Tänkvärda ord



I min kalender står det ett nytt citat för varje vecka och denna veckans citat fastnade och kommer att bli mitt nya motto o riktmärke! Citat kommer ifån Winston Churchill

"En kompromiss är konsten att dela en kaka så alla tror att de har fått den största biten" !

Precious nya motto livet kommer ifrån citat för nästa vecka och av samma man. Det lyder

"Det är alldeles riktig att alkohol aldrig botat någon förkylning men det har ingen läkare heller" !

Inte så illa, det stämmer allt i många lägen. ;) Men nu till något rooligare, har haft några tuffa dagar här i början på veckan och Ylva o ja tyckte att dä va dags för nått roooligt.... o roligt idag betydde en tur till Bergvik för lite debreefing mha av Gina Tricot o H&M.

Köpte denna mysiga koftan på gina, var lagom tjock o gosig. Blir perfekt till ett par leggings o en linne under tycker jag.. Tänk att fiskbens mönstrat har blitt så modernt igen, hade en sån polotröja för cirka 10 år sen..



Köpte även några tunnare toppar o ljungfärgat linne på H&M o par mörka jeansleggins på Kappahl.
Det blev lite i fel ordning, shopping först o sen betala räkningar. Nordea har ju krångel på sin internetbank så precious kunde inte logga in och föra över pengar till huskontot så jag fick betala alla räkningar...
Så har ju Precious bestämt sej för eller har önskemål om att bli hemmaman eftersom vi i teorin klarar oss på en heltidslön. Ja, han har allt idéer den mannen. =)

Imorrn är det ledig dag och det ska bli gött o sova te mörran. tänkte ja kunde övertala mamma o ta en tur te ikea Har inte vart där sen nya katalogen kom.. överst min önskelista står denna här..
Vill ha den i vardagsrummet med massa blockljus i.. dä ä mys dä =)


IKEA PS SVAVEL Hållare för blockljus vit Diameter: 48 cm Höjd: 28 cm

Puss o hej



Mord



Idag när jag vaknade var så fruktansvärd grinig och sur... o ja kunde mörda nån så sur var jag...Kände på mej redan när jag tappade tandborsten på tröjan imorse  att idag kommer det bli en riktig skitdag o varför gick jag ens upp idag... o mycket riktig, skit blev det allt. Har retad mej på allt och alla idag, tycker synd om dessa stackars människorna som fick jobba med mej idag. Har nog varit bedrövligt lee idag. men fick ändå ett gott skratt och dagen blev allt bättre och bättre ju längre dagen gick.


Men när jag stämplade ut och såg fram emot och få gå till frissan o klippa mej o göra iordning ögonbrynen så kom nästa bakslag. Hon var sjuk så jag fick flytta på klipptiden... suck...Såg verkligen fram emot o klippa mej... Men gulliga Natalie grejade ändå ögonbrynen och vi började prata om håret och jag berätta att jag är så trött på detta gula eländet... o då föreslog hon att det skulle vara väldigt fint med massa slingor i mörka nyanser.. o detta övertalade hon mej till... Så nu på måndag ska jag till henne o klippa mej o så ska det gula håret bort... eller inte helt.. Men mycket av det iaf.. Så nu gäller det att vara modig och lita på hennes frisörkunskaper!! 
Jag vågar.. det ä bara hår!! det växer ut!


Inget kan bli värre än denna hemska luggen. ;)



eller dessa lockarna ! ;D




Puss o hej


Ny vecka


Ja då va dä ny vecka igen, helgen bara sprang iväg typiskt ! När man jobbar går tiden aldrig lika fort.
Hade en riktig slappisdag igår men grejade faktiskt lite, kände att jag var tvungen och rensa lite på framsidan, såg ut som ett bombnedslag, gamla blommor o krukor överallt. Men nu ä dom bortrensade och det är höstfint på framsidan nu.
Köpte ju massa ljung o prydnadskål på marten som nu får bo i zinkhinkar och ännu mera ljung får bo i lådan utanför köksfönstret.




Köksfönstret, nu fattas bara grannris mellan ljungen !




Är så kär i vit ljung !




Här ä dom nyplanterade zinkhinkar, blev inte riktig lika fint som jag hade tänkt mej =(
Skulle ha haft en till hink, två blev lite fjuttigt.




Gjorde även ett fynd i helgen på mitt älskade erikshjälpen, en stor glasskål med räfflad yta för ynka 8 kronor, de ä ju så billigt som man nästan skäms. Har ställt den i köket och tänker använda den som fruktskål.




Har annars en mastig jobbvecka framför mej med jobbing 6 dagar av sju. De ä väldigt gött att medicinerna börjar trappas ner och blodtrycket ä på väg upp. Tänker belöna mej själv med  ett besök hos frisssan imorgon, ska klippa mej o fixa till ögonbrynen igen.
Så jag hoppas på en bra vecka och önskar alla er desamma !!

Puss o hej


Natalie



Idag var det tänkt att det skulle bli en mysdag med besök på det stora varuhuset och marten så klart ! Men vädret ställde till dä, regn, blåst och allmänt snorkallt... Det blev en kort vända på marten och köpte mera ljung men sen blev det raka vägen hem !!

Nu på kvällen har vi vart hos Anita o Per o snosat på lilla Natalie
Tråkigt nog blev bilderna väldigt mörka och suddiga men förhoppningsvis kommer det mera kort längre fram.


En väldigt stolt Morbror !!











Puss o hej


Fredagsfika på jobbet! Ylva har fredagsfik...

100924_091654 (MMS)

Fredagsfika på jobbet! Ylva har fredagsfika idag o vi har passat på att göra mysigt med levande ljus, fina servetter o goda frukost! Detta e bra början på martenshelgen! Puss o hej


Stämmer detta?



Blev tipsad om en väldig rolig bra astrologisk sida av en kompis i förra veckan o vidskeplig som jag är, har jag ju självklart kollat i den.

Detta är då tydligen jag då =)

Vattumannen härskas av planeten Uranus. Kombinerat med luftens element gör den ledande egenskapen vattumannen till en komplicerad karaktär. Han är mycket självgod och har starka åsikter som han vet är de rätta. Han bryr sig alls inte om ifall han anses vara en underlig figur eller om alla andra tycker annorlunda. Personlig frihet och rättvisa är centrala begrepp.

För andra kan vattumannen te sig oberäknelig och rebellisk. Det kan vara svårt att nå honom, då han tenderar att skärma av sitt sanna jag under en yttre fasad. Vill du vara hans vän och tränga in under ytan måste du acceptera honom som han är. Han accepterar dig som du är, även om du kanske har fel enligt hans mening så har du rätt att tycka som du vill. Han är fördomsfri, intellektuell och human.


Element: luft Kvalitet: fast Polaritet: positiv
Nyckelord: Uranus, klarsynthet, humanism, intuition, vågor, ockult, protest, revolutionär, reform, distans och bärnsten.
Positiva karaktärsdrag: fredsälskande, lojal och uppfinningsrik.
Negativa karaktärsdrag: excentrisk och trotsig.
Människokroppen: fotlederna.



Nja, stämmer inte riktigt tycker jag.. förrutom självgodheten kanske ;P

Kolla in sidan här


Redigt värre



Haaha, jag är bättre i mitt öra idag, följde ylvas tips och örat är bättre. Exakt vad jag gjorde tänker jag inte berätta men det har att göra med vitlök och gasbinda, resten får ni lista ut själva ;D
Kan ju oxså ha att göra med att jag tagit smärtis regelbundet men jag tror ändå att de ä vitlöken !!
Tror att det är förkylning som ä på gång, har nyst idag men får vänta och se.

Hade dä väldigt trevlig idag, va i vbro för tacomys med ocka o ongarna med precious o jimmy var på bio i karlstad.






Felicia var i högform och greja nästan hela kvällen lång, det skulle målas, grejas med hår o kollas på bananer  i pyjamas. Hej o håå.. !!  



Lilla Linn var oxså på gott humör stora delar av kvällen  ! =)




Har annars idag varit redigare än redigast, städat och plockat iordning, gjort matlådor till mej o precious, korv stroganoff o köttbullarna från igår blev köttbullar m tomatsås o pasta.
Är inte lika illamående nu som tur är,  tacka gud för primperan. Har tänkt att börja jobba imorgon nu så denna förkylningen får att lugna ner sej men även denna gång har väll doktorn rätt, vet om att jag är extremt infektionskänslig o ska ta det lugnt.
Lyxade till mej idag och har gjort hårinpackning, peelat o smörjt in mej med acos bad o duscholja. Har ni inte provat det, åk direkt till apoteket imorrn, finns inget bättre för torrna ben o armbågar.
Tänkte jag skulle övertala syster yster så hon får noppa lite ögonbryn oxså.
Men det redigaste som jag ska göra idag ska jag åka iväg o göra nu

Nämligen RÖSTA ! i alla tre valen, riksdag, kommun o landsting.
Då har man iaf försökt o påverka så iväg o rösta idag Nu !

Puss o hej


aj aj, aj


Idag känner jag mej som en liten onge, vaknade inatt av det värkte och bultade i mitt högra öra och detta har fortsatt under dagen. Är öm och svullen bakom örat. Efter lite efterspaningar tror jag det handlar om öroninflammation, symtomen stämmer ju iaf, har aldrig någonsin haft i örona men nu värkar dä och bultar. jädra skit, alltid ska det vara nått =(. ska försöka kurera mej med nässpray, panodil o ipren. Det blir grejer dä...
Fick även ett tips av ylva som har prövat under dagen men tror inte dä passar att skriva här ;D 
Undra om örongrejen har nått att göra med besöket i v-bro igår? Har ju en förmåga att varenda gång jag ä där bli sjuk, antingen förkyld, ont i halsen eller som detta i fallet örona... måste vara alla dagisbaciller inbillar jag mej. Det slår aldrig fel iaf ;D


Kvällen kommer att spenderas i v-bro, pöjkera ska iväg på bio och jag, linn, ocka o felicia ska ha lördagsmys med godis, vin och tacos.  Inte fel..


Jag o Felicia på rossö i somras.. !!



Puss o hej


Hemnes

Jag har fått dille på hemnes serien från ikea, å tycker den är så fin. o dä ska va i vitt förstås =)
Dessa ur serien tycker jag mest om !

HEMNES Vitrinskåp vit Bredd: 49 cm Djup: 37 cm Höjd: 197 cm Max. belastning/hyllplan: 15 kg
HEMNES Vitrinskåp vit Bredd: 90 cm Djup: 37 cm Höjd: 197 cm Max. belastning/hyllplan: 30 kg
Denna byrån har vi redan i sovrummet, köpte den för i våras för vunna travpengar !

HEMNES Byrå med 3 lådor vit Bredd: 110 cm Djup: 51 cm Höjd: 97 cm
Denna byrån har vi redan i sovrummet, köpte den för i våras för vunna travpengar !


Men min absoluta favorit är ändå detta lilla bordet, är ju egentligen ett nattduksbord men tänk va snyggt det skulle bli med zinkkrukor, nån lykta o några kronor, ni fattar galoppet..
Vill ha, vill ha..
HEMNES Avlastningsbord vit Bredd: 46 cm Djup: 35 cm Höjd: 70 cm

Kolla in resten av serien här.

Puss o hej



Illamående

 är nått av det värsta jag vet, jag spyr hellre än går och mår illa som jag har gjort hela dagen.. Dessa nya medicinerna ä inte o leka med och jag förstår nu mer än nånsin varför doktorn varnade för biverkningarna och sjukskrev mej veckan ut.  Men de ä dom 3-4 dagarna som ä värst så det ä väll bara o stå ut.

Hade en låångt samtal med ylva på förmiddagen och det retar mej verkligen att folk ska lägga sej i och tycka saker som dom inte har någon alls aning om. Nej, detta ska inte gå obemärkt förbi ! Nu ä det andra bullar som gäller.

Tog med mej mamma o hundarna ut på promenad förrut, blir ju inte direkt trött av detta men som mamma ska, att det bränner väll alltid några kcal. Bättre än inget iaf.
Det var väldigt gött o få komma ut och få lite frisk luft, hade bara legat i soffan och tyckt synd om mej själv idag :/

På vägen hem såg vi världens finaste regnbåge, såg precis ut som dom i tecknade filmer, färgglad och perfekt böjd. Va tvungen att ta kort på den med mobilkameran, fin va !








Nu är det bara o vänta på att idol ska börja !
Trevlig lilllördag te er... <3

Puss o hej


Fullspäckat dygn

Så då var läkarbesöket gjort och det blev en ny diagnos, nya mediciner och nya förhållningsregler..
Den nya diagnosen heter oddis spfinkter dysfunktion som drabbar ca 1 av 10000 personer.
sfinkter Oddi är den öppning, genom vilken gallan och pancreassaften rinner ut i tolvfingertarmen, där tror doktorerna att jag har en förträngning som gör att passagen blir svårare och tryck bildas i gallblåsan som orsakar smärtorna. Väntar nu på att en gastroskopi där dom ska undersöka hur den oddi ser ut och är det en väldigt förträngning kommer en ERCP bokas i Arvika där dom snitta upp oddi, sen ska jag vara frisk, hej o hå !
Blivit insatt på blodtrycksmediciner ( av alla mediciner ) som ska öppna upp kärlen och underlätta flödet samt hög dos kortison o en sjukskrivning till på söndag eftersom jag kan bli yr och må illa av medicinerna dom första dagarna. ja tänk hur saker och ting kan bli, hematokromos är nu avskriven, gjorde dessa tappningarna  för inget, hög blodvärde o järn kan även vara tecken på en inflammationsprocess i kroppen tydligen.
Det är väll bara o gilla läget och vara glad över tappningarna är avslutade.


Efter en snabb sväng förbi jobbet åkte jag och mamma ut på stan, behövde in på apoteket på duvan huset och hämta ut medicinera där, fanns inte hemma eller på nått annat apotek i karlstad. o när vi ändå var där passade vi på att gå i lite affärer, så ett par nya stövlar, två leggings, en tröja o en ny scarf fick följa med hem.

o ännu mera shopping kommer det att bli 30-31 oktober då vi och ocka o jimmy ska åka till ullared över helgen, vi ska bo på överliden Camping i två stugor där, ska bli väldigt roligt, har ju faktiskt aldrig varit i Ullared, så nu får det börja sparas.
Här ä några bilder på stugorna som vi ska bo i =)









Puss o hej


Nominerad


soffansofie.blogspot.com har tilldelat mig utmärkelsen BEAUTIFUL BLOGGER AWARD! 
Tack så mycket Sofie !!

I priset ingick det även att dela med sig av sju saker som ni kanske inte vet om mig:






- Blev KM-mästare 3 år i rad i grenen kast med liten boll 

-  hatar när någon smackar eller gnisslar med tänderna

- pratar i sömn

- Äter inte fisk eller skaldjur

- har varit på en seans

- skämt ut rejält för en ursnygg kirurg som jag träffade på akuten som givetvis kom upp på jobbet veckan efter och skulle ronda en kirurg pat

- är vänsterhänt, extremt vänsterhänt,


Jag ska skicka detta vidare och det gör jag till

Sofia

Britt

Mathias

Evelina 
 



Ligga på soffan

är precis vad vi gör här i skokartongen just nu förrutom precious som slitet ont på jobbet på dagarna. Har ju fått strikta förmaningar av min PAL att ej anstränga fram tills på onsdag, så det är vila, vätska och mediciner för hela slanten. Ja så har dagarna sett ut här under veckan, vaknar, äter frukost o mediciner, kollar på hem till gården, mediciner, mat o sen kommer precious hem o då blir middag o ännu mera mediciner.
Var på lab idag och tog massa prover inför imorron.
Känner att det börjar klia i pysselfingrarna men får nöja mej med att bläddra i lantliv och hem ljuva hem o surfa runt på bloggar.
Tur är det onsdag imorgon !!


Några som oxså slappar mest hela dagarna är ju Alfie, Signe och Wilma.










Dom håller på att greja här hos oss, ska lägga in nya rör och dra nya ledningar, vilket betyder att alla djura får vara instängda några timmar varje dag eftersom våran förening inte meddelat oss när dom skulle börja greja så vi kunde ordna plats på sjöbyn åt dom.
Så jag passar på att skämma bort dom extra mycket med godis och mycket gos. <3




Snygg frisyr va ;D

Puss o hej


veckouppdatering



Det har verkligen varit dålig uppdatering på bloggen, det har varit en väldigt jobbig vecka men rolig oxså.
Allt brakade lös på onsdag eftermiddagen kl 18.20, jag vet tiden exakt för jag höll på att signera att ett kaliumdropp hade gått in. En fruktansvärd huggande smärta började hö sida och gick ut i skulderbladet, det gjorde så ont att det svartnade för ögona. Efter övertalning av arbetskamrater och en samtal till min kära mamma gick jag med tunga steg till akuten där ett sköterska väntade med stickvagnen. Det visade sej att mitt blodvärde var nästan 200 g/l, normalt blodvärde är mellan 120-140 g/l. Det blev tappning av två blodpåsar och två smärtstillande sprutor innan smärtan började lana av och jag orkade mej av britsen.
Så nu under helgen har det molt och värkt så imorgon blir det provtagningen och på onsdag läkarbesök, sjukskrivning till på onsdag och strikt ordination att ta det lugnt.

Men nu till det roliga, mamma o ingalills 50 årsdag i lördags. Jag och syster hade planerat en förmiddag i glamourens tecken för mamma o ingalill. Vi kidnappade dom på lördag förmiddagen och inledde dagen med frukost på hotellet, sen hem till ingalill o stefan för champagne brunch. Sen fick mamma åka till boys and girls o fixa till sej, hon var jättefin. På kvällen blev det stort kalas med hela släkten, var väldigt roligt.

Här ä bildbevisen !!!


Mamma o ingalill bjöd på buffé, massa plockmat, var väldigt gött o först i kön som vanligt mormor
=)



Lillasyster o kevin








Världens bästa Ocka o Mormor igen








En överfriskad precious som fick världens skrattanfall i bilen hem och den ä jag gift mä ;)




Släktens buggande partydrottning som tråkigt nog var chaufför..




Kusinbarn Ellen som mycket snällt skulle låta mej sova i hennes säng men ångrade sej sen och försökte kväva mej en kudde.. ;)





En mindre smickrande bild av makarna Rooth men man får väll bjuda på sej själv lite.. !!





o såklart världens finaste o bästa 50 åringar !! <3




Puss o hej


Tidig höst i Skokartongen

Ja det går väll att knappast att neka till att sommaren är slut och hösten är på intåg. O det ser ut som ett bombnedslag på framsidan och baksidan, utblommade pelargoner och vissna surfinor. Nej fy vad det såg ut men nu är det annorlunda, mamma o ja var och handlade lite höstiga nya blommor så nu är det mycket finare på framsidan, vissa blommor som fanns på baksidan har nu fått flytta fram till framsidan.
Det får bli att rensa på baksidan te helgen.

så här ser ut nu !!




En lila bollkryss och två höstiga arrangemang med prydnadskål, astrar och silvertrådar
o så klart mysiga lyktor...








Närbild på blommorna !!












Denna veckans höjdpunkt blir på lördag då min lilla mammi o moster fyller år och det vankas kalas...Trevligt!
Men först 3 dagars jobbing med start imorgon och lite annat att fixa med  ;)

Puss o hej


Helgen i bilder


Tänk att det blev måndag igen, härligt !!
Har en haft väldigt bra helg fast den spenderades mesta delen på jobbet.
På lördagskvällen åkte vi te v-bro på kräftskiva utan kräftor =) Det blev kött m beasås, pommes och spenat och fetaost sallad.. behöver väll inte säga mer... eller som lilla felicia sa, detta var mysigt =)



fick även en spontanpresent som vi blev väldigt glada för, nämligen ett kort på små guddöttrarna som inom kort kommer att sättas upp på fotoväggen..



Men det höjdpunkten på dessa dagarna var ändå idag då jag hittade massa fint på rusta av alla ställen. Ett ljushus som jag gått och suktade efter länge och ett vitt tidningsställ i konstläder...kommer inte använda dä att ha tidningar i, ska istället rulla ihop massa plädar och lägga där i. Tror detta kommer bli väldigt mysigt.







För bill och bull eller Alfie och Signe är allt bra, dom leker med varandra hela dagarna och gosar jämt. smöllongarna



Nej, nu blir det soffläge, både jag och Herr Rooth är lite småhängiga med täppta näsor och onda halsar.. sorligt men sant.. Hoppas den förkylningen blir kortvarig, har massa som ska grejas med denna veckan ;)

Puss o hej


Fredagsmys

blir det inget idag för jag ska iväg och jobba. Tycker verkligen att fredag kväll är det mest tråkigaste dag och jobba, vill oxså vara ledig och ha fredagsmys. Men jag är ju ledig lördag kväll, får ha försöka ha dubbelt så mysigt lördagsmys istället. =)
Fick idag ett rätt oroväckande brev på posten eller oroväckande kanske är fel ord. Tydligen ska en sjuksköterska som är specialiserad på smärtlindring ringa te mej på onsdag 15 september. Vet inte varför eller vad hon vill. kanske det har nått med att göra med dom medicinerna som jag äter nu, dom är ju inte bra att äta i längden. Så det kanske är bra att hon ringer, ska bli intressant och höra vad hon vill.
Nej, ska passa på att äta lite lunch innan det är dags att jobba.

Måste tipsa igen om nått bra. denna gången en bodylotion som jag har fått dille på. Nämligen den här



Den kommer ifrån apoteket och till ett riktigt bra pris. Den luktar papaya och jag tycker den ä bra eftersom den går snabbt in i huden och doften så klart.  !!


Så, önskar er söta bloggläsare en trevlig helg. !!

Puss o hej


Ledig dag


Har idag varit ledig och det var väldigt gött och få sova imorse och inte vakna kl 5 av ett hemsk alarmklocka.
Har bara slappat hela dan egentligen förrutom när jag vek två tvättkorgar med tvätt.. usch va trååkigt...
Men jag är glad över jag tog mej i kragen idag och tog med syster yster till badhuset som jag hade tänkt mej.. ca 30 minuter simmande vi och sen bastu! Det är belöningen dää..
Nästa gång tar vi med mamma!!




Passa på att peela mej och packa in håret..att bada bastu är allt någon som jag lärt mej tycka om med åren..
Måste tipsa er om himla bra peeling till budgetpris !!

nämligen den här, lagom med korn som river och luktar väldigt gött..

Är annars inne i en kreativ downperiod, har helt tappat lusten till att greja o dona.. tänker att det ska jag göra men det rinner ut i sanden bara. Detta med det nya livet tar all min tid och tankeverksamhet just nu. Kalorier, mat och fetthalt verkar vara det enda som jag kan tänka på just nu.. ska försöka skärpa till mej snart och göra framsidan på skokartongen höstfin.. de behövs verkligen nu.. !!
Te helgen är det jobbing för hela slanten, kaka helg...men hade tänkt att det skulle bli en tur te v-bro på lördag på kräftskiva, får se vad dom säger.. !!

Puss o hej


Uppdatering !!

Jo, jag lever allt men det har varit mycket dom senaste dagarna med jobbing, prover och ev  tappning hit och dit  så bloggen har hamnat sist.. men nu såå har det lugnat ner sej förhoppningsvis..
Här i skokartongen är det fullt fart, Alfie och lilla Signe har verkligen hittat varandra och leker och busar hela dagarna och nätterna tyvärr... Roligt för Alfie att han får lite mera stimulans.. =)
Syster Yster har tagit så fina kort på Signe.. här ä några smakprov..






Fast denna bild har jag tagit på våran älskade skrutta..




Har haft några väldigt bra och lugna dagar på jobbet och det gör väldigt mycket när man gör en långvecka att man får några lugna dagar. Men ändå jag är väldigt trött när jag kommer hem.. o idag gjorde precious mat för jag var såå himla slut.. låg i soffan och bara slappa..
Efter maten blev det promenad med mamma och hundarna. Gick till källarbacken och där var det så himla fint.
Det var verkligen gött och få komma ut få lite luft och inte bara torr sjukhus luft...
När det har varit mycket omkring mej är det väldigt avslappande att få  höra saker om personer kring mej, vad den har hört eller gjort. Det får mej att släppa tankarna på allt annat och det behöver verkligen ett älterska som jag..

Källarbackens badplats, ligger ca 1 km från oss..  




Mamma och hundarna



Så tanken och planen för kvällen är soffläge, mys och bara slappa..
Så här ser ut i soffan just nu

Här ligger vi



o längre ner ligger Alfie o Signe




Imorrn är jag ledig och då blir ev en tur till badhuset och krokstad för att plocka rönnbär!!

Puss o hej


.................................................

RSS 2.0