Fullspäckat dygn

Så då var läkarbesöket gjort och det blev en ny diagnos, nya mediciner och nya förhållningsregler..
Den nya diagnosen heter oddis spfinkter dysfunktion som drabbar ca 1 av 10000 personer.
sfinkter Oddi är den öppning, genom vilken gallan och pancreassaften rinner ut i tolvfingertarmen, där tror doktorerna att jag har en förträngning som gör att passagen blir svårare och tryck bildas i gallblåsan som orsakar smärtorna. Väntar nu på att en gastroskopi där dom ska undersöka hur den oddi ser ut och är det en väldigt förträngning kommer en ERCP bokas i Arvika där dom snitta upp oddi, sen ska jag vara frisk, hej o hå !
Blivit insatt på blodtrycksmediciner ( av alla mediciner ) som ska öppna upp kärlen och underlätta flödet samt hög dos kortison o en sjukskrivning till på söndag eftersom jag kan bli yr och må illa av medicinerna dom första dagarna. ja tänk hur saker och ting kan bli, hematokromos är nu avskriven, gjorde dessa tappningarna  för inget, hög blodvärde o järn kan även vara tecken på en inflammationsprocess i kroppen tydligen.
Det är väll bara o gilla läget och vara glad över tappningarna är avslutade.


Efter en snabb sväng förbi jobbet åkte jag och mamma ut på stan, behövde in på apoteket på duvan huset och hämta ut medicinera där, fanns inte hemma eller på nått annat apotek i karlstad. o när vi ändå var där passade vi på att gå i lite affärer, så ett par nya stövlar, två leggings, en tröja o en ny scarf fick följa med hem.

o ännu mera shopping kommer det att bli 30-31 oktober då vi och ocka o jimmy ska åka till ullared över helgen, vi ska bo på överliden Camping i två stugor där, ska bli väldigt roligt, har ju faktiskt aldrig varit i Ullared, så nu får det börja sparas.
Här ä några bilder på stugorna som vi ska bo i =)

Puss o hej


Kommentarer
Postat av: Sofia - Mamma till Vera

Wiieee..Ullared är bara så roligt!!! Har vart där flera ggr och nästa tur blir i oktober för vår del oxå:)) Hoppas du är på bättringsvägen nu, skönt med lite klara besked iaf! Förresten, tack för awarden..ska bara knåpa ner 7 saker om mig själv bara, Kraam!

2010-09-15 @ 18:25:27
URL: http://sofiaemilssons.blogg.se/
Postat av: Elin

Skönt Anna att doktorerna blir lite klokare, tråkigt med elaka mediciner men förhoppningsvis hjälper de. Nu hoppas jag bara att du ska få må gött snart! Kram!!!

2010-09-16 @ 22:44:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
.................................................

RSS 2.0