Dop !!

Idag var det dags för Linn Anna Marie Petterson att döpas i Gillberga kyrka.. Jag och Precious var utvalda att bli gudföräldrar, eller faddrar heter det ju nu för tiden. Hela dopet blev väldigt lyckat, storasyster Felicia skötte sig ypperligt och god fika efteråt..
Systeryster hjälpte mej med smink och hår.. Tack för detta monie <3

Här är några godbitar från Dopet


Här är vi allihopa, jag, precious håller Linn, Felicia, ocka och jimmy.


Linn var väldigt snäll under hela dopetTvå stolta Faddrar.. =)


Lilla Linn var väldigt trött när alla hade åkt hem, har vart en lång dag med mycket och titta på.. Här passar vi på och mysa lite medans precious, mamma, pappa, mormor och farmor håller på att plocka undan och städa.. !!

Som sagt ett väldigt lyckad dag.. är bra trött nu och ska lägga mej och vila upp mej för en hektiskt jobbvecka..
Men har sparat det det bästa till sist... Precious är som snyggaste tycker jag när han har kostym.. han blir så stilig... Här är han min MAN... !! Herr Rooth..Puss o hej


Fredag!!


Äntligen är det fredag och ledig helg... !!! Härligt... Denna veckan har ju gått så himla fort..
Vi var jättemånga på jobbet idag och passade då på att ta flex, mamma skulle ändå in till stan och ev handla kläder.. Jag passade på att åkte med hem, inte illa, stämplade ut från jobbet ve halv tolv, tänk om varje fredag var sån.. inte fel...
Har för övrigt haft en väldigt produktiv dag, handlade lite smått och gott, piratsleggings och en stor skön tunika på H:M.  o en nytt hårband och lite smått och gott från ikea.. som vanligt ska man aldrig ha nått där men kommer ut med en kasse iallfall.. men mitt riktiga fynd idag blev ändå på ikea, fick tag i ett stort jättestort runt ljus med 6 vekar, kostade egentligen 199 men nu var det rea och bara 49 kronor, vilket kap!!

Fick även tag i skor till dopet, ville ha några pumpsaktig skor, helst gåvänlig klack. hittade dessa på skopunkten, inte dessa exakt som jag köpte, mina är det ram över foten.. men klacken och modell är samma.

Fick på bilen hem ett ryck inspirerad av min mammas stooora förändring, sagt och gjort, med hjälp av syster yster är det slingor i mitt numera ännu mera blonda hår... det ser ut ungefär som mitt hår i augusti, blekt och nästan vit... det är lite flera nyanser och djup som mamma så fint uttryckte det..
jo förresten, pratade med mag/tarm idag och doktorn skulle skriva det här intyget till försäkringskassan så förhoppningsvis godkänner detta och eländet är över... appropå elände, fick ett blodtrycksfall? idag på ikea i snabbkassan, hade några svarta prickar i ögonvrån och fick hålla i mej lite.. Är nu livrädd för att svimma på dopet.. nej nej hemska tanke, vill inte ens tänka på det..
Precious köpte sig en ny kostym idag, det tog 15 minuter, det tog mej 2 veckor och hitta rätt kläder till dopet.. suck..
Nu tar jag kvällen, ska vila mej och halsen,känner mej lite tjock i halsen.. bara jag inte blir förkyld nuu.. Hoppas det är sovmorgon imorrn råder bot...
Helgens ska gå i  vilans tecken.. imorrn ska dop presenter och andra paket inhandlas o sen lika trädgårdsarbete kanske, och en tur till v-bro... sen eurovision mys på kvällen.. <3
Trevlig Helg till er alla !!

Puss o hej


Svimt och blandat..

Då var man ännu 4 påsar blod fattigare, har under början av veckan tappat 4 påsar men jag fick 2 enheter med plasma tillbaka.. Fick blodtrycksfall efter 2,5 påsen och vaknade upp med iva-personal, doktorer, deffen uppkopplad och en syrgasmask på mej... inte så kul... mer pinsamt än nått.. 70/30 var blodtryck efter 2l ringer.. oj oj.. så nu under veckan har jag känt mej lite svim, känns som jag är på danmarksbåten och det är storm!! Upp och ner.. men det har gått bra att jobba, har en bra chef som har ordnat att jag får jobba ute hela veckan, blir lite lättare och sätta sej en stund om man blir yrare, så det har funkat okey, hade jag fått valt hade jag nog velat vart hemma den veckan men orkar inte krångla nått med sjukskrivningen och intyg, det är redan så eländigt så jag vill spy.. jädra folk.. usch... Tur att vi är två, säger jag bara..
Men jag har inte ont och hellre då  att stå ut med blodtrycksfallen och gå med lite lågt blodtryck ett tag gör jag hellre än har ont i 1 dag... Detta svimheten är ju övergående, bara jag får upp blodtrycket så mår jag ju som vanligt sen..

Har förresten fått en diagnos, hematokromos genotyp 1, den lättare varianten av sjukdomen, inga behöver screena sig och ingen levertransplation behövs.. Härligt.. nu  om jag har tur kommer jag aldrig mer att få besvär eller kanske få skov och då måste jag blodtappas.. det orkar jag allt med.. =)

Nu till nåt roligare, till helgen är det dop.. o jag har klippt mej lagom till detta, är några smådetaljer som måste ordnas först, precious kostym ska inhandlas och doppresent, o jag ska köpa nya skor...
Nej, nu ska jag gå ut och rensa ogräs sen är det kval till eurovision.. !! Trevligt.. !!

Puss o hej


J****vla försäkringskassa

en har ju hört och läst massa dåligheter och hur illa folk har blivit behandlad av försäkringskassan. Jag har aldrig förrän nu haft nått att göra med dom. När jag var sjukskriven första gången i jan/feb och fick då sjukpenning utan problem i tid och allt.. skickade in papper och läkarintyg..lätt som en plätt.. dom kanske inte är så illa tänkte ja...
men men aj så fel jag hade, skenet verkligen bedrog.. Varit sjukskriven på heltid två sista veckorna i april och 50 % tre veckor i maj nu.. o inte ett enda öre har jag fått från försäkringskassan, bara fått fylla i massa formulär och skicka in läkarintyg.. Idag ringde en dret lee människa och fråga ut mej om hur jag hade jobbat under de senaste 3 veckorna, berättade då artigt att schemapapper hade jag skickat in under dagen.. soo far so good.. jag har ju valt och jobba hela dagar berättade jag, inte åker jag 2 timmar för att jobba 4... var förbannad hon blev och började skälla och säga att så fick jag inte göra,  då kan dom nu inte bevilja sjukskrivning och neka mej sjukpenning för dom 3 sista veckorna om jag inte kontaktar min läkare och ber han skriva mera utförligare varför jag mår bättre av att jobba hela dagar och vara ledig efter... För mej är det självklart att eftersom ansträngning gör att jag får ont, då jobbar jag ju hellre längre och har möjlighet och vila ut efter än att gå halvdagar och vara inte kunna vila ut ordentligt... o fy mera ont... !!!
detta suger... jag som patient kan ju inte säga till doktorn nu får du skriva utförligare på sjukintyget så dom förstår exakt vad du menar.. kan inte förstå vad det angår dom om hur jag väljer att jobba.. sålänge jag bara jobbar mina 50%... tryckte ändå till henne ganska gött när jag frågade henne om hon skulle vara min patient och jag skulle dela dina läkemedel, ta prover på dej och ge dej sprutor och vara lite smågroggig...nej nej.. sa hon, men det spelar tydligen inte roll hur jag upplever min egen situation, ork och smärta.. för det gör en läkare allra bäst som jag pratar med ca 10 minuter per vecka.. Blir så suuur...
Får slå en pling till mag/tarm mott imorrn, dom kommer ju tro att jag inte är riktig... Hoppas att doktorn kan skriva lite mera utförligare då så jag får komplettera... men men vart är mina sjukpenning för två veckors heltidssjukskrivning...??? Det är inte lika noga med... Usch o fyy för er jäkla försäkringskassa... !!!!!!Äntligen måndag.

Äntligen måndag eftermiddag, inte ofta som jag känner så men jag tror alla som någon gång har jobbat helger vet precis vad jag pratar om. Har nu jobbat i dagarna 3 och det har gått bra, har inte haft någon ont vilket är väldigt positivt, visst det är jobbigt och komma igång och jobba när man inte är van det, eller van och van, skillnad på att jobba ett pass och ledig två och nu jobba 3 dagar i sträck.
En egenskap som jag har upptäckt med mej själv under helgen är att ju mindre jag jobbar ju fesligare blir jag, ju mer osäker blir jag på mej själv och tvivlar mer på själv och mina beslut.. lustigt.. det är lite svårare och släppa tankarna på jobbet och kommer på mej själv och sitta fundera på om sa ja det, och skrev jag det.. men nu efter middag och vilning i soffan är tankarna på jobbet som bortblåsta..

Nått som inte vill riktigt vill försvinna och blåsa bort är den stooora rädslan eller ångest? som jag känner inför att få ont igen.. nu när det har gått nästan 1 vecka sedan jag hade ont sist blir man mer påmind om vad ont det egentligen gjorde.. o nu är jag livrädd inför att få ont igen.. Tycker inte det är roligt och gå till jobbet utan jobbigt.. vill helst vara hemma och glo ifall det gör ont.. Det är inte jobbet i sej, inte arbetsplatsen, inte arbetsuppgifterna och inte arbetskamraterna utan denna mentala spärren som jag surt förvärvat.. På lördag kväll trodde jag att jag skulle gå upp i atomer, kunde inte koppla av och inte stå still.. urjobbigt... !! men ju längre helgen gick och ja fick känna att detta går bra ju mindre ångestladdad blev det ju.. Behöver få känna att detta går bra och jag fixar detta och det gör inte ont.. inte nu och inte efter jobbet..

Nog om detta, imorrn ringer doktorn te mej och antar då att han säger att jag får tillbaka till att jobba 100 % och kanske lämnar några provsvar.. o sen ska jag iväg o klippa mej.. måste ju se någorlunda ut på dopet på söndag.. =)

Så här såg det ut i jan/feb när jag fick mitt ryck och klippte av mej håret..

Puss o hej


När blir det kvällen?

så jag får lägga mej och denna jädra dan är slut. Är inte på humör idag, är ledsen, sur, grinig, förbannad och allmänt deppig. Det hela började med att jag vaknade och frös, täcket hade glidit ur påsslakan så allt täcke låg vid fötterna, när jag fick ordning på allt kom ett gult monster och la sig i ansiktet så jag knappt kunde andas.. lika bra och gå upp.. lite kaffe och en god smörgås så blir det  lite bättre tänkte jag...men det finns inget bröd för det har en viss Herre tagit-.'
åååååå....
Sen har dagen fortsatt i den stilen, nya skorna klämde, ärtor i salladen som mamma och jag köpte till lunch idag, dåligt med snus, dåligt med pengar, ont i magen, torr i mun, dåligt väder så jag kan inte greja med dom nya blommorna, ågren för jobbing under helgen, dålig hårdag och min frisör har inga tider för att klippa mej nästa vecka... Känner mej som svullen, äcklig padda.. o värst av allt.. ingen choklad.. Allt elände på en gång... Funderar på om jag ska be precious slå en stekpanna i huvudet så jag tuppar av, så när jag vaknar  till om jag har tur är det lördag och jag är glad igen. 
Tänk att du aldrig är här jag behöver dej som mest.. Precious kanske hellre åker och köper en sån än använder stekpannan.. Men på tanke på min dag går så vet man aldrig ;)

Puss o hej


bra dag?

Vilken mardrömsstart jag fick på dagen idag, hade tydligen helt missupfattat doktorn och fick mej då en smärre chock när jag fick läkarintyget och där det stod att jag skulle vara sjukskriven 50 % och inte på heltid som jag först trodde.. vad dokorn menade var ju att jag inte skulle anstränga mej efter jobbet och tappningarna..suck.. så rörde sej det ihop riktigt på jobbet.. men  det slutade  bra, med iallafall att jag får ta flex på imorrn då vi ska te arvika och sen jobba under helgen. Det blir bra hoppas, känner mej ju mycket bättre nu och bättre lär det bli har jag hört..konstigt att nått som lite hjälper så mycket..

Men blir verkligen trött på mej själv ibland, fattar inte jag ska hålla på så här. Att man aldrig lär sej saker. Få ågren för saker som jag inte har någon påverkan över, eller det kanske går bra oxså, o värsta tänkbara behöver inte alltid hända jämt. Börjar bli verkligen trött på Herr Ågren, var är solibrilan när man verkligen behöver henne? ;) åååå.. kontrollfreaket anna rooth behöver dö och begravas och aldrig komma tilbaka en som poltergeist heller...
Nu till nått roligare, blombänk blev klar idag, precious målade den bara en gång, väldigt shabby chic.. bilder kommer snart..

Försöker skingra tankarna på magnetkameran imorrn och surfade runt på lite bloggar och ittade en såån fin bild på ett köksfönster.. VILL HAA..
undra om precious kan bygga en sån?? särskilt det staket kring blommorna.. hmmm.. Får hitta ett tillfälle då han är på bra humör och fråga på det snällaste vis jag kan... hihi

Appropå Precious, han är ju inte en man med det stora gesterna eller orden men i eftermiddags så frågade han om vilken skiva jag skulle ha med mej imorrn till arvika. Vad pratar du om fräste jag fram, lagom sur :(
Det står det i pappren som du fått från arvika, har du läst dom? frågade jag..
-ja
-varför då frågade jag ännu surare.. ( var hungrig och då blir Anna sur )
-För jag kanske oxså är bekymrad och vill veta vad som händer med dej svarar han...
Men va goo!!! Söta Precious...  Ja du Precious, du tycker allt om mej.. o ja dej ;)

Puss  o hej


Ligga på soffan

o glo och ropa efter precious, ge me det och gör det.. ja så ser mitt liv ut under denna veckan.. och det är doktors order.. Nää inte så extremt.. men jag är sjukskriven veckan ut, får inte anstränga mej, får inte ha feber över 38.5  och inte bli gul annars det blir det raka vägen till avdelning 9.. Mådde väldigt bra under nästan hela veckan och nästan hela helgen, sen på lördag drog det igång med lite småfeber, trött och ont. På måndag ringde doktorn och vips så är sjukskrivningspapprena på gång i posten.. på torsdag är det dags för magnetkamera på lever och gallgångar, dom ska leta efter järninlagringar, gallgrus och maligniteter.. det kommer man aldrig ifrån fast jag har fått garantier att detta inte är någon malignitet men men..sen är det aktuellt med blodtappning och efter det ska jag vara som vanligt. Är inte det underligt att man får mindre ont av att tappa blod? Förstår inte riktigt det och jag kallar mej själv för syrra.. men det blir nått annat när man själv blir patient, en väldigt nyttigt erfarenhet att vara på andra sidan oxså, hoppas och tror att det kommer göra mej till en bättre syrra i längden.
Har ingen feber idag och mindre ont, fått ökad dos av smärtstillande, är bara jädrig torr i munnen.. biverkan av egazilen..

Nej inte mer sjukdomsprat nu.. Igår planterade vi perenner, eller jag pekade och mamma planterade. ;) Har äntligen fått min fjärilslavendel nu och den är fint planterad i zinkhinken, ska hitta några fina dekorationsstenar och lägga i hinken. Precious är nästan klar med blombänken, ska på några stag och färg. Ska visa när den blir klar.. Planterade även lavendlar igår, får hoppas att våra blir lika fina som dessa..

Nu är det medicin dags och sen halla sej. o hoppas på en dräglig eftermiddag..

Puss o hej


Blombänk

Som alla vid detta laget har inte kunnat undgå är uppgraderingen av skokartongens baksida och framsida. Idag jag vaknade fick jag för mej att en vit blombänk skulle vara ursnyggt att ha på ena sidan, där skulle jag naturligtvis ha fjärilslavendeln, dom andra blommorna i shabby chica krukor och kanske en stor lykta, ser detta framför mej.. precis hur jag vill att det ska se ut. Har ett bild i bibeln lantliv och blev så inspirerad.
För ett tag sen så byggde jag och precious soffor till gillestugan och hade av en ren slump kvar trä kvar.. aha.. efter en stund på google ropade jag på precious och visade vad jag ville bygga.. o precious som är såå snäll började bygga... Den är nästan klar, det var några skruvar och vinkeljärn som får inhandlades imorrn.. o så klart målas.. o det kommer att bli såå fint..

 
Ungefär så här fast utan den nedersta hyllan, har inte trä till det.

Igår var det marten som var en verklig besvikelse, inget kul alls.. Dock köpte jag en träskylt som pryder utedörren.


Är även på jakt efter gamla fönster, någon som har några.. hör gärna av er...

Puss o hej


Det spirar !!

 Ja det spirar och gror i skokartongen och nu är kameran är igång och nu ska det visas bilder på allt vi har grejat med dom senaste veckorna.


Här ä dom lila penséer som pryder framsidan, likadana sitter i blomlådan under köksfönstret.

Även i det varma rosa rummet hoppas jag att det börjar spira och gro snart. Har sått gulliga vita och blå blommor som förhoppningsvis kan planteras ut senare under våren.


Ett ställe det det absolut växer så det knakar är sandlådan. Där växer minipenséer och sommarblommorna börja komma upp.. o nej det är inte ogräs oavsett vad mamma säger.. hihiMen det riktiga stora vi har pysslat med är ju rabatterna som har och ska grävas klart. En liten framför altanen och det stora på långsidan. Den lilla rabatten är en rosenrabatt och  i den växer det ( förhoppningsvis ) en rosa buskros som jag fått av ylva och två gräddvita rosenbuskar som jag fick av vicky och monica när jag tog min sköterskeexamen.. alltihopa inramat av hederlig v-bro sten.. Tack ocka och jimmy =)Nu under eftermiddagen och kvällen ( ja ja vet, bedrövligt och gräva rabatter på fredag kväll ) har vi nästan grävt klart den stora rabatten..


En laddad Precious beredd att ta det första spadtaget..

Här ä innano efter.. ( bara en liten bit och gräva klart )


Lite skillnad eller hur? Så nu ska det planteras perenner under helgen.. bara det blir fint väder.
appropå helgen imorrn är det vårmarten.. hoppas på fint väder. ingen kul och gå på marten i regn.. Då tror jag inte att vi går ut, jo en snabb sväng kanske.
Fick min klänning och cardigan idag oxså, klänningen passade bra med båda tröjorna som jag hade beställlt var för stora (!).. så det blir bara att skicka tillbaka och få en mindre storlek. Ska inte ha en rosa cardigan till utan en svart, var finare och inga spetsleggings, det passade verkligen inte till. Det får bli vanliga svart och svarta skor med kilklack. Det blir bra tror jag..

Nej nu ska jag hallla mej i soffan, är trött efter all härjning idag..
Trevlig Helg till er alla

Puss o hej


Hej och hå

Ja så det känns allt nu, det har gått så fort denna veckan och så mycket som har hänt. Vet knappt vart jag ska börja.  Ska nog börja med vad som hände igår, nämligen det fruktade gastroskopin...
Var nervös hela dagen men kom blev inropade kl 13.50 och gick därifrån kl 14.00. !! Jättegullig personal som verkligen tog hand om en.. Men undersökningen visade ingenting bara lättare esofagit som doktorn trodde berodde på att jag har spytt så.. =( Det var ingen trevlig känsla när hela munnen var bedövad tur att det släppte fort. Efter detta hemska så åkte vi runt till några affärer och jag köpte lite nya grejer till baksidan, ny matta till altanen, nya solcellslampor och nya zinkhink som jag ska köpa en fjärilslavendel och plantera. Tack Ylva för detta tips =)


Titta va snyggt så ska jag oxså ha det..

Har jobbat idag, tycker ändå att det känns bättre och bättre med jobbet, visst det är jobbigt och det gör ont men jag tar igenom dagarna. Undra om doktorn ringer imorgon med tanke på att min sjukskriving går ut på söndag.
Efter jobbet åkte jag och ylva till plantagen och köpte perenner.. jag köpte vita och lila, ska plantera dom i den nya stora rabatten. Så helgen kommer att gå i grävandets tecken.. hoppas på fint väder bara. O på lördag är det vårmarten.

Såna här perenner köpte jag idag och så klart rosa.. Så fina..

Nu ska vi äta middag och inleda långhelgen med massa mys, det är lite väder till det oxså, murrigt och grått. ska tända lite ljus i vardagsrummet och bara njuta av att jag ä ledig t.om måndag..

Skickar en kram till min supergulliga arbetskamrat och greys lika freak.. Hoppas du mår bättre snart..

Puss o hej


Ångest

Jaha, då var det dags då imorgon för den jädra gastroskopin.. usch jag har ångest, vet egentligen inte varför. Jo det vet ja egentligen, bara tanken på den slangen.. usch o fyy.. Men alla som jag har pratat med säger att egentligen inte är så farligt, får hoppas att dom har rätt. Nu ska jag berätta nått stölligt, det är nästan men bara nästan att jag önskar att dom hittar nått imorrn så jag har inte gått igenom gastron för inget. Knäppt och tänka så egentligen menar ju inte det egentligen, det är bara Herr Ågren som pratar. Hittade en sån roligt bild med tanke på ångest.
Så planen för imorrn blir fastande från kl 08.00 och endast klara drycker fram till kl 12.00.. sen helt fastande.. tänk va törstig jag kommer bli, eller psykiskt törstig kanske.. ja vet, jag är jåål.
Mamma och mormor ska med imorrn och mormor ska med ifall någon blir dålig och hon behöver köra... Yeah right, då tror faktiskt att vi hellre åker bussen hem imorrn. 
 Ska försöka kolla lite på tv och få tankarna på nått annat en stund.
Håll tummarna för mej imörra nu..

Puss o hej


Dopförberedelser

30 maj ska vi på dop, Ockas och Jimmys lilla Linn ska döpas i Gillberga kyrka. Jag och Precious ska bli gudföräldrar, kul. eller hur !! Kommer att få köpa skedar till död dagar.. ;) Men det uppstår detta lilla problem, vad ska man ha på sej? Precious har dä ju himla lätt, bara åka in till dressman och köpa en ny kostym.. en rosa slips har han redan.. Klick så var hans klädproblem över.. Tänk om man kunde var kille ändå, jag har då inte inte lika lätt..  Det är inte så noga tycker mamma, lätt för henne och säga som ska sitta i kyrkbänken, värre för oss som får stå där framme och alla ska titta på en... Dom gånger vi har vart i karlstad på sista tiden har jag tittat efter dopkläder vilket inte har vart lätt o hitta särskilt inte om är större som jag. 
 Har vissa krav, jag vill ha en klänning, helst en rosa eftersom Linn är tjej, den ska helst vara v-ringad och inte för tajt och empires skuren.  Alla dessa elementen gör nämligen att man ser smalare ut och det behöver jag VERKLIGEN !!!  o så klart helst lång arm. Men nu kanske jag har hittat nått, har beställt en rosa blommig klänning som är empire skärd, lagom längd och inte för tajt hoppas jag ;) men den har inte lång arm som jag har även beställt en rosa cardigan.. Tänkte matcha detta med svarta spets leggings från gina.. Kläderna kommer på onsdag, hoppas att dom passar nu annars får det bli en tur till karlstad till helgen och verkligen..

Så vad tycks?


Puss o hej

Helgen

Så nu var ännu en helg snart till ända, en helg som fick en mardrömsstart i fredags och det som har hänt finns alltid där oavsett va roligt, mysigt eller kul nått har varit under helgen. Tankarna har gått till DEJ !

Lördagen spenderades till en större del i Forshaga, Kelvin fyller idag 2 år men det var stort födelsedags kalas igår med massa paket och tårta. På hemvägen blev det en snabb sväng till Fam Sköld/Petterson och hämta sten till rabatterna. Idag har vi grejat i trädgårn hela förmiddagen. Fick en rosa buskros av ylva som vi har planterat idag i den nygrävda rabatten, har lagt ut sten på kanterna på den stora rabatten, sått sommarblommor och ruccola. Det värsta o greja i trädgårn är ju att det tar ett tag innan man kan se resultat, och det är väldigt jobbigt för mej som inte har något tålamod.. ;) Skulle gärna visa kort på allt vi har grejat med idag och hur fint det blir men i kameran är det ju aldrig nått batteri.. Får ta kort under veckan här o lägga in.. Har nu precis hem från ytterligare en tur i v-bro, hämtade mer sten och dom fick utbyte sanden från sandlådan vi grävde ur.
Lilla gallan har varit någorlunda lugn under helgen vilke har varit väldigt gött, har fått sova hela helgen utan att vaknat och haft ont, så dom nya medicinerna är nog inte så dumma. Eller så inbillar jag med detta så bra så jag slipper bli inlagd men det tror jag inte.

Nu till veckan är det sista veckan som jag ska jobb 50 %, ska ju på gastron på onsdag, usch gruvar mej redan och sen får vi se vad doktorerna tycker, ska jobba två a-turer denna veckan, tis och torsdag.  Tråkigt och på torsdag när precious är hemma men det är ju a-tur så hela kvällen är ju kvar..
Appropå mej och Precious, detta som har hänt har verkligen fått oss att inse vad bra vi egentligen har det. Både lördag och söndag har det vart frukostmys i skokartongen med nybakade frallor ( tack mamma ), kaffe, ägg,juice och tända ljus. jättemysigt har det vart...   


Puss o hej


Tänker på dej


Här har jag gått och klagat på hur eländigt jag tycker allting är med gallor, ont och gastroskopier. Men idag har jag fått reda på någonting som omkull kastar allting och får mej att uppskatta vad bra jag har det egentligen och att lite ont är ingenting egentligen. Vill inte gå in på några detaljer av respekt för dom drabbade men kan säga så mycket att det handlar om en oväntat dödsfall. Kan inte ens tänka tanken på vad det hemskt det skulle vara om det hände Precious nått, får ångest bara på blotta tanken så jag kan inte ens tänka mej hur dåligt du mår och hur hela din värld precis har raserats. Man känner sig såå otroligt hjälplös och då särskilt precious som inte vill nått annat att du ska må bra och vara lycklig. Han sitter här bredvid mej med tårar i ögonen och tänker på dej.

Skickar all vår kärlek och omtanke till dej älskade vän. 
Vi finns här för dej <3

puss o kram


Gammal urvriden disktrasa

så känner jag mej som idag, som en lortig gammal skrynkliga disktrasa som bara är ivägen och är borde egentligen kastas bort. Usch, är inte alls på humör idag. Har jobbat två pass nu och saker och ting har börjat sjunka in nu. ÄNTLIGEN kanske en del tycker...Det var mycket värre och jobba än vad jag trodde.
Hade inte riktigt orken, eller orken är fel uttryck, energi kanske är bättre. Det är väldigt svårt att fokusera på nåt annat när det gör så ont att man inte kan stå still och det gör för ont att stå still.  Det är jobbigt och inte känna sig som vanligt fast ännu värre är att  hålla upp fasaden att det går bra. När det i själva verken går ganska dåligt.

Pratade ju med doktorn idag, ska få nya smärtstillande läkemedel, ska hämta dom i eftermiddag. Ska på gastroskopi på onsdag. usch gruvar mej för det. Men inte så mycket som en annan sak som doktorn berätta, att hjälper inte dessa medicinerna kommer dom att lägga in mej på avd 9 för intensivare utredning och behandling. Så nu är det bäst att tabletterna hjälper.. !! Så idag är jag nere och ledsen, känner att jag måste få vara det oxså, Allting kan inte vara bra JÄMT ! Ska lägga mej i soffan nu och gosa med min Herr Alfie som alltid får mej att känna bättre.

puss o hej


Nytt Dille

Mitt nya dille är skokartongens trädgård.. eller den lilla plätten på baksidan.  Vi håller ju fullt på att greja baksidan, både altanen som ska bli ett mysigt uterum och så klart trädgårn. Vi hann ju inte med så mycket grejing förra sommarn för bröllopet tog upp stora delen av tiden och sen regnet så klart.
Altanen rensades under helgen och idag var jag och mamma iväg till soptippen och slängde grejer. Det var inte så trevligt om man säger så, både äckliga sopor och äckliga göbber.. usch o fyy..

Sen har Precious varit redigt och sätt ihop dom nya utemöblerna så nu är första delen av uterummet klart möblerna är plats och nu ska det bara fyllas med massa mysiga lyktor, kuddar, plädar och blommor..Köpte dessa mysiga små lyktor på plantagen, tänk till sommaren när vi får tända dom.. mysigt!!


Precious var så snäll och fixade en pallkrage som vi har nu planterats 10 jordgubbsplantor i, polka och korona heter sorterna. Sen ska det sås ruccola, ärtor och dill. Och appropå kryddor, granngården hade erbjudande på kryddor idag, så sagt och gjort drog med mej mamma dit och handlade och sådde i den urnan som jag köpte på profab i förra veckan. Är mycket nöjd över hur det blev och va gött det luktade. Hoppas att dom växer nu.. Det är inte säkert med tanke på mitt blomhandikapp..Kryddorna!!!

Men nu är inte allt frid och fröjd i skokartongens trädgård, upptäckte i förra veckan att vi var grannar med två igelkottar, va gulligt och bra tänkte jag först för igelkottar äter ormar. Men nu idag har jag upptäckt att dess igelkottar antagligen eller dom måste vara folkilskna, dom följer efter mej och är överallt så jag skriker så det ekar i hela kvarteret. Skulle flytta på en jordpåse och vad låg där, en igelkott som visa tänderna. När jag och Monie skulle bära in krukorna så skulle igelkottarna med in på altanen, nej fy !!Har inte bloggat på någon dag nu, har haft en väldigt tråkig helg med mycket ont, jobbigt när jag inte har och inte får ta någon spasmofen, dom nya medicinerna har inte hjälpt ett skit rent ut sagt. Så det blir väl nya kan jag tänka mej, ska ringa dom på torsdag. Imorrn väntas det jobbing, hoppas det går bra denna gången nu. Har försökt de senaste dagarna att vara upp och igång så mycket som möjligt. Det är himla skillnad på att gå hemma och greja några timmar och vara uppe på fötterna och igång i ca 8 timmar.  Ja håller tummarna för att jag ska orka och inte ha ont..

Några som njuter och har det bra nu i vårsolen är Alfie och Wilma, dom är ute på altanen nästan hela dagarna och jagar igelkottar och solar sej.


Nej, nu blir det duschen och Hollywood fruar..

Puss o hej


Valborg

Valborgsmässoafton spenderades i v-bro hos familjen Sköld/Petterson, Niklas och Sequele var oxså där. Ocka och Jimmy  har köpt en ny gasolgrill som skulle prövas.  Hade gjort iordning pastasallad och jacksonpotatis till mej, mycket gallvänligt och flintastek så klart och blåbärspaj till efterrätt. Blev en mycket lyckad kväll tycker jag iallfall trots dåligt väder. Äsch bättre jag visar bilderna så får ni se vad trevligt det var.. !!

Här är värdinnan som gör iordning potatisgratäng. !!


Niklas, Sequele och Precious väntar på att grillen ska klar !! Synd om Precious som inte fick ta sej någon öl, jag får inte köra på dom nya tabletterna som jag har fått nu.

Grillmästarn i egen hög person


Felicia i högform =)


O Linn så klart som sov ända fram tills vi skulle äta.

Men var glad och skrattade nästan hela kvällen. Var väldigt nöjd när hon fick sitta och mysa hos Precious

Kvällen avslutades i soffan med ostbollar och Wii. Längesen jag skrattade så mycket, mycket tack vare denna mannen.

Här är en mycket trött Anna....

Nu ska jag fortsätta kolla på travet, blir inga miljoner idag heller. Men man kan inte vinna och man inte spelar.. får leva på dä..
Fortsatt trevlig helg till er alla

Puss o hej


.................................................

RSS 2.0