Doktorsbesök

Hjälp vad nervös jag var igår, drömde mardrömmar hela natten igår, bland annat att Hans ropade upp mej i väntrummet iklädd en operationsmössa.. Va knäppt.
Det gick både bra och dåligt igår,  Läkaren var väldigt trevlig och förklarade saker mycket tydligt.
Dom immunlogiska proverna hade kommit tillbaka och var inte bra, har antikroppar påvisade vilket tyder på någon autoimmun sjukdom som angriper kroppen,  i mitt fall då gallgångarna. Detta är läkarens huvudteori men så har jag förhöjt järnvärde och det i kombination med antikropparna kan vara tecken en sjukdom som heter hematokromos, vilket är sjukdom som gör att kroppen lagrar järn i valda delar .tex lever. vilket kan orsaka buksmärta. Teori 2. ! Så jag har tagit ett speciellt genprov för att se om jag har den gen som orsakar järn inlagringarna. Tack Nina för hjälpen med provet.. Gjorde inte ett dugg ont ;)

Remisser skickades för gastroskopi och magnetkamera över gallgångarna och så fick jag så klart kortison, i hög dos över helgen. Det blir en speedad helg för mej ;), ska trappa ner på måndag och en läkemedel som heter ursofalk. Den ska jag ta 3 kapslar till natten, den ska tydligen lösa upp gallsten och göra gallan mer lättflytande och på detta vis motverkar spasmer och kramp. Papaverin före och efter måltid.. Inga mer spasmofen, vilket jag inte tycker är så kul, vad händer om jag får jätteont och inte kan ta spasmofen?, usch vill inte tänka pått.. fast o andra sidan kanske dom nya medicinerna gör att jag inte får ont.. !

Tjatade till mej sjukskrivning till 50 %,  ville sjukskriva mej helt men jag vill inte det, vill komma igång och jobba lite iallfall, så på tisdag börjar jag jobba fast på 50 % i 14 dagar. Ska ringa mag-tarm igen på torsdag och berätta hur det går, om det inte är någon skillnad byter doktorn läkemedel. Känns ju bra att det finns en plan ialllfall och trevlig doktorer och sjuksköterskor som inte tror att det är nått revben som gör ont..

Oj detta blev ett lång inlägg, orkade inte blogga när jag kom hem igår, allt detta var tvungen och sjunka in och när jag väll slappande av kom huvudvärken som ett brev på posten.  Eftermiddagen igår spenderades på stan med mamma och mormor, köpte några nya tunikor, spetsleggings och schampo.

Ikväll blir det en tur till v-bro för valborgsfirande med Fam Sköld/Petterson, ska göra pestopastasallad, jackson potatis och flintastek till precious. Jag får äta samma fast med mindre kryddor, ska även göra en blåbärssmulpaj. Mumma... 
Trevlig Valborg till er alla..

Puss o hej

Världens bästa schampo


Jag är kär

i denna fina burken och duk från miljögården som jag har köpt idag... Tycker dom är så fina att jag knappt kan sluta titta på dom. Burken ska stå i köket och duken ska ligga på det nya bordet som jag har köpt idag..





För att göra en lång historia kort så har jag vart med mamma till Åmål och då jysk o profab. Har ju varit på jakt efter nya utemöbler till det nya " uterummet ". Vill ha trämöbler och en soffa, slösurfade igår och hitta detta setet på jysk. Sagt och gjort, åkte dit och provsatt och nu ligger det här i kartonger i vardagrummet. Är ju så himla dåligt väder ute idag så det går inte att ställa ut det, så det får ligga i vardagsrummet så länge. Tror det kommer bli väldigt mysigt på baksidan här i skokartongen =)..
Hittade även en stor urna och nya köksgardiner på profab.. Mycket produktiv dag faktiskt och billigt.. !! Köpte burken, duken, urnan och gardinerna för under 200 kronor. Utemöblerna kostade så klart mer.. ;)
Kände mej lite loj när jag vaknade imorse och inte alls på humör men man kan ju inte vara ledsen längre när jag kollar på burken.. åå tycker så mycket om den..
Förresten i urnan ska det planteras kryddor.. !!


Så här ser setet ut i reklambladet


Här är verkligheten,förpackat i kartonger och dynorna så klart.. !!
Här är kryddurnan..


Ja imorrn är det då äntligen dags, är nervös till tusen.. usch o fyy..
Håll tummarna nu för mej imorrn nu..

Puss o hej


Upp och ner

Tycker att dagarna flyger fram och snart är det 29 april, bara 1 och halv dag kvar.. Vill att dagarna ska gå fort så jag får komma dit men ändå inte. Har haft en mycket bra dag idag, det verkar vara varann dagar just nu. Fast och andra sidan kan allt bli bättre om man jämför hur dagen igår var.

Det är blandade känslor inför besöket på torsdag. Är nervös inför provsvaren särskild dom immunologiska proverna. Vet ju på dom svaren som har kommit att dom inte är fina. Värsta tänkbara scenario är ju så klart om dom säger att jag har någon autoimmun sjukdom och måste äta högdos kortison ett tag och få ett hemskt månansikte.. usch får ångest på blotta tanken.. Vill inte.. !! Hemskt egentligen att det är månansiktet som jag tycker är mest bedrövligaste och inte om den är en autoimmun sjukdom. Måste vara knäpp.. Borde ju fokusera på om det blir kortison så kommer jag mår bättre ganska omgående och kan snart bli frisk och inte att jag kommer att bli tjock. eller tjockare kanske jag ska säga.. suck o fyy.. hypokondriker till tusen, jag vet...
Fast egentligen värsta tänkbara scenario är ju ändå om jag tänker efter att doktorn säger - nej du anna, detta kan vi inte göra nått åt, du får stå ut med detta hela livet.. !!! det  ä ångest på riktigt däää ...
Nej, får tänka på nått annat nu. Var med mamma på stan idag och handlade penséer, 12 stycken mörktlila, lila och vita pryder nu framsidan på skokartongen, dom är planterade i en låda som sitter under köksfönstret, i två amplar och två krukor som står utanför dörr. Bildbevis får komma senare, kameran sitter på laddning.

Puss o hej


Grattis Lillebror !!


Idag fyller min lilla lilla lillebror 15 år.. det är ju inte klokt att den ongen har blitt så gammal.. fattar inte det.. !!
Så under eftermiddagen var det kalas!. Mamma hade så klart bakat alldeles för goda kakor, mostrar, mormor, kusiner och gudbarn var där så klart..
Har för övrigt haft en riktigt bra dag idag, inget ont, ätit bra, smakade bara lite på kladdkakan med after eight smak, hoppas nu gallan är snäll.. Varit ute på promenad med mamma och stått på crosstrainern i 25 minuter.  Nu tycker jag allt att jag får vara nöjd.. Ska lägga mej i soffan nu och bara dega...

Här ä lillebrors 15 års kalas i bilder.. Ännu en gång Grattis Lillebror... !!
Puss o hej

Födelsedagsbarnet !!


Mammas goda kakor..


Gullongen Felicia

Precious & Linn


Monie, Linn o Lillebror


1 år sen

Suttit här ett tag nu och bara slösurfat, precious kollar på hockey och jag är allmänt uttråkad... Passade på att besöka våran bröllopssida o hamnade på dagboken och läste vad vi gjorde för exakt 1 år sedan... ja det var ju lite skillnad.. Hela den våren, visst det var jobbigt och stressande och jag blev en riktig bridezilla men har aldrig va så lycklig eller glad. Det var så kul att  planera vårat bröllop.. o lika kul nu i efterhand och läste vad vi grejade med och hur vi tänkte o tyckte.. Bjuder här på inlägget från 22 april 2009.. 

Toastmaster träff

Posted on Wednesday April 22, 2009 - Comments (0)

Idag har vi haft första mötet med våran toastmaster Micke.. Mycket prat om planering, allsånger, snapsvisor, logiska lösningar på ologiska problem o självklart förväntningar. Vi är helt övertygad om att vi har valt rätt toastmaster och att han kommer att klara uppgiften mer än galant. Han är ju såå himla roolig.

Vi kommer att flera möten med micke nu under våren, nästa blir efter vi har träffat och pratat med capiscum. Har skickat iväg ett mail till dom och hört när vi ska träffas. hoppas dom hör av sej snart..

I förra veckan fick vi mail från fotografen i göteborg, hon kommer upp till oss  i maj för att titta på lämpliga ställen att ta bröllopskorten.

Under påskhelgen var becca här när precious fyllde år, då pratade vi blommor och visade henne korten på buketten, det blir en såå, stor lila underbar sak.. små till tärnorna. Då började vi prata om brudbåge, vet inte om vi ska ha en sån.. isf får vi hyra en av blomsterhandeln.

Tänkte mamma o ja skulle åka till silvenska snart, förhoppningsvis nästa vecka o kolla på borden, mäta lite o såå..

Vi har småbörjat på festprogrammen, hittat rooliga texter och bilder. Vi har även upprättat program för bröllopsdagen,cirka tider så klart. Kan vara bra inför mötet med capiscum. Vi har pratat och börjat på skriva ner saker som vi har tänkt att delegera över till utvalda personer på bröllopsdagen. Ska snart kontakta dess människor och höra om dom kan hjälpa oss med detta..

Nu är mindre än 2 månader kvar tills vårt bröllop,.. känns helt otroligt, börjar bli pirrigt nu.. ingångs o utgångsmusiken ä spikad nu iaf.. ska maila mattias imorrn oxså..
Hej så länge...

Det ska tilläggas att vi fortfarande har ca 800 besökare per dag på våran sida och dagboken har en egen tråd på bröllopstorget.. måste ju skryta lite.. =) Roligt att folk tycker om och gillar det man gör...
För den som är nyfiken på mera bröllopsläsning.. Välkommen till
www.weddingannouncer.com/annaochdaniel1

Puss o hej


Torrt skinn..

Är det inte underligt att saker och ting har en tendens att komma allt på en gång och särskilt då det verkeligen inte passa eller man känner sig  på topp. Saker måste ordnas NU och inte imorrn eller veckan efter. Idag har vart en sån dag, började dagen med ett besök på labb,  10 rör tog dom och dom värsta att jag skulle vara fastande från kl 22 igår, HJÄLP va törstig jag var. Sen hem, äta och sova. Till banken i eftermiddan och lägga om lånen. Drömmen om den nya helkaklade badrummet med golvvärme försvann, tråkigt värre.. men viktigare saker måste prioriteras som t.ex en andra bil. Det är inte roligt  och baraha en bil bara och både måste ha den i jobbet. Nej, så bil få gå före badrummet.. Hur än fint det är med kakel, golvvärme och blått mosaik i duschhörnan.. =(


Fru Doktorn ringde på förmiddagen, fortsatt fula prover och ny en sjukskrivning blev det, april ut. Känns jobbigt...på alla sätt och vis... Vill vara frisk och känna mej bra... men orkar inte älta detta igen o igen... har gjort det nog tycker jag.
Var ute på kvällskvisten och gick med mamma och hundarna. Var väldigt gött ute och få frisk luft är helt klart underskattat.. Imorrn blir det en tur till karlstad, mamma ska handla te lillebror som fyller år till helgen och jag ska lämna in läkarintyg.. Jag ska fortsätta mysa med mitt röda härliga bebis Herr Alfie..

Puss o hej


Gääääsp !!

Vaknade ve lunchtid idag och hela kroppen kändes som ångvält åkt fram och tillbaka och sen en gång till.. Masade mej upp iallfall och ät frukost.. Var tung i skallen, kände mej nästan lite bakis, tyckte luften var tjock och kvalmig.. fick ett ryck och var ute och powerwalka i 45 minuter och det var verkligen gött.. Gött o få frisk luft och få lite sol på näsan o bara glömma bort för en liten stund.
Så nu sitter jag här i soffan nyduschad, nypeelade och håret nyinpackat o väntar på maten ska bli klar..
Planen för ikväll blir soffläge, soffläge och ännu mera soffläge...
Imorrn blir en tur till labb och ta proverna inför nästa vecka så det blir upp att gå upp ve sju imorgon... Men första onsdagsmys på hög nivå

Trevlig Onsdagkväll till er alla...
Puss o hej


In i dimman igen...

Jaha, efter ca 3 veckor hemma är det dags idag igen, tillbaka till verkligheten, tillbaka till cambio cosmic, meddix, paw och patienter så klart. Känns både bra och dåligt, nja inte dåligt precis men pirrigt och nervöst ifall jag får ont. Och om jag får ont, hur ont, orkar jag jobba klart?, kommer jag må illa?.. Usch vill inte tänk på eländet...
Ska fokusera på positiva istället, är så pass pigg nu att jag förhoppningsvis klarar av att jobba och har inte haft ont på några dagar nu. Ska bli kul och träffa Ylva igen och andra arbetskamrater förstås..

Precious är glad över att jag börjar jobba igen, ( tror jag iallafall), då får han tv helt för sej själv och slipper titta på biggest loser, hollywoodfruar och alla andra skitprogram som han tycker att jag tittar på. Ska tilläggas att han inte tittar på biggest loser eller hollywood fruar. När dess programmen går är han som försvunnen, brukar allt hitta han nere i källarna sittandes och spela. Så det går allt ingen nöd på han... =) Men har ju vant sej att jag jobbar kvällar och nätter så han tycker nog att det är skönt och vara ensam nån gång han oxså.

Har varit riktigt redig idag och gjort matlådor så Precious bara har att värma, passar bra när jag är halvdöd imorgon eftermiddag...
Ska halla mej lite och ladda upp...

Puss o hej



Fördelar och nackdelar

Jag har min mamma ca 100 meter boendes från mej om man tar bakvägen dit och det finns ju både fördelar och nackdelar med att ha mamma och syskon så nära. Alla som nånsin har sett serien alla älskar raymond förstår nog vad jag menar med nackdelar. Så klart finns det lika många fördelar. Låt mej t.ex berätta vad som hände idag...

Precious och jag skulle som enligt planering rensa på baksidan. Grenar från häckklippningen från höstens klippning (ja, jag vet, bedrövligt att vi inte tagit bort dom förrän nu men snön kommer dagen efter) skulle plockas bort och löv skulle rensas bort.. Sagt och gjort vi drog med detta företag och inte en gång blev vi ovänner.. HURRA !!.. Efter en stund kommer mamma o hundarna förbi och tittade vad vi gjorde.. Pratade litegrann om all möjligt, mamma berättade att dom hade gjort köttfärslimpa till middag idag.. Va gött sa vi, jag har lite kvar om ni vill ha sa mamma.. Visst sa vi, tackar inte nej till mamma-mat och sen va lätt o bara koka potatis... Mamma gick hem och vi tog fika paus... efter ca 10 minuter kommer mamma tillbaka med massa burkar.. Här får ni sa mamma... o i burkarna låg kokt potatis, sås, stuvade morötter och ärtor o köttfärslimpa...Bara till att värma på lite i mikron..  =)

Som sagt det finns fördelar och nackdelar med allt..
Puss o hej...


Äntligen !!!

Det tog 4 och 1/2 halv månad och daglig tjat men nu är julgranen borta.. Var den är nu vet jag inte men borta från framsidan är den.. Hurra !!!! nu låter som vi hade julgran ståendes inne men så var det ju inte. Julgranen åkte ut efter nyår och har stått insnöad på framsidan. Det man inte ser har man ju inte ont av... Visst det stämmer ju.. men så blev det töväder och sakta men säkert kom den fram.. Skamligt värre.. Det var ju himla bladning på framsidan av jul och påsk. men nu är den borta och den enda beviset på att det stått en julgran där är denna...

Det har ju blåst såå in i Norden idag, så vi har bara grejat på framsidan, jul och påsk har städats bort och kvar är endast våren. Härligt.. !!!  Det får bli en tripp till östbyn inom en snar framtid, har massa saker som måste slängas..
Ställde ut bollpenséer idag i sina krukor, får vi se hur länge dom lever. Dom som känner mej vet att jag inte har några gröna fingrar, dom är inte ens lite limefärgad på topparna. Nej, jag och blommor brukar inte komma överens. Jag glömmer och vattna eller så vattnar jag för mycket, eller ställer dom på mörkt ställe eller för ljust.. Nej det brukar inte gå bra. En del blommor har allt här i skokartongen, riktiga tåliga saker. Kan inte förklara att just dom har klarat sej men gröna är dom. Har mycket plastblommor, både att dom är faktiska fina och praktiska. Men oxså för att viss Herr Alfie har som vana att tugga och äta på bladen. Blommorna blir inte fina av det och sen kan det ju oxså vara giftigt.. Tur att jag har nått o skylla på ;)
Så här blev det på framsidan iallfall. Det får duga för mej som är blomhandikappad..Mamma får hjälpa längre till sommaren med diverse sommarblommor.






























En som tyckte om att vi plockade bort Påsken är ju Herr Alfie som då tillfälle att tutta på fjädrarna utan vi skäller på han.. Det verkar som alla här i skokartongen har haft en någorlunda lördagförmiddagen. Synd bara att Torvald Palema och Hoity Toitty Face kunnat vunnit på Travet så man hade fått en liten tillskott i kassan. Men man kan väll inte få allt..

Puss o hej


Trevlig Helg

Då var fredag igen, oj va veckan eller veckorna går fort. Har egentligen inget kul att skriva om, har inte hänt nått rooligt på läänge nu. Ev Trav på Åby imorgon, men nej det blev inget. Ev skulle det gå bra att äta grillat igen men nej det gjorde det inte. Usch va ledsam och tölig denna bloggen är..
En sak som jag tycker är roligt är att Alfie och Wilma får vara ute på altanen när det är så fint väder.. Dom verkligen njuter av att vara ute och sola..



Jag funderar på vad jag ska ha i köksfönstret om ett tag, pärlhyacinterna har snart sett bättre dagar. Har inte hittat eller sett någon fint än.  Men jag tycker verkligen att pärlhyacinterna ä så fina..


Bloggade för inte så längesen om vårtecken och appropå detta ämne så har volvon fått sommarskorna på sej, en procedur som varje vår och höst innehåller svordomar och skriking. Stackars Precious, han hatar det verkligen och jag kan inte hjälpa han, tror inte jag kunde byta ett däck om så mitt liv hängde på det.

Har ingen direkt inplanerat i helgen, ska mest plocka bort och rensa. Har köpt bollpenséer som ska planteras och fixas iordning. Precious ska ha kalas imorgon. Som sagt lugnt och stilla, får ladda för kommande veckan fylld av nattjobbing.
Trevlig helg till er alla..

Puss o hej


Nu är jag ARG!!!!

Nu är jag arg och förbannad, sur, grinig och ledsen allt på en gång. Är så himla less på ha ont... Ska döpa om bloggen till klagobloggen, eller ondabloggen... Tycker att hela mitt liv just nu handlar om ont och passa sej för att inte få ont.. Detta suger....Har inte haft nått riktigt ont på ca 1 vecka och har verkligen skött mej. Har inte ätit nått rökt, för kryddat (förrutom när precious fyllde år), ingen gul lök, ingen gurka eller sallad, ingen grön paprika, inga ägg.. Men ändå mol och mal det, krampar och håller på... Fattar inte varför dä gör ont nu... Hade varit en annan sak om jag hade ätit nått som jag vet att får ont av.. men icke.... Tanken med bloggen är den ska va fylld med massa roliga projekt. bilder på fina saker och inte rad efter rad av att jag har ont och det är eländigt här och där..
Nu får det vara nog... Nu du gallgång, nu är det krig, ska du jävlas med mej ska jävlas med dej.... !!!!

Uterum

Uterum, visst låter det finare och mysigare än altan och terass. Ett uterum är mysigt och ombonat, fylld av mjuka dynor, vackra möbler och fina lyktor.  En altan är mossig, fylld av massa onödiga grejer och plastmöbler från jysk. O tyvärr har vi en altan... suck o fyy.. För tillfället finns det inte nått mysigt med våran altan, inget matchar, det står massa gamla krukor där, fula blåa plastmöbler och massa löv överallt.. Vi har bott i skokartongen i snart 3cår till sommaren, första sommaren hann vi inte greja så mycket inne, fokus låg på inne, inte så konstigt. Förra sommaren låg allt på is, då var det bröllop för hela slanten.. Men nu är det sommaren som våran altan ska bli ett mysigt uterum.. Detta är mitt nya dille, kan nästan inte tänka på nått annat än hur det ska se ut, möbler, tyger, lyktor och mattor.. I mitt huvud är det såå fint och mysigt.. men när man göra det är dä inte så lätt.. Sen har vi uteplatsen framför skokartongen. Där hade jag tänkt att plastmöblen från jysk ska få bo, tillsammans med ett stort vitt parasoll.. Det är nästan lika stort som skokartongen.. hihi..
Har hittat några grejer från ikea men får vänta lite med att inhandla dessa.. I slutet på denna månaden kanske.. .
Förresten, gissa vad som står kvar på framsidan, julgranen.. SKAMLIGT, jag vet.. Den måste bort nu, tror inte matchar uterummet.
Första steget i planeringen blir som vanligt att rensa och städa upp, tanken är ju att den ska ske till helgen. Som sagt tanken är ju så..Sen får vi se vad som blir..

Har annars haft en skaplig vecka hittils med bara lite ont, har hittat en sak till som jag inte kan äta, till min stora sorg, grillat.. Vet inte om var just den marinaden. Får pröva en gång till så får vi se.
Lämnar er med bilder på dom planerade inköpen.. Vad tycks?

Puss o hej


Har ni träffat min Precious??

Jag träffade Precious första gången på försommarn 1999 då jag skulle börja nian efter sommarlovet och Precious hade precis muckat från lumpen. Jag var 15 år och hade mina otrroligt snygga tandställning kvar, var ca 30 kg lättare, hade hår nästan ner till rumpan. Precious var 20 år, ca 10 kg lättare och hade sina blonda kalufs i en mittbena. Det tog hela sommaren och halva hösten innan vi blev ihop, 8 oktober på Viken i Åmål av alla ställen. Snabbspola 11 år och här sitter vi nu, äldre, tjockare!, me kortare hår och gifta.  Jag har gått ur nian, tagit studenten och tagit min sjuksköterskeexamen och haft Precious bredvid mej alla gångarna. Jag har sett Precious börjat jobba, tagit körkort, klarat sitt målarprov och vuxit upp.. Eller vi har vuxit upp med varandra, eller nästan... Töntigt det låter men det är faktiskt sant... Varken Precious eller jag hade hade bott någon annanstans när vi flyttade ihop 2002 eller tänk den lyckan när jag tog körkort ( japp, jag tog mitt körkort först) och vi kunde ta bilen och handla och inte gå och bära alla kassar från domus till gläntan. Hur namnet Precious kom till kommer jag inte ihåg men Daniel har blivit kallad för Precious låååångt innan sagan om ringarna filmarna.

Idag fyller Precious 31 år, han är vuxen nu, 30+, har smååå gråa hår i tinningarna, några fler rynkor.. O jag år 26 år, 25+, full av rynkor kring ögona, tjockare men utan tandställning. Han är min man nu och jag är hans fru. Helt otroligt vad tiden går fort egentligen och hur saker och ting kan bli och utveckla sej. Det finns ingen som jag tycker som mycket och älskar som Precious och det finns heller ingen annan som jag kan reta på mej så mycket på..  Så Stort Grattis på din Födelsedag min älskade Precious


Vårtecken !!

Nästan halva april har gått och några vårtecken kan allt observeras i skokartongen och dess omgivning.
Påskkrukan har ersätts av pärlhyacinter och det hänger vita skira gardinera i köksfönstret.
Jag kan gå utan jacka och i min foppaskor och hämta posten eller gå till mamma utan att frysa ihjäl.

Julgranen som stått insnöad hela vintern börjar bli lite väll synlig och på framsidan samsas julgranen. julbelysningen, kransar och min nya penseér i ampel. Den blandningen av vår och vinter börjar bli pinsam. Jädra lata människor som inte kan plocka bort sina saker inbillar jag mej att grannar tänker. Ett mycket säkert vårtecken men nu under helgen har vi allafall plockat bort julbelysningen. Ja skäms lite... Precious får ta " the walk of shame " och slänga granen ikväll när det är mörkt.. .

Alfie och Wilma har nu under helgen varit ute på altanen för första gången i år. Och det är alltid lika kul tycker dom, mindre kul för mej som springer runt som ett torrt skinn den första timmen livrädd att dom ska rymma. Jag lugnar mej allt efter en stund. Jag och Precious har druckit kaffe i solen idag medans djura sprang runt och njöt över att vara ute... Både Alfie och Wilma ligger nu helt utslagna på mattan... Det ä inte bra med frisk luft ;)



Precious fick innan den stora utepremiär fixa nätet.. snön har förstört en hel del..


Dom fodrade vinterskorna och vinterjackan har gett vika för vårjackan och stövlar, har den veckan på allvar bytt.
Mörka kläder byts ut av svala pasteller, leggings och jeanskjolar.. me like =)
 Precious har vart modigt och gått i gympaskor i snart två veckor nu..
Mamma och monie fick ett ryck i början på helgen och fick för sej att hundarna behövde lufta sej och det slutade med en besök på Duse där hundarna fick springa av sej.. Synd bara att det inte vara mera soligt..

Solen och de varmare dagarna har oxså en viss inverkan på Precious, när han har varit ute i den fina vädret eller solat sej brukar det hända nått som händer varje vår. När han ska dricka öl så kommer ölglasen fram. På hösten och vinter dricks ölen från burken men på vår och sommaren kommer glasen fram. Tror att solen får han att tänka på grillkvällar på sommarn eller när han får sitta sig på soliga altanen, bara ta det lugnt och dricka en kall öl. Jag vet inte, men det är min analys...

Ett vårtecken som inte har gett sig till känna än är mina fräknar.. På vår och sommarn blir jag så fräknig att alla fräknar nästan smälts ihop och bildar en enda stor fräken. Men inte i år, får nog sitta i solen lite till.
Ett vårtecken som jag verkligen hatar har inte getts till känna än, jag har hört nått om det iallfall, det är ormarna. Min stora skräck och fasa. Snart börjar en period då Fru Rooth inte befattar sig i skogen, områden med högt gräs eller områden som jag inte kan ha överblick över. Helst ska någon gå framför mej och stampa i backen under sommarn, då kanske och bara kanske jag följer efter.
oj detta blev ett långt inlägg, ska ge mej nu, min älskade farm kallar..

puss o hej


Härliga Lördag

Ja då var lördagen nästan slut och jag har haft en väldigt bra lördag. Har inte gjort nått särskilt utan bara gått här och smågrejat här i skokartongen. Ibland är väldigt skönt å inte göra någonting utan bara va hemma och glo. Nu är jag ju hemma ändå eftersom jag är sjukskriven men det är nått annat och va hemma när alla andra oxså är det. Alla andra = Precious t.ex.
När jag har mina mest intensiva veckor på jobbet tycker jag att vi mest säger hej till varandra på kvällarna när jag kommer hem och sen sova och när jag kommer hem på dagarna så brukar jag oftast vara mer död än levande. Det tar på en väldigt att sitta ca 2 timmar i bil varje dag hur konstigt det än låter. Så därför är det så himla mysigt när vi både är lediga på helgen och vi kan bara umgås men så brukar det oftast inte va. När vi är ledig så så är det oftast nått som ska grejas mä eller som måste ordnas. Men denna helgen ska vi inte härja med nått utan bara ta det lugnt, precious har vart väldigt trött under veckan så det är nog gött för han att verkligen ta igen sej och vila under helgen och jag ska ju helst inte härja för mycket, orkar förresten inte det heller.
 På söndag är det sista dagen med antibiotika och sista veckan som jag ska vara hemma om allt går som är tänkt. Gick skit på travet idag oxså, fyra rätt.. hade inte suttit fel med lite extrapengar nu.. men men... 
Ska fortsätta kolla på filmen nu.. 


Appropå nått helt annat.. några såna hära lyktor står högst upp på önskelistan just nu.. !!  


Puss o hej


Nu händer det saker !!

Ja det gör det verkligen... Fick både deklaration idag och papper från mag/tarm mottagningen. Har fått tid 29 april och ska ta en maaaassa prover innan, 10 rör för att vara exakt..Fick en bra doktor eller jag har bara bra erfarenheter av honom när han har vart jour och så. Andra kollegor har oxså sagt att han är bra, så det känns ju bra. Så nu får jag hoppas att tiden går fort fram till tjugonioende och det onda håller sig borta. Nu kanske det elände är på väg bort.. !!! Så de känns bra.
Fick bra besked ang skatten oxså,  både jag och precious får tillbaka.. men vet inte exakt hur mycket jag får tillbaka eftersom resorna inte är med..
Har oxså under förmiddagen beställt en hissgardin som kommer bli superfin i köket.. Så bara bra saker än så länge...


Torsdag

Har varit trött under dagen för jag sov dåligt, hade ont efter den jädra kebabtallriken som jag tog några tuggor av... blir så trött på mej själv..
Känner ju ändå att det går år rätt håll, har ätit bättre idag, både frukost, lunch o middag. Inga mängder men ändå. Det börjar bli ganska gott med mat igen, känner mej inte hungrig men när jag väll sätter igång och äta tycker jag att det går ganska bra. Har idag försökt vara uppe så mycket som möjligt, fick höra det en gång att man ligger sig inte frisk.. himla bra sagt tycker jag. men jag känner idag och särskilt igår kväll att det var jobbigt och härja så som jag gjorde igår. Har plockat ihop på nedervåningen här i skokartongen, känns ju alltid gott när helgen kommer och det är någorlunda städat iallfall.
Imorrn hade jag tänkt och städa i sovrummet och om vädret är fint ta en promenad.
Vad tycker ni om min hjärtan på tråd?.. den har stått länge nu utan sabotage från Herr Alfie...

Puss o hej


Bra dag !!


Vaknade upp imorse och var feberfri... YEAH... 37.4.. HURRA.. !! o ännu bättre inget ont.. En tur till karlstad stod på schemat idag, mamma o syskona skulle handla och jag skulle lämna in läkarintyg.. Va kul och se arbetskamraterna igen men kände samtidigt när jag var där att jag är inte iform till att jobba. Men snart så!!
Fick tag i ganska mycket idag igen, var inte meningen att jag skulle handla nått egentligen, bara en ny skjorta på gina tricot.m. men det slutade med 2 skjortor, 1 par jeansleggings, 1 ny rosa randig tröja o tunika i denim..  ! Har inte hunnit eller orkat om sanningen ska fram och ta kort på dom, får göra det imorrn o lägga upp.. Har gått ner 2 klädstorlekar och 7 kg sen detta med magen började igen i februari.  Det är jag både glad och ledsen över. Jag behöver och vill gå ner i vikt så då är ju 7 kg ganske mycket men ledsen över att ha tappat 7 kg för att jag vart sjuk. Det är inte bra för kroppen och tappa vikt "ofrivilligt ". Är livrädd nu för att det bara ska säga pang och så har jag gått upp 14 kilo igen.  T.ex. när jag haft magsjuka och gått ner 2 kg av den så brukar jag ha dubblat vikten veckan efter.. Men det är bara o vänta o se, är precis inte glad i mat nu heller, blir väldigt illmående av vankomycinet. Men idag har jag åt jag både en yoghurt och en smörgås till frukost sen gjorde jag nått fruktansvärt dumt.. När vi skulle äta lunch på Bergvik så åt vi på mamas, jag tog kebabtallrik som alla andra, väldigt dumt för nån som inte ätit mat på 5 dagar... så nu har jag ont och väntar på att spasmofenet ska verka.. va onödig, dumt.. när jag vet vad som komma skall... suck...
Ska fortsätta o kolla på Greys nu..

puss o hej

akuten och Vc

Tycker att mitt liv just nu  handlar om akuten, vårdcentralen, spasmofen, diklofenak, feber och a-fil. !! Det blev en tur till csk igår, smärtan blev outhärdligt och feber på det oxså. =( Det blev antibiotika byte och en spruta spasmofen, så gissa om jag är torr i munnen idag. Fick vankomycin istället, det är ju inget nådigt antibiotika, blir väll förkyld nu istället.. o va allt är negativt och tråkigt idag. Har även hunnit med ett besök på vårdcentralen som slutade i nya recept och sjukskrivning fram till 18 april. hej o håå, vore ju synd om man kunde bli bra någongång, eller jag skulle faktiskt nöja med skaplig nu. Mamma ska in till karlstad imorrn i ett annat ärende, om jag är feberfri följer jag nog med och lämnar intyget på jobbet. 
Hittade en roligt bild på min facebook sida som muntrade upp mej lite. Bilden är tagen hos frisören på bröllopsdagen, hon hade precis tagit ut hårrullarna och skulle börja sätta upp det. Fina lockar va.. hihi

Puss o hej


Home sweet home?



Det stämmer allt inte alltid men oftast.
I månadsskiftet juni/juli i fjol åkte jag och Precious på bröllopsresa till Alcudia Mallorca, 1 vecka all inclusive, 4 stjärnigt hotell, bröllopsviten. Resan bokade vi precis några dagar efter bröllopet. Det var precis lagom, hann inte vänta allt för längre, passade mej perfekt eftersom tålamod är egenskap som jag saknar.
Visst, ja var faktiskt lite nervös innan vi åkte, inte för själva resan eller flygningen. Utan hur skulle det gå och spenderar en HEL veckan ihop bara jag och Precious. Skulle vi orka med varann 24 timmar om dygnet i nästan 7 dagar, skulle vi hitta på nått, eller sitta o glo på varann i ett hotellrum i flera dagar, skulle vi bli ovänner och bråka hela resan? Eller det värsta tänkbara, tänk om vi skulle få TRÅKIGT!!!!  och längta hem.
Jag berättade aldrig för precious att jag var lite pirrig innan vi åkte, trodde mest att jag var löjlig.
Iväg kom vi iallafall och mycket glad är jag för det. Har nog aldrig varit så lycklig i hela mitt liv som under den veckan, klyschigt va? Men det är sant.. Det var inga bekymmer eller problem, bara vara på stranden o sola o bada hela dagen, gå och sätta och få lagad mat varje dag. Mys och drinkar på kvällarna. Inga krav, inget jobb och ingen stress. Bara jag och Precious !!
Jag berättade allt för han någon gång under veckan om mina " bekymmer " innan resan, han hade allt tänkt samma tanke.. hihi..


Inte hade vi tråkigt en dag, vi blev inte ovänner.. Hade ågren bägge två dagen vi skulle åka hem.
Känner nu att det vart så mycket med allt på sistonde, jobb, pengar, mej så det skulle kännas bra och göra nått annat, få tillbaka den känslan som blev i alcudia, få en paus och att allt annat i sitt liv spelar ingen roll just då.
 Få ett break från sej själv och omgivningen.


Det är allt en resa i planeringen för sommarsemestern, få se vad som blir. Fast en sak måste jag ju erkänna, det finns inget som ändå slår känslan av få komma hem och sova i sin egen säng, trots allt...
Får titta på korten så länge och försöka drömma sig tillbaka.
Puss o hej


Påsk i skokartongen

Då var det påskafton idag och tänkte visa hur påsk i skokartongen skildras.
Så klart ägg i massor, o dom fina egengjorda äggen ligger i sitt bo på vardagsrums bordet.



Ett stort fång med påskliljor på bordet, gul påskduk på bordet, o påskkrukan i fönstret.  Har även bytt gardiner i köket från gröna kanallängder till skira vita panellängder, för att släppa in så mycket ljus som möjligt. O så klart en gul påskkatt som är redo att halshugga dom små fina påsk kycklingarna som pryder krukan på bordet. fniss



Ett stort vitt påskris pryder ingången till skokartongen. Tack mamma för att du ordnade riset till mej.

Vi var hos mamma idag och åt påskmiddag, samma mat som vid jul ungefär. Det är allt nått speciellt med mammas mat, det kommer man aldrig ifrån. Inget är någonsin så gött som mammas mat. När jag bodde hemma var man ju liksom van med mamma mat, det åt man ju varje dag. Men nu är mat som mamma lagat nåt lyxigt och nått som man längtar efter. Även om jag får recept av mamma på nått som hon brukar laga och jag följer receptet till punkt och pricka smakar det ALDRIG lika bra, konstigt va.. Men det är kanske det som är grejen är det ärjust min älskade mamma som har lagat t.ex köttbullarna som gör att dom smakar så mummigt.





Här ska få se en riktig påskgubbe..
LILLEBROR !!!


Nu ska jag fortsätta och se på millenium..
puss o hej


Långfredag !!!


Titta vilken mysig Långfredag jag har haft mitt i allt elände. Här ä jag och mina fina guddöttrar Felicia och Linn. =)
Men dagen började med att jag var faktiskt riktigt huslig, stekte köttbullar, o gjorde en cheesecake och griljerade en påskskinka. Många vuxenpoäng te mej o Precious eller hur !!!
Kvällen har vi spenderat ute i v-bro tillsammans med ocka o jimmy o linn o felicia så klart..
Vi lagade Ylvas recept på fläskfile i ost, supergöttigt och avslutade med cheesecake o kaffe. !! Kunde inte bli bättre. för säkerhetskull tog jag 5 papaverin. Det är ju mycket grädde i bägge rätterna o bacon..


Det är helt otroligt vad stor Felicia börjar bli och Linn.. Tycker inte det var längesen hon föddes o nu skrattar hon


Imorrn blir det middag hos mommy dearest.. mumma...

Puss o hej


Glad Påsk?



Mår bättre idag, ingen feber och det " akuta onda " är borta. Mår mest illa och väldigt handikappade trött. Beror säkert på inflammationen och antibiotika kuren. Har orkat äta idag iallafall, yoghurt, en korv m. bröd o en smörgås. o lite några polkagrisar. Det får duga, inte världens nyttigaste mat  men det skiter jag i just nu, huvudsaken är att jag äter. Hoppas bara att det får stanna i magen. Trots att jag mår kroppsligt bättre idag känner jag deppig o nere idag. Detta med magen är väldigt jobbigt tycker ja, det tär på mej väldiga. Det mest jobbigt är att jag inte känner mej som mig själv. Den riktiga Anna behöver inte lägga sig o vila 1 timme efter ha varit på stan med mamma i nästan två timmar och den verkliga Anna hade redan ätit upp allt i godisskålen och inte bara tagit två polkagrisar. Sen är jag rädd för att få ont igen, nästan så paniken växer när jag känner att den börjar mola under revbenen, jag vet vad som komma skall och det är nått vedervärdigt.. Doktorn sa ju till mej att VILA, VILA och åter VILA, inflammationen måste få läka och det gör den inte om jag ska härja runt. men ja vill härja runt, o inte ligga i soffan o sova bort hela dan.. Men det blir väll bättre allt eftersom, antibiotikan gör sitt.. Såå nu har jag beklagit mej och hävt ur mej allt, men vart annars ska man beklaga sej än på sin egen blogg ? =)

Haft syster yster hos mej under eftermiddagen och hon har hjälpt mej att göra klar alla ägg.. dom blev så bra att jag kommer nog att behålla alla själv.



Vem tror vad med och va mest i väggen? Slog ner ägg, tuttade på alla fjädrar och allmänt förstörde?

Joo Herr Alfie så klart..

Nu snart ska vi kolla på serien V som börjar idag på Canal + serie..
Glad Påsk !!!


puss o hej


.................................................

RSS 2.0