck, köpte nästan 30 stycken =)
Så nu ä det rosa rummet fullt till bredden med små plantor.
Nästa helg får ä det förhoppningsvis paprikan och kryddörternas tur..
Nu ä det tillbaka ut i solen, var bara inne för en vätskepaus, det är så varmt o härligt i solväggen..
Resten av dagen blir dock inte så glamouröst tyvärr, har cirka 5 ikea kassar som ska tvättas bort.. Det slutar aldrig förvåna mej hur mycket tvätt det blir av bara 2 personeer !!
Hoppas ni har det lika soligt och gött som vi =)

Fredag

Hej alla igen !!
Då var vi hemma igen efter en litet tripp till karlstad som inte alls blev som jag hade tänkt mej..
Tänk va lustig det är, när saker går fel så är det inte bara en sak..
DEtta med försäkringskassan har gjort mej så lessen och ännu mer ledsen blev jag när ja kollade på internet bank och insåg att jag bara skulle få sjukpenning för 1 en vecka..
Snabbt var jag på telefon till kundservice och frågade vad som har hänt..
Där hänvisade mej dom till min handläggare som jag ringde upp och vet ni vad jag fick för svar..
- Jag har begärt in komplitteringar ifrån din läkare så han får förklara mera exakt hur din smärta påverkar din arbetsförmåga !
Att jag inte dog när han sa detta för senast igår så satt jag ansikte mot ansikte mot denna så kallade människan och inte ett ord han sa om detta då.. Då var allt bra och han ville då höra min version sa han och att det jag säger till läkarn det skriver han på intyget, det gick inte att förstå..
Jag blev så arg för det finns så många andra sätt han kunde ha hanterat detta, han har haft mitt läkarintyg i över en månad, det har bara krävts en samtal där han kunde ha förklarat detta och sagt att min sjukpenning kommer att bli fördröjd.. o då hade jag haft tiden att ringa till min löneassistent och tagit ut några semesterdagar så har jag fått lite mer pengar i väntan på att min doktor gör komplettering eller så kude ja ha ringt till magtarm och kunnat påskynda honom..
Åh jag är så arg och lessen, vilken jävla feg idiot !!!!!!!!!!!!!
Inte nog man att man ä sjuk och dålig, nu ska jag behöva vara orolig och må dåligt över att jag inte får/har några pengar..
Som tur är har jag lite sparat och sen får jag låna av Precious men ändå.. !!!
Detta var droppen som fick bägaren att rinna över, min gräns ä snart nådd och jag ä helt färdig, tom, trött och så lessen. Gråt hela vägen hem ifrån Karlstad.. =(
Måste flika in för alla nya att mitt bloggeri brukar inte vara så negativt men detta ä min ventil och allt här i Skokartongen ä inte fint och gulligt.. !!
Hittade dock lite roliga kläder innan jag fick detta beskedet.  Bla. världens goaste randiga tröja ifrån Gina Tricot, (har en röd sedan innan) och ett par kornblå byxor från Kappahl som jag letade efter i hela Karlstad men det slutade med att dom fanns här hemma hela tiden =)
Får försöka och pigga upp mej själv lite, det ä ju faktiskt fredag och vi har helgen framför oss.. Så ikväll blir det att ta fram värmefilten och tända alla 40 värmeljusen..
Så brukar det se ut när vi har mys =)
o det ä tänt på månbordet så klart =)
Och om det ä xtra mysigt så tänds även dom 3 stora vita lyktorna
Har visat dom lyktorna flera gånger men dom är mina absoluta favoriter liksom dessa små vaserna som köpte på loppis i somras för 1 kr styck !
Har inga direkta planer för helgen, hoppas på fint och soligt väder för vi behöver greja lite ute på våran plätt och så har jag massa sticklingar som behöver planteras om..
Så jag säger samma sak igen, jag bryter ihop och kommer igen och jag tar kvällen på mej..
Ska muntra upp mej själv nu med att surfa runt hos er andra här i Blogglandia =)
Hoppas ni alla får en mysig fredagkväll, det ska vi förska ha <3

Hej alla ! Min ledsama dag blev lite värre...

imag0230_1332494 (MMS)

Hej alla ! Min ledsama dag blev lite värre igår av olika anledningar. Det e väl typiskt, allt på en gång. Men de e en ny dag o solen skiner här i Värmland. E på väg till smärtis o sen lite shopping o mys med precious :) Det blir en perfekt start på helgen :) tack för alla Goa kommentarer o stöd i förra inlägget. Hoppas ni alla får en mysig fredag!


Ledsen =(

Hej alla !!
Har kommit hem ifrån rehabmötet på jobbet och jag är så ledsen.
Gråt faktiskt när jag kom hem, tur att jag ska träffa psykologen imornn :/
Kul att vara på jobbet igen och träffa arbetskamraterna fast jag träffade långt ifrån alla..
Hade tänkt på vad jag ville säga till min handläggare på Försäkringskassan som skulle vara med..
Mitt mål är ju att komma tillbaka till jobbet som sjuksköterska, i vilken procent vet jag inte än.. ¨
Min doktor sa någon gång att han trodde inte att jag skulle komma tillbaka till jobbet förrän efter semestern....
Jag tror jag blev så tagen av allvaret i situationen, här sitter en person som har makten att neka mej till sjukpenning m.m.
Det var så hemskt, han hade ingen förståelse för mej alls, hur ont jag hade, hur jag hade tänkt det själv, mina arbetsuppgifter,morfinplåstret m.m..
Jag avslutar smärtkursen 2 april och på honom låt det som jag skulle börja jobba igen heltid 5 april.. Han betonade särskilt mycket att  i alla mina läkarintyg så har jag alltid har väntat på något, remisser, läkarbesök m.m. och nu när jag inte gör det så var det andra bullar..
Nej, jag blev så besviken, han kommer inte godkänna något nu längre fram och jobbet vill inte ha mej tillbaka så länge ja har plåstret.. o jag vill inte jobba med det heller..
åh jag vet inte hur jag ska tänka framåt nu.. Det var så mycket som jag skulle vilja ha sagt och berättat som jag inte fick ur mej.. Ska bli väldigt intressant och se de dokumentet som han satt och skrev på..
Det låt som han trodde att 8 veckors smärtkurs ska bota snart 3 år smärta..
Åh, jag är så arg och besviken, på mej själv mest ..
Usch, är så trött på denna oron som jag jämt känner inför försäkringskassan.. ska jag få pengar eller inte ??

Det är så mycket som snurrar i huvudet just nu.. som sagt, det kanske ä tur att jag ska till psykologen imorrn
Det kanske känns bättre imorrn efter det och när jag pratat med magtarm imorrn och få bokat en tid till doktorn i nästa vecka så vi kan få diskutera.. Det ä ju faktiskt hans beslut egentligen..
Denna dagen började så bra, var så glad fast jag har gått upp i vikt så fick jag på mej ett par leggings som var små förra året..
Fick för mej imorse att jag kanske gjorde mej för fin, handläggare kanske inte tror på att jag ä sjuk :/
Nej, ni ser vad otroligt knäpp bloggerska jag ä :
Bytte faktiskt skor innan jag oxå till mina vita converse ;)
Nej, blir väll bryta ihop och komma igen men jag tar kvällen på mej !!!

Pärlhyacinter i <3

Godkväll alla
Har en off dag idag, det gör ont lite här och där, har sovit dåligt och allt känns bara bläää..
Tog med mej lillasyster till Erikshjälpen och hjälp vad folk det var där.. det faktumet att dom hade 50 % på alla möbler verkade locka folk.. Det var så mycket folk att bilarna köade bara för att köra in på parkeringen :/
Hittade lite grejer, inte världens roligaste fynd, utan några stora virkade vita dukar, en liten glasvas, en stor rosa skål och två amplar.. Det var dock ett bra fynd för jag behövde två nya =)
Bilder på alla fynden kommer imorrn =)
Lite roligare blev det när vi kom till NETTO dit jag skulle o köpa billiga tulpanerna, men vid entren hade dom massa lökväxter bla pärlhyacinter, 6 stycken små för 29 kr !!
Dom haffade jag kvickt =)
Och i brist på blomjord så tryckte jag ner dom i zinkhjärtat tillsammans med några vita hjärtan och tyll
Blev väldigt lyckat =)
Det blev lite rum för några dekorerade ägg oxå
Det har stått pärlhyacinter på köksbordet länge nu men jag tröttnar aldrig på dom..
Men nu funderar jag på om jag ska sätta ut hjärtat på symaskinsbordet eller om jag ska hålla det inne..
Hmm.. platsen där ute ä inte den bästa,, Jag får funderar på det tills imorrn =)
Nu på kvällen så har lillasyster hjälpt mej att färga om utväxten, gillar verkligen när dom kommer fram och så känner jag mej så mycket fräschare när håret ä iordning =)
Det blev lite åt det koppriga hållet igen..
Imorrn ska jag till jobbet på rehabmöte och då ska min handläggare från Försäkringskassan med.. ska bli väldigt intressant och se hur han är och säger.. Så det blir att hålla tungan imorrn och hoppas på bra saker =)
Nu väntar soffan på mej, så jag säger Hej Hej och hoppas på en mycket bättre dag imorrn <3

Klocka

Hej alla !!!
Har idag spenderat hela förmiddagen i Åmål tillsammans med mamma och lillasyster. Följde med som sällskap då mammas bil skulle servas.
Det blev fika och sen hel del omgångar med affärer och jag lyckades faktiskt fynda två saker faktiskt..
Dagens roligaste och finaste fynd hittade jag när vi kom till Gunillas Hem och Interiör tror jag det heter..
Ni som har följt bloggen en tag är väll medvetna om hur länge jag letade efter en äggkorg och tror då vad jag glad jag blev när jag såg denna =)
En liten äggkorg och till en riktigt bra pris oxå.. Om ni har sett några av Nigellas nya avsnitt så har hon en sån litet som hänger i taket tillsammans med hennes grytor och chilies.. =)
Men min får hänga över den stora och tillsammans med dom små vispskålarna..
Ett besök till Jysk passade vi oxå på att göra för vi har inte JYSK i lilla Säffle..
Där fastnade mitt öga på en såndär stationsklocka, har sett många såna i olika hem och bloggar men då har den alltid varit brun.. o brun ä verkligen inte min färg och därför har jag inte köpt nån..
Men nu idag fanns den i vitt och till xtrapris, det avgjorde saken och nu hänger den här i den lilla hallen =)
Den blev riktigt bra men tyvärr så ä det fula proppskåpet i vägen... tänk om man kunde gömma det på nått vis :/
Köpte oxå en burk i fattigmanssilver, men när jag kom hem så hittade jag inte locket..
åh typiskt, så nu blir det att leta i mamma eller mormors bil..:/
Tänkte ha den tillsammans med resten av dom små burkarna på byrån i hallen =)
Mår inte riktigt bra idag så nu får det bli soffan för mej, tillsammans med nya numret av Vackre hjem
Hoppas allt ä bra med er andra här i Blogglandia <3

Månbord

Godkväll alla !!!

Idag är det ju måndag och det betyder smärthanteringskurs för mej och efter det akupunktur och TENS.
Men det va svårt att koncentera sej på kursen idag för jag hade tankarna på månbordet =)
Men förresten, tror ni att när jag vaknade imorse så låg det en tunt lager snö, precis det som jag bloggade om igår att jag inte ville ha :/  Men som tur är så smälte det bort ganska fort och blommorna ute verkar ha klarat sej bra fast det tydligen var så kallt som -2 under natten.
Tack förresten för alla goa och snälla kommenterar både här och Skokartongens egna facebook sida om symaskinsbordet ute.  Jag är sjuk nöjd med hur det blev på framsida och det ä ju extra kul att ni verkar gilla det oxå :D
Men tillbaka till akupunkturen och TENSEN, det var så skönt men jag blev så konstig och illamående när jag åkte hem, är inte helt säker på hur jag kom hem och väl hemma så var jag tvungen att lägga mej på soffan och sova en ca timme.. Helt borta var jag, måste ha varit akupunkturen för jag fick dubbelt så många nålar som sist..
Men när jag väll vaknade till så var det bara att gå upp på övervåningen och greja med månbordet..
Så här såg det innan när symaskinsbordet stod där
Har behållit samma saker som stod på symaskinsbordet men tack vare månbordet ä lite mindre så känns hela hallen mycket större och luftigare..
Är inte helt nöjd inte, det ska dit några tavlor och mattor. Känner mej själv så väll att jag vet att jag kommer gå och dutta med saker hela veckan innan jag blir riktigt nöjd..
Ni vet den känslan att det ä så fint att man bara vill titta på det, den känslan finns inte där nu
Men den kommer hoppas jag =)
Är så kär i fönsterlucka och den omgjorda lampan passar perfekt in !
På bordet och själva bordet har allt som jag tycker extra mycket om, vitt, slitet, spets, ljushus, fina ord, virkade dukar, en madonna, silverbricka och något grönt !
Lovely !!!

Sitter ni nu och tänker, varför gör hon inte så, så kommentera gärna och kom med förslag och tips !
Behöver eran hjälp nu,  har iår sått massa saker bla. tomater och nu har dom kommit upp och nu funderar jag på hur stora dom måste vara innan jag plantera om dom för första gången ?
Så här ser dom ut, själva hjärtbladet har kommit upp men inget mer..
Kanske skulle vänta lite så eller vad tror ni ??
Imorrn väntas det morgonmys med mamma och syster i Åmål, ska med som sällskap medans mammas bil servas men halv åtta hos mej =)
Hoppas ni alla har haft en bra start på veckan <3

Symaskinsbord

Hej alla !!!
Här lyser solen och de var riktigt härligt att va ute och greja med symaskinsbordet. Har precis grejat klart och jag är så nöjd.. Bara det inte blir massa snö nu och en riktig köldknapp, då tror jag att jag gråter :/
Men så här blev det =)
Symaskinsbordet passar mycket bättre ute där det riktigt får synas istället för att stå undangömt på hallen där uppe
Påskliljorna dominerar på bordet så klart, om någon månad så blir det penséer och bellis kanske =)
Till sommarn så har jag tänkt att plantera i lådorna, tänk va gulligt med blommor som sticker upp ur lådorna,
Lovely !!

Men först PÅSK !
Som sagt nu, nu vill jag inte ha snö och kallt !!!
Så, vad tycker ni, visst blev det fint =)
Nu ä det ett bord till som pockar på min uppmärksamhet
Hej och hå ;)
Hoppas ni oxå har en mysig söndag <3

Vide

Hej alla !!!
Det blev inget bloggande igår kring månbordet eller symaskinsbordet.. Månbordet ä nu på plats iaf däruppe i hallen medans symaskinsbordet står här i hallen därnere och väntar på att komma ut.. Månbordet måste förankras i väggen med några beslag innan jag kan börja greja med saker och så. Anledningen detta blev vi väll varse om igår när månbordet ramlade pg.a en viss Herr Alfie hade bestämts sej att ligga där..
Så idag får vi försöka ordna det på något vis, förhoppningsvis kommer bilder i eftermiddag =)
Hittade iaf mossa igår så nu blev arrangemangen jag gjorde igår extra mycket finare.. Hittade oxå så himla fin och luddig videkissar.. =)
Fick vita tulpaner av Monica och Vicki i fredags och dom blev ett bra sällskap för kissarna
Är inte detta ett säkert vårtecken så vet jag inte vad !
Idag börjar jag förresten mitt nya liv. Har gått ner mycket i vikt sedan jag blev sjuk, närmare 20 kg om det ä inte är mer.. Men nu när jag mår bättre och fått andra mediciner så har kilona börjat smyga på sej igen. Har gått upp ca 3 kg nu och därför tänker jag ta tag i detta nu innan det är + 13 kg istället.. Även om det "bara " är 3 kg så känner jag mej inte bekväm i kroppen som jag gjorde innan. Känslan av en tjock gris ä ständigt närvarande..Men nu blir det andra bullar, rent bokstavligt ;)
Så nu får jag lite xtra välbehövlig press på mej när jag bloggar om det. Smärtis vill ju att vi ska gå minst 30 minuter minst 5 dagar i veckan,, så jag tänker börja med det och försöka tänka på vad jag äter.. Godis, chips och utemat får bli en sak för helgerna !!
Så Heja Mej !!!!!!

Blommor

Hej alla !!!
Blev så inspirerad av två reportage i Drömhem och Trädgård och Drömträdgård där dom visade olika arrangemang av vårblommor.. Har bloggat tidigare om att jag tycker det ä lite tidigt med blommorna men nu kunde jag inte låta bli..
Köpte penséer, murgröna, påskliljor, pärlhyacinter och en stor rosmarin på torget igår.. Så iväntan på att symaskinsbordet kommer ut, ( det är för tungt för mej att bära.. Så Precious får ta hjälp av nån annan.. )
Har gjort ett nytt arrangemang i kockum fat som består av penséer, påskliilja och en murgröna
Va tvungen att blinga det lite med några påskägg =)
Tänkte ta med mej mamma ut i skogen och leta efter mossa att dölja jorden med.. Det blev mycket finare då tycker jag..
På andra stolen har jag ett annat arrangemang i oxå en kockum fat där det är en murgröna, ljung och En.. Hade inte hjärta att ta bort  enen och murgrönan så det blev att plantera dit pärlhyacinterna och några ägg som vi gjorde igår =)
Det ligger oxå ett litet hjärta i fatet som vi gjöt i somras =)
Igår hängde jag oxå upp den stora vita lyktan som jag ropade in på auktionen i veckan så den hälsade alla påskpysslare välkomna igår =)..
Då var det bara rosmarin kvar som jag ställde i en zinkkruka som jag köpte igår för mitt presentkort.. Tyckte kanten på krukan var så fin
Får se om den får stå kvar i krukan eller om jag sätter den i annat uppkommande arrangemang.. Torghandlar berätta för mej igår att Rosmarin klara neråt fem minusgrader och är perfekt att ha i vårarrangemang.. Hade ingen aniing om det den va så tåligt..
Ikväll hoppas jag kunna visa er bilder på hur månbordet blev där uppe i hallen och imorrn hur framsidan blev när symaskinsbordet kommer ut =)
Spännande !!!

Hoppas ni får en fortsatt mysig lördag <3

Påskpyssel

Godkväll alla !!!
Så då var årets påskpyssel över och det blev massa prat, mat, mys och ägg gjorda =)
Jag började dock dagen med en runda på stan och dagens roligaste ärende var att hämta månbordet ifrån goa Susanne som har Vassviken.. Hon hade loppis på torget idag och hon hade mycket fint så det krävdes väldigt mycket av mej att bara köpa månbordet... Men blir fler gånger så jag får snällt vänta till dess..
Så nu står månbordet här nere i hallen, hann inte med att byta borden idag så det får bli morgondagens projekt..
Här ä det iaf =)
Tråkigt nog att bilderna blev så suddiga :/
Blev positivt överasskad över att det fint textat på bordet och till min lycka ett av mina favorituttryck =)
På månbord står det påskris som jag grejade till idag.. lite tidigt kanske jag var tvungen för jag blev så nöjd med påskfjädrarna som blingades till mha av en helt vanlig pärla =)
Tur att jag hade syster yster som hjälp och innan alla kom så gjorde vi morotskaka med dubbel frosting, pannacotta med citronjordgubbar och förbereda köttfärsen till tacos som vi åt..
Här sitter vi och pysslar, Vicki, Monica, Mathilda och Amelia kom lite senare
Här är vi fullt upptagna med att äta tacos !!!
Det blev en helt hög olika dekorerade ägg, är så nöjd =)
Nu gäller det bara att hitta plats och lika arrangemang att lägga ut dom på..
Innan jag hämtade månbord så var på en inredningsbutik där jag hade presentkort, finns väll inget roligare sätt att handla på än på presentkort.. Köpte massa roliga saker som jag ska greja med imorrn, krukor m..m
På torget köpte jag några vårblommor, så imorrn  hoppas jag på fint väder så jag kan greja med borden och plantera och göra förhoppningsvis fina arrangemang =)
Men nu väntar soffan för mej, är väll värd det efter all härjing idag =)
Hoppas ni har en mysig fredagskväll och helg <3

Storstädning

Godkväll alla !!
Har idag varit riktigt duktig och storstädat vårat sovrum så det känns riktigt bra att gå och lägga sej sen i en riktigt rent sovrum =)
Började med att putsa fönstret som är bland det värsta jag vet tillsammans med strykning.. Men det blir så bra när det är klart.. Passade då på att byta gardiner. Dom tunga blåblommiga längderna byttes med vita tunna knytlängder, allt för släppa in så mycket sol och ljus som möjligt,
Så fort jag får lite pengar över ska dom investeras i lampan Maskros ifrån IKEA =)
Har ju x antal kuddar på sängen och idag blev dom nytvättade och bytte även några fodral till blåvita som var en NYHET på IKEA,
DEt är kuddan näst högst upp som är ny. Fast alla kuddar är olika i mönster och storlek så passar dom ändå ihop och det är lite med charmen tycker jag att dom är olika =)
Har helt glömt bort att visa er sängkappan som jag klickade hem ifrån Jotex för en antal veckor sedan. Det var svårt att ta bild på den för det är så litet utrymme kring sidorna på sängen.
Men här ä den iaf =)
Den ä väldigt enkel med det var söta mönstret längst ner på kappan som jag föll för
Som sagt vårat sovrum är väldigt litet och förrutom sängen och sängbord så har vi bara en Hemnes byrå och ett litet vitt sängbord i rummet.
Och det är på byrån som platsen finns att skapa olika arrangemang av saker som jag och Precious tycker xtra mycket om.. För att skapa ännu mera plats så har vi hängt upp tv på väggen och förrutom den extra platsen så känns det väldigt lyxigt att ha den upphängd på vägggen.. Fråga mej inte varför men den känslan får både jag och Precious :D
När jag ändå var i farten så blev det lite ommöblering även där, det nya höga fatet med silverbrickan kom till =)
Om ni undrar vad som lyser under den vita lådan så är det digitalboxen som jag har gömt.. Som jag har bloggat om tidigare så är ju inte teknik och sladdar särskilt shabby ;)
Är faktiskt väldigt mallig över detta påhitt :D
Det blev en blomma som fick plats på det höga fatet och något i fattigmanssilver är ett måste i vårat sovrum
Det är faktiskt hårspännen som ligger framför blomman. Brukar ha blommor eller rosetter i håret, tycker det är gulligt,  det är shabby chic för håret :D
Är man shabbyian som är man ;)
Imorrn är det stor dag här i Skokartongen, först ska jag hämta det efterlängtade månbordet, göra massa ärenden  och sen på eftermiddagen är det påskpyssel.. Så det ska grejas lite inför det, förbereda tacos och göra pannacotta bla.
Tänkte faktiskt se om jag kan hitta några söta vårblommor imorrn för att pryda symaskinsbordet som kommer hamna på framsidan under helgen..
Ja, det är mycket kul att se framemot både imorrn och under helgen =)
Hoppas ni har haft det bra idag och vad ska ni göra under helgen ???
<3

Rosa rummet

Godkväll alla !!!
Måste berätta en väldigt roligt sak som hände mej idag.. När jag åkte genom karlstad idag på väg till smärthanteringskursen så fick jag stanna vid en röd ljus precis bredvid järnvägsstationen..
Där vid övergångstället så såg jag en blont lockligt hårsvall som jag så väll kände igen och vet ni vem det va ?
Jo Maria Montazami !!!! Va paff jag blev, va gör hon i Karlstad liksom ???
Blev så starstrucked att jag höll på av köra av vägen och hon såg ju att jag nööö glodde på henne. jag i mina stora insekts solglasögon =)
Jag vinkade iaf glatt och hon vinkade tillbaka =) Fick reda på när jag kom fram att hon hade varit på Make up store och marknadsfört läppstift
Va lång hon var i verkligheten och såå fin =)
När jag kom hem ifrån kursen så tittade jag till mina små växthus och såg till min förvåning att mini gurkorna hade kommut upp och blivit så långa att det böjdes av det lilla växthusets tak.. Så det blev blev att ställa sej och plantera om dom i köket av alla ställen =)
Har alla mini växthus och sticklingar i mitt rosa rum som är mitt alldeles egna rum i Skokartongen och det är ju därför det är rosa ;)
Där sitter jag och syr, grejar och fejar och så här brukar det se ut
Men nu kan jag inte sitta där för så här ser det ut på mitt skrivbord..
Grönt överallt =)
Fönstret brukar se ut så här, luftigt och härligt !!!
Men även här ä det miniväxthus och små krukor överallt,  till och med på Rotvik stolen är det fullt !
Men det är roligt oxå och till sommarn så hoppas jag att vi får skörda massor av färska kryddor, gurka, chili, paprika m.m. =)
I andra hörnet av rummet så står det två hyllor och dom hyllorna är proppfulla med saker bl.a auktionsfynden som ska vara på altanen nu våren och sommaren, krukor som ska vara ute och alla påskssaker..
Så dom blir en liten påminnelse om vad som komma skall och det är så härligt =)
Nu ska jag ta mej en tur hos mina favoritbloggar och få lite inspiration innan veckans höjdpunk
GREYS !!!! =)

Auktion

Godkväll alla !!! =)
Nu sätter bloggerskan här i soffan och riktigt myser och tittat ut på mina auktionsfynd och jag är så nöjd =)
Denna gången blev riktigt lyckat och jag fick allting som jag tittade på innan och till riktigt bra priser !
Den som har dessa auktioner köper upp nerlagda inredningsbutikers lager och utgående lager från olika katalogfirmor som ex. Ellos och Jotex och auktioner ut dessa sen =)
Så det är nya saker och oftast billigt.. =)
Förrutom inredning så var det ikväll mycket ifrån Esprit och Lewis, tex nya skinnjackor som gick för en hundralapp och nya Lewis jeans oxå för en hundralapp..  Hissgardiner för 50 kr och stora runda ryamattor för 150 kr..
Tyvärr var det ingen storlek som passade mej varken på kläder eller textil.
Men jag hittade mycket ändå och detta blev dagens skörd :D
Favorit är ändå den stora svarta fågelburen som jag fick för 60 kr ! =)
Tänker att den blir fin att ute på altanen nu till våren och sommaren, fylld med massa gulliga blommor och ljus
Ännu mer till altanen blev det med dessa charmiga pallarna och Hortensiorna, det ä ju inte äkta men fina iaf
och den stora burken ska jag ha kattmat i
hela 50 kr styck kostade pallarna och det var kärlek vid första ögonkastet ;)
Samma sak var det med hjärtformade krukorna i zink som jag hade turen att ropa in i två olika storlekar..
Tänker mej massa söta penséer i dom stående på framsidan på symaskinsbordet =)
Det billigaste jag ropade in var detta kakfatet för 30 kr och den stora korgen för 20 kr
och det dyraste blev den stora vita lyktan som jag tänkte hänga på framsidan där har jag en likadan fast i mindre modell och den är blå.. Så den kommer passa in så bra
Lillasyster ropade oxå in grejer såsom en sånt fint vitt vinställ som var mera som ett litet skåp, fina ramar och samma burkar som min fast i mindre modell..
åh det var så kul och detta var precis vad jag behövde nu.. Bara sitta på en stol omringad av saker som jag tycker om och inte tänka på nått annat..
Lovely
Fjantigt kanske men allt som gör att jag mår bättre omfamnar jag med hull och hår,,
Det enda lyxproblem som jag ställs inför nu är vart jag ska ställa allt i väntan på våren och sommaren. Men det är problem som jag ska ta och reda ut utan några större bekymmer =)
Har ni några idéer och förslag till vad jag kan använda mina auktionsfynd till så hojta gärna till =)
Nått som är tråkigt dock att jag har tappat några följare på bloglovin men bloggen kanske inte tilltalar alla men det gör inte så mycket för ni är så många andra goa som följer mej här, vilket jag verkligen fick bevis på när jag fick den hemska kommenteraren i förra veckan..  Nu i dagarna fyller Bloggen 2 år och jag har bestämt att det inte blir någon tävling/utlottning, vill hellre att människor följer bloggen för att dom gillar den istället för attt man har chans att vinna nått..
Så jag tackar ännu en gång alla ni som följer oss här i Skokartongen och kommenterar, det är ni som gör bloggeriet xtra kul.. =) <3
Imorrn är det tillbaka till verkligheten igen och smärthanteringskurs
Hoppas ni har haft en bra dag och kväll =)
<3

Pysselkväll

Hej !
Idag har jag " ledig dag " och det har utnyttjats till max, jag har varit och klippt mej som var så välbehövligt, det blev en bob igen.. En frisyr som jag har haft det senaste åren och som jag trivs så bra och sen har jag världens gulligaste frisör Natalie som är så duktig =)
På fredag ska jag ha påskpyssel här tillsammans med syster, mamma, kusiner, mostrar, mormor ev kusinbarn.. Dekorera ägg står på min pyssellista. Ska bjuda på Tacos eller det blir knyt så alla tar med sej något och sen ska ja bjuda på pannacotta med jordgubbar till efterrätt.. Ska bli så kul.. Dom senaste 3 åren har vi haft påskpyssel fast då har vi bara varit jag, syster och kusin Vicki men detta året blir fler, ska bli så kul =)
Så nu idag har vi varit och köpt saker till pysslet, nästan allt utom äggen som förhoppningsvis kommer på fredag..
Massa sidenband, fjädrar, pärlor, silverband och några scrapbooking ark med gammaldags påsk bilder på..
Så söta =)
Arken kommer ifrån Slöjddetaljer =)
Köpte även vita fjädrar och pärlor, blev så inspirerad av Sanne som har bloggen
Så vitt jag vet där hon hade gjort så fina vita påskfjädrar så jag ska försöka göra min version av dom =)
Här ä några bilder på äggen som vi har gjort dom senaste gångerna =)
Men ikväll så ska jag och syster yster på auktion och det ska bli så kul.. Vi upptäckte dessa auktionerna för ungefär ett år sen. Då var den under sommaren och i Glava men dom  är oxå under vintern och våren oxå.. Det har på dessa auktionerna som jag har ropat in alla mina underbara stora vita lyktor..
Så ikväll hoppas vi på många fina billiga fynd =)
Här ä jag när vi var iväg sist då jag ropade in det stora vita lyktan =)
Hoppas jag hinner lägga ut bilder på ikväll på många inropad fynd, så håll tummar och tår :D
Så iväntan på att vi ska åka så ska vi provgöra några ägg !!!

Campanula

Godkväll !!!
Mår mycket bättre idag och den hemska huvudvärken släppte igår kväll.. =)
Har varit på smärthanteringskursen idag och efter den fick jag akupunktur och högintensiv TENS på det området i magen som jag har ont.. o en nål i ett område örat av alla ställen som motsvarar gallvägar och lever.
Helt otroligt egentligen att nålar kan hjälpa ? Kände mej faktiskt bättre efter och illamåendet som jag gått med hela helgen var som bortblåst =)
Mår så mycket bättre att jag grejade till nytt på det stora höga fatet på tvbänken.
Där stod det en pärlhyacint som verkligen har sett bättre dagar.
Istället så blev det stora ägget som jag köpte på Esters förra veckan och en vit Campanula som fick följa med från Netto under helgen =)
I väntan på ägg, fjädrar och annat mysigt pynt så ä blomman perfekt !
Björkris kransen fick vara kvar, lika så dom två äggen ifrån Interiörboden, rosetten men la till en litet zinkhjärta !!!
Dom andra fatet måste jag fundera lite på vart jag ska ha, det med silverbrickan vet jag absolut att jag ska ute, tänk va fin den kommer bli när den har stått ute =)
Tack förresten för alla tips om min mårbacka pelargon, den ä nu nerklippt och jag har tagit sticklingar som jag hoppas tar sej och växer sej fina.. Nu ska jag fylla på jord och ge den en näringspinne =)
Hoppas ni andra har haft en bra start på veckan =)

Migrän

Hej alla !!!
Nu vet jag vad det dåliga humöret berodde på, vaknade imorse med världens huvudvärk.. orkade knappt öppna ögonen och mådde så illa. .
Har inte haft riktig migrän på flera månader tror nu så nu slog det  till med all kraft..
Det är först nu som jag orkar vara uppe litegrann.. Har legat i en neddragit mörkt svaligt och tyst sovrum..
och som såg framemot att greja med dessa höga fatet som jag klistrade ihop igår
Så dom får stå med tyngder en dag till :/
Gjorde en ny variant, hittade en sån silverbricka igår och en hög vit vas så det vara bara att klistra ihop... Tänkte att denna skulle vara fin ute på symaskinsbordet tillsammans med några penseér kanske ? =)
Dom får vänta tills imorrn eftermiddag, det är ju smärthanteringskurs som står på schemat först imorrn. .
Orkar inte runt till er idag utan det får bli imorrrn kväll !!
Nu väntar det mörka rummet för mej igen och hoppas på en bättre morgondag !

Tete e tete

Hej !!!!
oj vad jag har härjar runt idag så nu var det riktigt skönt att sätta sej i soffa en stund..
Startade dagen med en besök på erikshjälpen där jag hittade lite flera saker till att göra höga fat och två vita hyllor i ett korgliknade material..
Perfekta att ha ute på altanen nu till våren och så slipper jag ju måla dom oxå ;)
Köpte massa små drivhus på LIdl så nu har jag sått så ögonen blöder snart, har redan sått chili och smultron..
O nu blev det buskpaprika, mynta, basilika, koriander, persilja, minigurka och tomat..
Så hoppas jag att det riktigt gror så vi får massa gott till sommarn :)
Ser ni dom små chili plantorna som sticker upp i där i det vita lilla växthuset =)
Till vänster är det sticklingar planterade ifrån min mårbacka pelargon som jag har försökt övervintra enligt konstens alla regler.. och det har gått ganska bra, har vattnat den för första gången idag och men nu funderar jag på hur mycket och OM jag ska klippa ner den..
Så här ser den ut
Ska den gröna bort, ja vet inte,  det enda som jag har gjort att klippa bort döda grenar men räcker det..??
HJÄLP MEJ !!!

Såg att en av mina grannar hade sätt ut penseér, lite tidigt tycker jag men den gamla ljungen känns ju så där kul..
Så jag köpte två små påskliljor och satte ut tillsammans med en övervintrad murgröna som verkar vara på gång igen.. Det blev inte det finaste blomarrangemang jag har gjort men det är så mycket finare än gammal torkad ljung ;)
Har inte viljat greja så mycket med framsida nu eftersom jag väntar på att flytta ner symaskinsbordet, vilket blir nästa helg.. Då vill jag göra det ännu finare..
Men den lilla pippin har fått flytta ut nu iaf och det är ett litet vårtecken =)
Samma som det fina pärlhjärtat som får pryda dörren.. =)
Det dåliga humöret håller i sej och jag känner att jag vill mörda om nått inte går min väg.. och det är inte den tiden i månaden så jag kan inte skylla på det heller.. om jag skulle skylla på nått så är det att jag har ont..
Så Precious tycker inte om sin fru idag och inte katterna heller för delen..
Så jag ska försöka lindra humöret med att baka Leilas morotskaka med dubbelfrosting =)
Mumma...
Men allvarligt, jag behöver råd och hjälp med mina mårbacka pelargon, !! Allt mottages med glädje.. "
Sen ikväll ska jag titta när Danny eller Loreen vinner mellon
eller vilka tror ni ??

Vrång

Hej !
Idag känner mej vrång, så vrång att jag har ordnat en app på Skokartongens Facebook som gör att man måste gilla sidan för att kunna se aktuell status, bilder och blogginlägg.. Det har varit många på sidan som kommenterat, kollat och röstat utan att gilla sidan. Kul med besök iofs men jag vet har ingen riktig kontroll över vad människor gör.. Och det tycker jag verkligen inte om, särskilt inte nu med tanke på den hemska kommentaren.
Jag har lite den synsättet att finns det en finns det flera..
Som ni kanske märker är jag inte på något gott humör, allt känns bara jobbigt och blää idag.. Inget är rolig, jag har inte lust att prata med nån utan bara få vara ifred. Får såna här dagar särskilt när jag har ont som jag har idag.
Har inte sovit ordentligt på några nätter och det gör oxå saken värre..
Så nu väntar värmefilten och dessa på mej..
Alla goa och snälla kommenterar som jag fått på sistonde gör dock gott och ny följare för delen oxå.... Roligt att fler och fler hittar hit och kommer tillbaka.. !!
Hoppas ni andra har en bättre fredag <3

Fattigmanssilver

Godmorgon !!!
Så här såg det ut på våran tvbänk igår kväll =)
Mysigt värre, alla ljus är tända och särskilt dom 3 nya lyktor i fattigmanssilver köpte på Esters igår..
Ni som har följt med här ett tag vet ju om min galenhet för fattigmanssilver, det är ett måste i min inredning.
Därför blev jag så glad när jag hittade dom igår.. Dom kommer ifrån miljögården, ett av mina favorit märken.. Mycket fint till bra priser =)
Lyktor i fattigmanssilver tycker jag blir ändå finare när dom är tända.. =) och i vårat vardagsrum har jag tre olika set med lyktor. För mej är det magiska numret i inredning antalet 3.
Det är dom nya på tvbänken sen dom högre lyktorna som står på silverbrickan på vardagsrumbordet. Dom har visat 1000 gånger känns det som men jag tröttnar aldrig på dom..
Och sen står det tre små på månbordet oxå och jag är helt övertygad om att det inte varit lika fint om det bara hade varit en eller två lyktor.. 3 är lagom och helt perfekt om jag får bestämma =)
Håller ni med om att den magiska siffan är 3 ???

Idag står ett besök på smärtis på schemat för mej och sen fredagsmys, har inte riktigt bestämt vad det blir än ;)
Vad gör ni idag ???

Esters Café

Godkväll !!!
åh vilken rolig eftermiddag jag har haft. Har spenderat eftermiddagen på Esters Café i Långserud tillsammans Ylva.
Det var så kul att träffas,ses och samtidigt gå runt och kolla på alla fina saker..
Denna vyn mötte oss när vi kom upp på övervåningen där alla saker finns..
Ni förstår va mycket fint och det fina fortsatte med nästa rum
Dom hade fått in massa fina och roliga saker bl.a min favorit miljögården, ib laursen, interiörhuset och chic antique m.m
Det är så kul att va ute på shabbytur med Ylva, vi tycker om nästan samma saker och stil, vi blir likna galna av allt och river i saker och härjar. Det var tur att det var bara vi som var där uppe på övervåningen =)
I det tredje rummet var påsktema och det va faktiskt kul med lite färg !
När vi hade härjat klar så var dags för mat, trerätters stod på menyn och temat var italienskt.
Till förrätt var det melon och parmskinka, parmesan ost och valnötter. Jättegott men jag vågade inte äta mycket men jag åt halva ungefär.
Till huvudrätt var det färska tortellinos fyllda med ricotta & Spenat, örttomatssås och till efterrätt Hallonpannacotta..
Det var måltidens höjdpunkt, så himla smaskigt och den serverades i en liten kaffekopp, så gulligt !!
Efter cirka tre timmar så var det dags att åka hem och det var lika kul som vanligt och jag är så nöjd med alla fynd jag gjorde..
Här ä dom allihopa,
Det blev ett sånt ägg som jag sen tidigare, fast detta var en modell större, fyra ursöta kaffekoppar, 3 små lyktor i fattigmanssilver, ett hjärta, en stor kronaoch två blompinnar
Kunde inte låta bli lyktor i fattigmanssilver :D eller blompinnarna ;)
Samma sak med kaffekopparna, kärlek vid första ögonkastet och till en väldigt bra pris 34 kr !!!
Här ä oxå en närmare bild på det stora ägget !!
Så härligt att få ladda batterierna lite, Lisa för själen som Ylva säger..
Så imorrn blir det grejing för hela slanten med alla mina fina saker..
Visste ni förresten att Helge Skoog är hos varje deltagare i halv åtta hos mej, jag trodde faktiskt i min enfald att dom la på rösten efteråt men icke.. Han ä hemma hos dom..
Detta vet jag med säkerhet för förra veckan var Ylvas kusin mans bror ( hängde ni med ;) ) med i halv åtta hos mej, när dom var i Malmö..
Hoppas ni alla har haft en supermysig Torsdag !!!
Oj glömde en sak, På Skokartongens facebook sida kan ni vara med och rösta om skokartongens 2 års dag sk firas med en tävling/utlottning.
Ni hittar den här

Snö

Hej !
Va paff jag blev när jag vaknade imorse och detta mötte mej !!
SNÖ SNÖ OCH MASSA SNÖ

Jag som hade tänkt att plantera basilika, persilja och paprika ute på baksidan och så vaknar man till vintern igen..
Usch!!! Hoppas att det smälter bort fortare än fortast..
Nästan lika paff blev jag gick in till rosa rummet där jag har ställt alla små burkar som jag har planterat i. Det är så varmt där och plastar man krukorna så blir nästan som i växthus =)
Detta såg jag i fönstret och jag blev så glad !!
Det är små chili plantor som har börjat komma upp och det är samma i det lilla växthuset och i den glassbunken fast dom är inte lika hög där...
Så kul och får se om jag hittar några roligt frön på Esters Café som jag ska till idag med världens goaste Ylva. Ska bli så kul att träffas och äta gott och tittta på allt shabby, åh vad kul det ska bli.. Hoppas jag kommer hem med massa kul och fint
Bilder kommer ikväll !!! =)
Visade igår bilder på lampan som fick en stryka på bild och i går mellan reklamerna provade jag lite mer, två kuddar fick två texter på strukna. Tråkigt nog blev så gult i kanterna =( Så det var nog inte den bästa kvalitén på dom stryka på bilderna men fint blev det ändå :D
Alfies kudde fick en text och på den stora kudden står det
Lev Enkelt
Skratta ofta
Älska djupt

Den 14 mars fyller Skokartongen två år och detta måste ju uppmärksammas på nått vis, är inte helt säker hur bara.. En tävling kanske, Är faktiskt ingen fan av tävlingar på bloggen, vill hellre att folk blir följare eller gillare för att dom gillar bloggen och inte för att man kan vinna nått..
Vad tror ni om en tävling ????

Nu ska jag göra mej iordning för en sån efterlängtad shabbytur !! <3

Stryka på

Hej alla !!!
Oj, trodde inte jag skulle få mycket respons om förra inlägget, skrev det mest för jag blev så ledsen.
Men om ni bara visste vad jag glad blev för alla goa kommentera här och Skokartongens facebook.
Tack så mycket alla ni goa, det är ni som gör bloggeriet så mycket roligare och det riktigt värmer mitt hjärta att ni tycker om bloggen så mycket om blir inspirerad !!!
Fick faktiskt en liten tår i ögat !!!!
Va väldigt ledsen imorse och den kommentaren var droppen som fick bägaren att rinna över.
Men som många av er skrev så känner jag så stark att jag nu bara borstar bort den hemska kommentaren och det är inte mitt problem om det finns människor som inte tycker om bloggen, jag tvingar inte någon att komma hit och läsa !!!
Sen har det hänt hemska saker omkring mej som gör att en elak kommentar på bloggen inte är något ting, finns så mycket värre och om den ä det värsta så har jag det ändå väldigt bra !!!
Idag har jag varit på smärthanteringskurs och där tog vi upp och hanterade om våra mål och vad har vi för negativa tankar som kan ställa till det..
Och jag har en del, många som har med jobbet att göra te.x
-Vad är min roll på jobbet nu och hur kommer arbetskamrater tycka om mej nu när jag ä annorlunda. För jag är inte mej lik, att leva med långvarig smärta har format om mej på både gott och ont..
Men jag känner stärkt av att prata öppet om tankarna och tror faktiskt jag kommer bli hjälpt av kursen. Känns bra att diskutera såna här saker med människor som vet exakt vad man pratar om och har upplevt samma saker..
När jag kom hem så låg det något roligt i brevlådan, nämligen detta
Ett helt ark med söta " stryka på " bilder i olika storlekar och figurer. Har ropat in detta på Tradera för ynka 10 kr för några dagar sen..
Den stora bilden i mitten med lagerkransen har jag tänkt att stryka på den nygamla lampan  i hallen.
Och det blev väldigt bra !!!
Det enda tråkiga var att jag nog hade för hög värme på strykjärnet så tyget blev lite missfärgad där i mitten men det va inte som syns när lampan är tänd =)
Så här står nu lampan på byrån igen..
Vilket enkelt och billigt sätt att göra om saker på, nu ska jag fundera och se vart jag kan använda dom andra bilderna på, den stora lampkjolen ska oxå få en bild hade jag tänkt !
Vad tycker ni ,visst blev den fin !!!!

Vill ännu en gång tacka för alla goa kommentar, ni anar inte vad jag glad blev !!!

Ledsen

Hej alla !!
Det har hänt något idag som aldrig har hänt mej förrut på dom snart två åren som jag har bloggat.
Fick igår kväll en anonym kommentar som löd
-Kan du inte bara sluta blogga, du har världens tråkigaste blogg och det värsta är alla fula projekt som du gör och tvingar världen att se.
Sluta blogga med en gång

Oj, vadå spark i magen, självklart var kommentaren anonym som jag har ingen aning om vem eller varför dom tagit tid för skriva detta och så medveten göra mej ledsen.
Trots att jag har fått massa nya följare via bloglovin och ni blir fler och fler som besökare bloggen så känns en negativ kommentar så mycket mer än en positiv.
I vanliga fall så skulle jag bara borsta av mej det och innerst inne så jag vet att det antligen beror på avundsjuka eller nått dylikt.
Jag har mycket omkring mej och är inne i dålig period och detta var inte det jag behövde just nu.
Massa tankar har kommit upp, tänk om flera känner så här, skämmer jag ut mej själv, skrattar folk åt min blogg. .
Så till dej som skrev denna kommentar :
Om ditt syfte var att göra mej ledsen och fundera på att sluta blogga
Grattis!
Synd bara att du är så feg att du inte skrivit vem du är så jag kan bemöta din kritik !

Belöning

Godkväll !!!
Äntligen efter massa krångel, intyg, ångest och tårar så har min handläggare på försäkringskassan godkänt att jag får förlängd sjukpenning och det var inte en dag för tidigt.
Vet inte vad jag hade gjort om han hade nekat och bara den oron var fruktansvärt.
Imorrn ä det ju smärthanteringskurs och jag har fått låna mormors bil och när jag hämtade den så passade jag och syster yster på att gå in på Kök och Present.
Jag har haft mina ögon på ett kuddfodral från Boel och Jan och tänkte att idag ska jag unna mej det.
Har ett nästan likadant fodral som detta och jag tror ni kommer känna igen det, för den kudden tycker jag brukar ligga i soffan hos varenda blogg jag läser =)
Den nya kudden passade perfekt in i min hörna av soffan och som ni ser är det inte bara en kudde ;)
Benen som sticker fram tillhör min lillasyster =)
åh, visst ä den fin kudden !!!!
Tyvärr kan jag inte franska så jag har ingen aning om vad texten betyder på kudden...
På torsdag ska ja och Ylva till Esters Cafe på italiensk afton, åh det ska bli så kul att träffas och riva i alla fina saker =)
Behöver nått kul att göra och tänka på nått annat, det händer så mycket hemska saker  just nu som både har med mej att göra och andra som jag bryr mej mycket om. Det verkar som den ena hemskheten avlöser det andra och det är så sjukt  jobbigt !
Skickar massa pussar och kramar till er !!!!!!

Hoppas ni andra här i Blogglandia har det bra <3

Lampkjol II

Hej alla !!!
Igår kväll sydde jag äntligen klart lampkjol nr 2 och symaskinen är nu ihop packad och är nu tillbaka igen i rosa rummet. Får se hur länge den får stå där innan nästa projekt kommer =)
Den andra lampkjolen är till en lampa som ska få stå i hallen, har haft en liten lampa där ifrån IKEA som jag inte riktigt tyckt att den passar in.
Så nu har jag bytt, den lampkjolen är sydd i samma vita tyg ifrån IKEA men den har en smalare spetskant.
Lampfoten kommer ifrån en lampa som jag köpte på Nysäters Hem och Antik i somras.
Så här såg det ut med den lilla lampan ifrån IKEA
Och nu är den nygamla lampan på plats
Tycker lampfoten är så charmig med det vridna tillsammans med spetskanten.
Men så sagt, nu är det slut med lampkjolar, tycker det är både snyggt och roligt när det är olika. =)
Har ni några roliga projekt på gång ?

Idag är det tvättdag här i Skokartongen, det värsta jag vet men det är väldigt skönt när det är gjort och tvätten ligger ren och viken i garderoben =)
Hoppas ni andra har en supermysig tisdag !!!!!

Shopping

Hej alla !!!
Då var det måndag igen och hjälp va fort det går nu..
Måndagar betyder ju smärthanteringskurs för mej och idag följde mamma, syster, moster och mormor med och var på IKEA medans jag var på kursen. Självklart hade jag en liten lista på saker som mamma var snäll nog och köpte med. Många av sakerna har jag gått och titta på länge men dom har inte funnit hemma förrän nu..
Dessa burkar stod inte på listan, hade glömt bort att jag tittat på dom, tur för mej att jag har uppmärksam lillasyster som vet vad sin storasyster tycker om..
Tycker dom är så söta och passar perfekt in i köket som har rosa detaljer just nu..
Söta gottis fick oxå följa med hem, längtar till påsk då jag ska fylla den med massa hemmagjorda ägg.. !!
Och en till murgröna till vitrinskåpet, den stod där förrut står nu på matsalsbordet i pokalkrukan som bloggade om under helgen. Tycker det är fint med nått grönt som bryter av.
Jag har sålt några gamla guldörhängen som bara jag har ett av och aldrig komma använda igen och fick nästan 1500 kr för dom så kom väll till användning för när dom hämtade mej så gick vi in på Bergvik där det blev lite shoppat. =)
Sammanlagt 4 tröjor, en sjal och diadem följde med hem, det känns lite bakvänt att köpa två stora mysiga varma tröjor nu när det börjar bli varmare ute men jag tröstar mej själv med att skinnjackan inte är så varm och då är skönt med varm mysig tröja under ;)
Den rosa tröjan köpte jag på JC och det är inte ofta jag  har handlat där pg.a att jag har varit så stor att kläderna inte har passat, inte ens dom största storlekarna :/ .
Så det är ju xtra kul att jag har gått ner så mycket i vikt att kläderna nu passar och jag inte behöver ha den absoluta största storleken =)
Men dagens bästa köp är nog ändå den rosa diademet som jag köpte på glitter, detta har jag oxå gått och kollat på länge men idag slog jag till !!!
Oj, detta blev ett tråkigt inlägg, hoppas ni orkade igenom det ;)
Hoppas ni oxå har haft en bra start på veckan !!!!!!
Vill passa på att säga Välkomna till alla ny följare och besökare, hoppas ni ska trivas här och komma tilllbaka !!!
Funderar ni på något, nya som gamla, tveka inte utan skriv gärna en kommentar..
Nu ska jag sy klart den andra lampkjolen så jag kan packa ihop symaskinen för denna gången :D

Interiörboden

Godkväll igen !!!!
Nu när min favoritaffär Ediths är på väg att lägga ner är jag på jakt efter en ny favoritaffär och det finns några kandiater, vissa starkare än andra.
Men Interiörboden i Grums är en mycket stark kandidat med en sortiment som tilltalar mej så mycket.. Den enda nackdelen är just det att den ligger i Grums :/
Jag passade på att svänga förbi i fredags när jag ändå skulle in till Karlstad och smärtis. Dom har flyttat nu och håller till en litet mysigt hus..
Här har ni bloggerskan själv utanför huset :D
Även denna gång hade jag med mej en trött Precious som ville hem så jag fick titta fort vilket var väldigt svårt för dom hade så mycket fint...
Nästa gång jag kommer på besök så vill jag ha med mej nån eller några av mina goa shabbyianer och lite mer pengar =) Och hoppas på att det inte dröjer så länge för jag blev så kär i alla söta påsksaker och ägg... !!
Imorrn är det måndag och dags för smärthanteringskursen igen. Mamma, moster, ev syster och mormor ska med och gå på ikea medans jag är på kursen och mamma har lovat att köpa med en skål som jag tittade på förr gången jag var där men som va slut.
Så jag hoppas på att skålen Gottis finns imorrn,
visst ä den gullig, perfekt till påsk att fylla upp med godis eller ägg.. :D

Bon

Hej !!!
Passar på blogga lite i väntan på jaktstarten i skidskytte. Skidskytte är en av mina stora favoriter så nu ska det hejas =)
Men det första jag gjorde när jag vaknade idag, först frukost förstås men så efter så grejade jag med mina fat som äntligen har torkat, alla utom ett.. :/
Så det lilla fatet, det såg ni redan igår, det har jag placerat i köksfönstret som jag tycker behöver lite vårkänsla !
Oops, det ser ni våran bil i bakgrunden :/ Jag väntar tills jag får påskpyssla och fylla fatet och boet som hänger i fönstret med ägg..
Men i väntan på det så får pärlhyacinter stå på alla fat !
Dom andra faten fick sin plats på den svarta tvbänken, fick flytta bort en bricka med ljusstakar som jag ändå har tröttnat litegrann på.
På det stora fatet finns en krans av björkris, en zinkkruka med en pärlhyacint i och några ägg som jag köpte på interiörboden i Fredags, kunde inte låta bli att lägga dit dom,
Mysiga ägg som jag tyvärr inte är hemmagjorda ;)
Det lilla fatet har en litet glasskål istället för fat och där står det oxå en pärlhyacint med massa tyll omkring sej för att dölja innerkrukan och sen ett gammalt pärlhalsband omkring sej....
En virkad vit duk är ett måste för mej på den svarta tvbänk.. Tvbänken hade jag gärna bytt ut men Precious tycker om den och då får jag inbilla mej att det är snyggt med nått svart att bryta av med.
Oj, nu börjar jaktstarten, om jag hinner ikväll så kommer bilderna ifrån Interiörboden i Grums :D
och så ska jag ta en sväng runt om er andra här i Blogglandia..

Ljushus

Hej igen !!!
Fick en fråga i från en trogen läsare ( jättekul ) på mailen om vad är min favoritsak som jag har i mitt hem och vad jag inte skulle vilja leva utan..
Självklart skulle jag svara mina man och mina djur men nu handlade det faktiskt om favoritsaker ;)
Hmmm... Inte efter särskilt väntan så svarar jag lätt mina ljushus och särskilt dom runda.
Och dom har jag tänt nu i väntan på mellon
Sen har två stycken i andra ändan av vårat lilla vardagsrum =)
Sen har jag faktiskt 3 stycken till i hallen men som jag tyvärr har tänt ljus i
Har faktiskt tre stycken vita i oxå olika modeller och storlek  på tvbänken
Två till finns på övervåningen och sen har två stora ute på framsidan som jag köpte för liten peng på COOP av alla ställen
Oj oj, det blev många ljushus men till mitt försvar så har jag inte köpt dom alla på en gång utan dom har sakta fylls på under två år ! =)
Hoppas ni har lika mysigt som vi har här i Skokartongen <3
Oj nu glömde jag nästan berätta att jag har blivit medlem i http://vintageinteriorblogs.blogspot.com/
Där samsas massa bloggar som tycker om är intresserad av gamla "slitna saker "
Därav det nya märket som finns till höger i panelen ifall nån funderat över vad det är !
Nu tillbaka till myset !!!!!!!

Härmis

Hej alla !!!
Något som jag är ganska mallig över att jag inte brukar härma saker, tycker inte det är kul när alla hem ser lika ut och alla har samma saker.. Tycker jag något är fint eller tilltalande så brukar jag oftast lägga till lite spets, tyll eller tveaka saker så det blir mera  min stil. Men att helt apa efter helt, nej det ä inte min stil..
Men nu har jag faktiskt gjort det för jag blev så inspirerad och kär i detta..
När jag hämtade min pokalkruka hos söta Susanne som har vassviken så fastnade mitt öga på höga fat kan man nog kalla det.
Hon hade tagit vanliga vita ljusstakar och klistrat på gamla glastallrikar och skålar, ställt fina blommor på och virat björkris runt om..
Så enkelt och så fint, jag fastnade med en gång och jag har flera såna vita ljusstakar som bara ligger.
Tror faktiskt att hon lockhårig Karin på äntligen hemma gjorde nått liknande för inte så längesen.
Små glasskålar är nått som jag oxå har i överflöd så det blev bara att fynda en glas tallrik på erikshjälpen idag. =)
Kostade lite mer än vad jag egentligen ville betala, håller helt med Emma som har vita hemligheter som bloggade om i veckan att loppispriserna har höjts och det har blivit svårare att göra riktiga fynd längre.
Nåväl, detta började jag med
Susanne tror jag hade träljusstakar men glas gick lika bra..
Det blev totalt fyra stycken höga fat, två stycken med olika stora tallrikar och två med glas skålar.
Tråkigt nog så har dom inte riktigt torkat än så jag får vänta tills imorrn med att greja med dom.
Så nu står dom med tunga tyngder på sej !
Men den med den lilla fatet på hade faktiskt torkat och blev så gullig med en krans av björkris och med en pärlhyacint ! =)
Det vore inte mej utan en spetsrosett och tyll kring den hemska innerkrukan..
Ska bli så kul att dekorera faten med små söta ägg inför påsk =)
Dessa är oxå perfekta för oss som har liten peng att röra sej med.
Fatet kostade 5k, ljusstaken 10kr, björkriset är sponsrat av en granne och pärlhyacinten kostade 20 kr..
Så 35 kr är en överkomligt för lite vardagslyx :D
Så imorrn hoppas jag kunna visa bilder på det stora fatet och bilder från interiörboden där jag var i fredags !
Ikväll väntar så klart mellon och andra chansen !!!!
Vill passa på att tacka för alla goa kommenterar, det gör bloggeriet mycket roligare och är du ny här så tveka inte utan lämna en rad efter dej, Då blir jag så glad ;D

Fredag

Godkväll alla !!!
Har haft en väldigt fullspäckad dag idag och just därför var det xtra skönt att slå sej ner i soffan =)
Varnar på förhand att detta kommer bli ett fullspäckat inlägg...
Trodde att jag hade tid på smärtis idag och Precious tog två timmar ledigt för att följa med och när vi kom dit så hade dom tagit fel på dag.. Så det var bara att åka hem igen :/
Jag har inte haft några större problem med försäkringskassan under den här tiden som jag har varit sjukskriven men nu kommer allt på en gång..
Det är väldigt invecklat men summan av det hela är iaf min sjukpenning blivit fördröjd och jag har därför inte fått några pengar än. Så jag har fått låna av Precious och jag är verkligen glad att jag inte är ensamstående.
Men jag är ju galen i vardagslyx och tycker om att ha fint omkring mej och detta försvinner ju inte bara för det står noll på kontot.
Så under veckan har jag försökt greja och fixa med så liten peng som möjligt.
Första exemplet, jag ville ha en ny lampa i köksfönstret, har tröttnat på dom lamporna som jag har nu.
Jag har gått och kollat in en lampfot på Fixer läng och som tur var så fick jag presentkort därifrån när jag fyllde år.
Så jag utnyttjade det och köpte en lampfot och för att spara pengar så sydde jag en lampkjol av ett gammalt örngott =)
Så här såg det ut innan med dubbla lampor
Och så här ser det ut nu med den nya lampan
Lampfoten är väldigt enkel med den var foten som drog mej till den.
Lyckades få till att den broderade orden kom med i lampkjolen, fråga mej inte hur ;)
Får väll erkänna en sak, var på interiörboden i Grums idag och köpte faktiskt en lampkjol ifall denna inte blev bra. Bilder på det kommer imorrn !
Idag har oxå hämtat en vit pokal aktig kruka ifrån Vassviken som idag hade loppis på torget. Just denna hade jag har gått och tittat på länge.
åh jag är så kär i den och den var inte så dyr heller =)
Så murgrönan som stod på vitrinskåpet fick flytta ner och i den och det blev väldigt bra och nu pryder den matsalsbordet
Självklart fanns det plats för en bit av spetsgardinen som får gömma hemska bruna innerkrukan
Nedanför pokalkrukan står mitt bästa vardagslyx på budgetvis.. =)
Två ros arrangemang gjorda av rosor som var på halva priset på mina lokala ica affär.
Jag har dille på såna arrangemang och det finns massa av såna bilder på bloggen =)
Just dessa två kostade mej 30 kr för blommorna och skålarna kommer ifrån loppis och kostade endast 10 kr styck =)
Oj, detta blev ett mastigt inlägg, hoppas ni orkade gå igenom allt =)
Hur kul det är att försöka greja med en liten peng så ibland måste man köpa en del dyrare saker som idag när jag köpte nya numret av Jeann'darc living magazine, älskar den tidningen.
Så nu ska jag tända massa ljus och lägga mej i soffan och läsa =)

Soligt !!!

God kväll !!!
Tyvärr så kommer bilderna på sängkappan imorrn, den ligger i torktumlarn nu och NEJ jag har inte sytt den utan den är köpt på JOTEX och är helt ljuvligt =)
Så istället så blir det bilder på mina "bebisar " som har njutit i solen idag =)
Signe
Herr Alfie och Bagherra




När dom passade på att sola sej så passade jag på att så den första, det blev chilipeppar och smultron.
Tycker det är så roligt med blommor och trädgård fast jag är egentligen är ganska dålig på det.. Men jag brukar så lite blommor och grönsaker varje år.
Så det är xtra kul att börja och miniväxthus jag ropade in på auktion i somras kom väll till nytta =)
IKEA har ett litet växthus nu och till ett bra pris oxå, är lite sugen på det
Är det nån som köpt ett sånt och tycker det är bra ? Eller dåligt ??

Ska in till smärtcentrum imorrn så kanske jag skulle svänga in på IKEA...
Skulle behöva lite mera tyg, fick massa presentkort när jag fyllde år så idag utnyttjade ett och köpte en lampfot och skärm.. Har dock sytt en egen lampkjol men den blev inte den bästa..
Jaja, mycket att fundera på, !! Hoppas allt ä bra med alla er i Blogglandia, har väldigt dåligt att besöka er under veckan.
Det får bli en runda imorrn =)

Hissgardin

Hej !!
Vilket underbart väder det är här i Värmland idag, solen skiner och det droppar ifrån taket på altanen.
HÄRLIGT !!
Dom fyra djuren är ute på baksidan och lapar sol och riktigt njuter, så kul och se =)
Jag har tyvärr en riktigt tråkig dag med massa tråkiga samtal som ska ringas men nu är det gjort och det känns bra.
Fick nått roligt på posten idag =) En ny hissgardin till det lilla fönstret och en ny sängkappa..
Så iväntan på värme och vår så får det lilla fönstret i trappavsatsen vara vårigt med en ny blommig hissgardin.
Tyvärr är det så ljust att bilderna blir mörka men lite syns det allt ;)
Mönstret i hissgardinen är så sött !!!
Är riktigt nöjd med trappavsatsen !!!! Undra bara hur det länge det varar ;)
Om sängkappan hinner torka så kanske jag hinner lägga upp bilder på den ikväll !!
Nu ska jag sätta mej tillsammans med katterna på baksidan
LOVELY !!!

.................................................

RSS 2.0