ANDAS !!!

Hej alla !!!
När jag kom hem idag så det första jag skrev på anslagstavlan va detta !!!
ANDAS !!!
I stora bokstäver, både på grund av smärthanteringskursen, var så ledsen när jag kom därifrån i måndags att jag gråt.. Mådde så dåligt att jag inte visste hur jag skulle orka i 6 veckor.. Men så fick jag en dunder medicin av syster Ann och nu känns allt bättre.. o jag tror nu att jag kommer få stor nytta av kursen och jag har lärt känna dom andra kursdeltagarna bättre och dom verkar jättegoa allihopa  =)
Och idag har vi andningsövningar och jag som är som jag behöver påminna mej själv om att sänka axlarna och andas =)
Men det riktigt tålamodsprövande kom när Precious frågade mej vart räkningarna var,
På mikron svarade jag, men icke och vi letade överallt och dom finns ingenstans.. Bara att konstatera att jag måste ha slängt dom av misstag när jag städade i köket sist..
åh ÅNGEST !!!!
Bara att leta upp gamla räkningar och jämföra OCR nummer, det har ordnat upp sej nu men hjälp vad mycket bekymmer för att jag har klantat mej !!!
Nu ska jag besöka er andra här i Blogglandia, ska bli kul med inspiration !! =)
Tack förresten för alla snälla kommenterar om lampkjolen, det ä på gång en till fast i mindre modell !! =)

Lampkjol

Hej alla !!!!
Efter utbrott x flera så är äntligen har den fula lampan fått en makeover, så här ful och hemsk var den när jag köpte den på erikshjälpen för 20 kr.
7
och så här fin blev det efter lampfoten blivit vitmålad och jag har sytt en ny lampkjol =)
Det var ju lampfoten som jag drogs till först, tyckte formerna va fina och precious målade bara en gång, det räckte för att ge den det slitna looken
Det helt vanliga vita tyget Ditte ifrån IKEA är lampkjolen gjord i men jag var tvungen att sy på en spetskant !!
Valde ett vitt sidenband som hjälp att rynka ihop lampan och jag kunde inte låta bli att blinga bandet lite ;)
Nu till det stora problemet, vart ska jag ha den ?? Lampan ä ju stor och skokartongen lite, provade först i trappavsatsen på det runda bordet som står det..
Nej, det blev inte bra, det enda alternativet som var kvar, är symaskinsbordet i hallen på övervåningen..
Där passade den perfekt in, jag är inte riktigt nöjd med den delen av hallen.. Har tänkt att symaskinsbordet ska få stå på framsidan nu till våren. Det ä lite för stort och brett för den lilla hallen, vill ha ett litet månbord här istället..
Tänk va gulligt att plantera blommor i lådorna på symaskinsbordet =)
Men i väntan på sol och värme får det stå inne så länge
En liten madonna, ett ljushus och en grön växt blev för tillfället en perfekt bakgrund till den stora lampan =)
Är nöjd för tillfället men jag känner mej själv och jag kommer nog plocka runt lite på bordet innan jag ä nöjd ;)
Nu väntar mammas kåldolmar för mej, mumma !!!! =)
Vad tycker ni om lampan förresten :D ???

Murgröna

Hej alla !!!!
Tack för alla snälla kommenterar ang mitt utbrott på lampkjolen, kan meddela att jag har lugnat mej nu och lampkjolen ä nästan klar. Hann precis in på Textilcompaniet idag innan dom stängde och köpte spets och vitt band. =)
Får se om jag orkar sy idag eller imorrn, är ganska trött i huvudet för idag var det första dagen på smärthanteringskursen och jag är ganska tveksam till om detta kommer att hjälpa mej.. Vi får se, man ska ju aldrig ge upp och med detta i baktanken så köpte jag en murgröna på IKEA sist..
Jag gör ett nytt försök och ber till gudarna att den ska växa och trivas på vitrinskåpet ;)
Det behövs nått grönt där på skåpet har jag fått för mej
Tycker det är fint när murgrönan växer in och mellan bokstäverna !
Självklart måste ja ha en blompinne i, är smått galet i dom =)
Får be om ursäkt för bilderna som blev mörka och gryniga, hoppas ni ser dom iaf =)
Hoppas ni resten har haft en bra start på veckan och nu väntar  jag på halv åtta hos mej för och imorrn hoppas jag kunna visa upp den färdigsydda lampkjolen :D

Världens fulaste lampa

Godkväll alla
Här ä den som utlovad, världens fulaste lampa ifall om du frågar mej.. Tror mej många håller med ;)
Men det var lampfoten som jag drogs till och tror den kommer bli väldigt fin med vitmålad fot och en ny lampskärm..
Har fått för mej att jag ska sy en lampkjol och nästan hela eftermiddagen och kvällen så har jag skrikit, gormat och förbannat alla så kallade enkla beskrivningar på hur man syr en lampkjol !!
Mamma skrämde jag precis hem nu då jag fick ett utbrott när hon tjugonde gången höll på att måtta skärmen med tygbiten som jag har klippt ut.. Det spelar ju ingen roll eftersom den ändå ska rynkas... och precious pep i väg till källarn.. åh jag är så arg att det riktigt kokar in mej !!!!
Så nu erkänner jag mej besegrad och tänker ta nya imorrn eller på tisdag. Ska ju på smärthanterings kurs imorrn eftermiddag.
Tyget till lampkjolen köpte jag på IKEA, det är ett vanligt tjockare vitt bomullstyg, tänkte köpa några meter spets o band innan jag åker imorrn.
Så nu ska jag försöka andas och tänka på annat ;)

Lilla fönstret

Hej alla !!!
Har precis hängt tillbaka det lilla fönstret i köket och nu ä det så omgjort från hur det såg ut när vi skaffa det.
Tyvär r så har jag ingen bild på hur det såg ut när vi skaffadet. Men det första som hände med det var det blev målat vitt och upphängt i det nytapetserade köket !
Jättefint men det saknades nått, det såg lite tomt ut, så jag valde så i brist på annat att sätta upp några tavlor i fönstret
Ja det blir bättre men inte vad jag hade tänkt mej.. Så en kväll när slog det mej bara att fönstret skulle passa perfekt som en anslagstavla.. Det var nån gammal bild som låg o grodde där i bakhuvudet..
Så efter mycket om och men lyckades vi tag i griffel tavla färg och vi hade några plywood skivor som var kvar efter en tidigare projekt. Så nu under veckan har faktiskt JAG ;) målat i omgångar och sista strykningen gjordes igår kväll och idag har precious hjälpt mej att spika o limma fast panelerna i fönstret..
och så här fint blev det =)
Är så nöjd med resultatet och lätt var det oxå. Har en gammalt vitt tjock ram som jag oxså funderar på om den ska få samma behandling.. ! =)
så vad tycker ni fint va ;) !!!

Har oxå hunnit med ett besök till erikshjälpen idag där har köpt världens fulaste lampa, bilder på den kommer imorrn !
Ska spraymåla foten för vi har ingen annan färg och med detta försvann alternativet att vitmåla den hemska krukan som jag grejade med igår..
Så jag har försökt greja med den idag medans resten i Skokartongen har suttit på baksidan med sol på näsan.. Jag hann dit en liten sväng oxå :P
Det fick bli en spetskant runt om krukan och ett hjärta. Inte som jag hade tänkt mej men det får duga så länge..
Nu ska jag tända massa värmeljus och gosa med Herr Alfie innan Mellon börjar !!!

Rosmarin

Godkväll alla !!!
Fel fick jag och många andra som gissade på den nya prinsessans namn. Ja men Estelle ä väll ändå ganska gulligt när man väll har sagt det flera gånger :D
Appropå mindre gulligt så fick jag tag i min handläggare på FK som inte kunde förstå ett viss formulär inte skickats ut mej.. Efter ca 15 minuters käbblande fram och tillbaka så slutade ändå samtalet med att formuläret ska ligga i min brevlåda på måndag. Men ingen ursäkt.. Blir så arg !!!!!
Har därför idag försökt lugna mina nerver med att färga håret och sedan slinga i röda slingor.. Håret blev bra men det blev inga röda slingor.. Det verkar vara så det mesta går i mitt liv numera, inte urdåligt men inte heller bra..
Igår när jag på Lidl och frossade i blommor så följde även detta med..
Rosmarin på stam i Terracotta kruka.. !!
Jättegullig och blommar gör det oxå, har aldrig sett rosmarin blomma.. Tydligen kan göra te av blommorna som ska vara utresande..
Men den terrakotta krukan gillade jag inte och fick då för mej att efter ha blivit inspirerad av äntligen hemma.. att jag skulle  tejpa en bit av spetsgardin på krukan, spraymåla och sen skulle krukan ha ett spetsmönster på sej..
Det började bra men när jag tog av spetsen så var det inte så kul..
Det blev inte alls som jag hade tänkt mej, vet inte om spetsen var för tjock eller jag hade för lite färg.. Men några skarpa linjer blev det inte...
Inte urdåligt men heller inte bra.. Funderar på om jag ska spraymåla den hela vit istället.. Den får torka över natten så bestämmer jag mej imorrn !
Nått som är kul att besöksantalet håller i sej. men ni är lite väll blyga tycker jag, lämna gärna ett spår efter er så ja kan besöka er om ni har någon blogg eller hemsida. Det blir så mycket roligare med respons tycker jag.
I mars nu firar Skokartongen 2 år, förrutom släkt och vänner så undrar jag nu om det är någon som varit med och läst ifrån början ??
Vore så kul om veta om det är så =)
Nu ska jag ta en tur hos resten av er i Blogglandia och sen väntat nya numret av Drömhem och Trädgård på mej
Hoppas ni alla får en mysig fredagkväll !!!! <3

Blommor

Hej igen
Trodde denna dagen inte kunde bli mycket sämre men så kom dråpslaget och jag är så ledsen. Trodde man inte kunde må sämre men tydligen kan man det.
Ska berätta men tar det roliga först. Vi fick massa reklam idag och mitt öga fastnade vid Lidls reklamblad. Där hade dom tiopack rosor för 19,90 och tiopack tulpaner för 29. =)
Ett erbjudande jag inte kunde motstå för arrangemangen jag gjorde på alla hjärtans dag börjar bli väl ledsna och slokna. Det har varit mycket blommor här ett tag o mer kommer det att bli.
Tycker det är både ett billigt och snyggt sätt att förändra och förnya.  Det blir aldrig tråkigt med blomarrangemang om du frågar mej.
Köpte fyra 10 pack och 20 vita ( så klart ;) )  tulpaner.
Det blev sammanlagt tre olika arrangemang som alla fick plats i köket..
Det lilla boet har nu gula och mörkgula rosor istället för krystantemum och brudslöja
Dom rosa rosorna passade perfekt på köksbordet och rosahataren har gett sitt godkännande =)
Den gamla pärlhalsbandet kom väll till pass för att gömma oasisen !
Det tredje arrangemanget blev ett ytterligare i gula nyanser och basen blev en loppad rund skål och oasisen gömdes mha hjälp av tyll som blivit över från ett annat projekt.
Hade ingen stor vas för tulpanerna så det stora vita kannan fick komma fram.
Och det här som tråkigheterna började.
I väntan på att tulpanerna skulle stå i sin förpackning en timme så kollade jag hur mycket i dagersättning från försäkringskassan jag skulle få. Blev bra paff när jag såg att jag bara skulle få ungefär halva av det jag brukar få. Snabbt var jag på telefon till kundcenter och fråga varför. Pratade med hör och häpna med en jättetrevlig tjej som förklarade att min handläggare bara godkänt halva sjukskrivningen fram till 6 feb. Sen hade han skrivit nått med jag hade uppnått dag 365. Mer kunde hon inte förklara utan skulle skicka meddelande att han skulle kontakta mej.
Jag själv har goooglat och kommit fram till att efter dag 365 måste man ansöka om förlängd sjukpenning. Något som jag inte haft en aning om. Blev så arg,ledsen och besviken. Varför har min handläggare inte ringt och förklarar detta för mej, lite ansvar måste han oxå ta. Vad händer om jag inte får förlängt, ska jag börja jobba då ? Hur ska jag orka det när mina läkare säger att jag är för sjuk för att jobba. Jag orkar inte ens vara uppe en hel dag. och vem skulle bli vårdad av en syrra som är full i morfin och andra läkemedel som gör mej nedsatt..
Nej fyy,, har inte haft några problem med försäkringskassan förrän nu. Som tur är, jobbar ju precious. Men ändå, mina räkningar måste ju betalas och sen ska ja ju leva oxå..
åh, vet inte hur detta ska lösas sej, är så lessen =( Har suttit här och gråtit en stund men inte ens då känns det bättre..
Försökte skingra tankarna och gick ut och plockade lite ris till tulpanerna, inte ens dom gjorde mej gladare eller att jag hittade ett användningområde för klädnypan heller..
Nej, fy detta blev ett tråkigt inlägg... Hoppas det blir bättre imorrn när jag har pratat med denna handläggarn, fast med min otur så är väll han ledig imorrn.. !!!
Vill ni sett nått roligare så kan ni besöka Skokartongens facebook sida där finns det en bild upplagd på bloggerskan själv när jag håller på att greja med mitt nästa projekt =)
Ni hittar den HÄR

Nypor

Hej !
åh va kul, igår blev det nytt besöksrekord på bloggen med över 500 unika besökare och två nya följare denna veckan.
ja det ä inte klokt att så många hittat hit och jag hoppas att ni stannar kvar oxå ;)
Jag är både stolt, mallig, glad och förvånad... men mest tycker jag det är så roligt !!!
Men nu tänkte jag ni bloggläsare ska få hjälpa mej :D
Ropade in dessa gammaldags klädnyporna på tradera i förra veckan, föll pladask för dom... =)
Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dom, först tänkte jag hålla dom i en fin burk men problemet är vi inte har någon tvstuga..Jo, det har vi ju men den ä så minimal att det inte finns någon plats för denna burk.
Tror det kommer bli så fina att hänga ute till våren..
Vad tycker ni jag ska göra med dom, stora som små förslag mottages med glädje =)
Jag ska fortsatta leta inspiration i " bibeln ".. :D
Mår fortsatt inget bra, det är någon nått på gång i kroppen, är öm i lederna och känner mej hängig.. Fick avboka smärtis idag =( Hoppas det bryter ut snart, hatar att gå känna mej småsjuk..
Måste oxå passa på att skicka grattishälsningar till Victoria o Daniel för deras lilla sessa.
Vad tror ni hon kommer heter ??
Jag skulle tippa Alice, Kristina, Lovisa eller nått dylikt.. Hon får nog ett namn som gått i arv eller det ä ju klart hon får.. :/
Hoppas ni alla mår bättre, nu väntar värmefilten på mej !!!!

ÄNTLIGEN

Hej igen !!!
Nu ligger den äntligen här och jag är så glad !!!!!
Har bara bläddrat igenom den än så länge men den är helt underbar
Så ikväll tänker jag lägga mej xtra tidigt ;) Det enda negativa ä boken är skriven på danska men det spelar ingen roll för bilderna behöver verkligen ingen förklaring.
Tyckte oxå det innehöll en rolig inredningsvinkel, nämligen husdjuren ! =)
Vi har ju 4 katter som är alla är olika i färg och humör och den som verkar vara mest inredningsintresserad måste vara Herr Alfie som har en tendens att bädda in sej om råkar liggar någon tygbit framme, Herr Alfie har ju oxå en egen kudde i soffan, det bloggade jag om i förra veckan tror jag. Ja, jag vet, han ä riktigt bortskämd ;)
Men om man ska tro på människorna på Jeann'darc så måste det vara Bagherra som är mest shabby.
Han är ju verkligen en svart vacker brytning i allt det vita ;)
Tack vare boken så blev en riktig skitdag en helt ok dag och så fick jag nya numret av Isabellas oxå i brevlådan =)

Tulpaner

Hej alla !!!
Är tvungen och visa er dom helt ljuvliga tulpanerna som jag hittade igår, dom ä en blandning mellan rosa och lime. Så fina och blommor hör verkligen till vardagslyx tycker jag =)
Dom börjar så mycket vårigt nu i affärerna, pärlhyacinter, påskliljor och tulpaner i kruka !
Har inte sett såna förrut och var ju tvungen att ha en, har ingen aning om vad det är för färg dock.
Dom blev ett bra tillskott till den stora krukan på matsalsbordet där får dom samsa med vita och blåa pärlhyacinter och någon hjärta på tråd liknade växt.
'Tråkigt nog blev bilderna så mörka :/  Det är inte alls lika ljust och soligt idag som igår.
Har samlat alla lökväxter som jag har haft och kommer att få, ska plantera ut bara det blir lite varmare.
Mår inget bra idag, har haft ont inatt och det håller in än.
Hoppas det ger sej fort, ska till smärtis imorrn och fredag och då måste jag må någorlunda bra.
Så värmefilten och avslagen cola får det bli idag....

Tvdoslåda

Godkväll
Bloggade för inte så längesen om våran tv inte är precis shabby och det gäller ju all teknin om du frågar mej..
Jag drömmer ju om det där
Ett tvskåp, där all ful teknin kan gömmas undan
( Bilden kommer ifrån google bildsök )
I väntan på drömmen så har jag ordnat det på mitt lilla vis, på ett sätt som passar våran lilla Skokartong ;)
Så här ser det ut  oftast på vårat vardagsrum , en mysig bricka men sen en massa fula tvdosor, inte särskilt roligt inte :/
Så iväntan på mitt tvskåp så har jag gjort en tvdoslåda =)
Hittade en helt vanlig trälåda på loppis för 5 kr, tror att det egentligen är en sån förvaringslåda för vin.
Men efter några lager med vit färg, en möbeltext och några fastklistrade stenar så är det numera min tvdoslåda och resultatet är en mycket nöjd bloggerska och mera ordning =)
Ibland krävs det inte mycket  ;)
Vad tycker ni om min tvdoslåda ? :)
Om jag får gissa så kommer det nog inte bara vara tvdoslådor som kommer ligga där tillslut ;P
Flera saker har gjort mej xtra glad idag ,fick  äntligen fått tag i griffeltavel färg och idag har jag försökt såga delar som jag tänkte måla. Det gick sådär så Precious fick allt hjälpa mej till slut. Så imorrn hoppas jag kunna måla, tydligen måste man måla mera lager av den färgen.
åh, tror det kommer bli så bra!!!!

Sol

Hej !!!
Här ä det så soligt idag, det droppar ifrån taket och det står 5 plus på termometern =)
Det är så ljust nu i vårt vardagsrum att det knappt går att ta kort :D
Det ä inte jag bara som behöver sol och ljus utan även hjärtan på tråd behöver ljus och värme efter mörk och dyster vinter
Hjärtan på tråd är denna enda blomman som jag har lyckats med. Resten lever i cirka 1 månad och sen dör, så tråkigt.. Det är tur att det finns riktigt fina växter i plast och jag har murgrönor i dom stura urnorna och rikiga hjärtan i dom små
Hade oxå velat gå ut och få lite sol på näsan men tyvärr ä detta en dag som jag oxså får sitta i telefon. Fast denna gång ä olika personal från smärtenheten som ringer.
På fredag ska jag börja på en smärthanteringskurs, det kommer pågår i 6 veckor och det är två eftermiddagar i veckan. Där får man lära sej olika tekniker för att lära sej att hantera och acceptera smärtan.
Ska bli väldigt intressant och se hur detta går. !
Fick idag äntligen grejerna jag buade in på Tradera, så nu är bara Precious som ska lägga på ett lager färg sen är tvdoslåda klar !
Hoppas att jag hinner lägga upp bilder på den ikväll =)
Förresten, ä det någon som har tips på vart man kan hitta griffeltavelfärg?
Våran färgaffär hade det inte :/
Nu ringer det i telefonen igen :/
Ha de bäst alla <3

favorit i repris

Hej alla !!
Tack för alla snälla kommenterar om hissgardinen =)
Då var det måndag igen och ny vecka. Har en massa ärenden som behöver göras och dom mesta involverar telefonen. Jag har varit sjukskriven så länge nu att det är vissa försäkringen som kan lösas ut nu och som vanligt måste en massa papper skickas efter och fyllas in. Har ett samtal att ringa sen tror jag är allt färdigt..
Hej och håå.. !!  Men lika bra att skicka in när allt ä samlat. Inbillar mej att processen går fortare då.
Mellan alla dessa samtal så har jag försökt att ta mej an den enorma tvättsamlingen, kan inte förstå hur mycket tvätt det blir av bara två personer !!
Lite får jag skylla mej själv för jag har bytt kuddfodral på alla 14 ( !!!! ) kuddar som ligger på sängen. Köpte några nya kuddfodral när jag var på IKEA sist.
Det ä många kuddar men en av mina stora inredningsmotton är
Det får alltid plats med en kudde till ;)

Kuddarna är en himla blandning mellan hemmasydda, IKEA, Jysk och MIO.
Vårat sovrum är faktiskt inte helt vitt, möblerna är dock vita men sovrummet går i blåa toner.  På alla ställen vi har bott på har sovrummet gått i blått. Tycker kombinationen vitt och blått ä helt ljuvlig. Tycker om den idén att sovrummet ska vara en fristad och har försökt inreda med saker som både jag och Precious tycker om.
Sen ska ju blått vara vilsamt och avslappnade =)
Ett väggord ä ett måste ! =)
Vårat sovrum är som resten av Skokartongen väldigt liten och har önskat många gånger att det vore lite större. Jag vill hellre ha ett stort sovrum än kök.

I sovrummet finns oxå små saker av allt det jag tycker xtra mycket om,
Vårat bröllopskort hänger så klart här, ett gammalt fönster med hönsnät
Ett vitt ljushus, lyktor i fattigmanssilver och den stora vita kannan som jag tycker så mycket om. Det ä inte alltid som det är blommor i men idag så ;)
Nu väntar mera samtal och tvätt för mej :/
Hoppas ni alla får en bra start på veckan !!!

Hissgardin

Här ä den, äntligen hänger den färdig och klar i köksfönstret..
Jag är så nöjd men jag gör nog aldrig mer om det..
Som jag bloggade om igår så skulle det ha blivit en mer avancerad men den idé gav jag upp väldigt fort.
Valde att sy om knytband för när jag vek dom dubbelt och sydde så blev det osydd kant synlig.. Detta hade jag retat på mej otroligt mycket så det blev att göra om och det blev så mycket bättre.
Tänkte egentligen sy fast rosa pärlor i blommorna för mera bling ;)  men jag är så otroligt trött på att sy så jag valde att klistra på några diamanter som jag hittade i min pyssellåda =)
Valde detta tyget för jag ville ha in någon pastellfärg i köket nu i väntan på våren och rosa är ju mina favoritfärg. Tyvärr är det inte Precious favoritfärg så jag förrutom hissgardinen fick jag nöja med en rosa dukar på köksbordet.  Måste påminna mej själv att det är Precious Skokartong oxå ;)
Dom rosa tulpanerna som jag var så sur över i veckan passar ju faktiskt väldigt bra in nu liksom det lilla alla hjärta dagen arranangemanget med dom rosa gerberan.
Hade tyvärr inte nog med tyg över för att sy en löpare så det fick bli en annan hemmasydd löpare.
Älskar lager på lager, tycker det ger ett mysigare och ombonat intryck
Köket fick godkänt av rosa hataren och det var ju tur.. !!
Hissgarden är inte den enda som jag har grejat med under helgen fast nästa projekt gick på ett kick.
Har på flera bloggar sett hur dom har hängt upp tunna textilier i ex vitrinskåpen för att gömma röran bakom.
Här ä vårat vitrinskåp innan
Har gjort samma sak i köket med den hemska hyllan där allt syns och hade en längd kvar av myggnätstyget som jag kallar det för. Det kommer ifrån IKEA och kostar  35 kr och heter Lill.
Precious var snäll och hjälpte mej att borra upp några skruvar och sen klippa till längden och sen var det klart !
Det va svårt att få till en någorlunda bild där tyget syns ordentligt men nu är alla glasen gömda
och jag är så nöjd !
Är väldigt nöjd med helgen, det har varit skönt att ha dessa projekten att fokusera på och nu när jag ser tillbaka så har jag haft mycket mindre ont. Tack för alla goa kommenterar jag fick på den senaste inlägget och alla dom andra.  !  Det gör bloggeriet mycket roligare är man respons på sina inlägg. !
Imorrn hoppas jag att jag får saken jag ropade in på Tradera så jag kan göra klart projekt tvdoslådan =)
Nu ska jag ta en sväng hos er andra här i Blogglandia och för alla er nya läsare påminner ännu en gång om att Skokartongen har en egen facebook sida
Den hittar ni här, bara att gilla, då blir jag ännu gladare !!! :D

Snek peak

Godkväll alla !!!
Äntligen har landat i soffan efter väldigt intensiv dag. Har spenderat nästa hela dagen med att sy hissgardinen..
Har haft en jobbig natt och orkade inte  gå upp förrän vid tolv.
Det är många av er som undrat över min smärta och jag ska berätta lite kortfattat.
Jag har en förträngning i mina gallgångar som kirurgerna har förgäves försökt att öppna upp. Har smärtor som är samma som vid gallstensanfall och det är lite olika på hur det krampsmärtorna kommer. Detta började 2010 och har gått mycket i perioder.
Men det är nästan dagligen som jag får dessa smärtorna. Har nyligen börjat gå hos smärtenheten för att få hjälp att hantera min smärta. Så är det med det, nu till något roligare. !! =)
Hade tankten att jag skulle sy en så där avancerad hissgardin med olika kanaler och ringar.. Den idén gav jag väldigt snabbt upp utan det fick bli en vanlig hissgardin, en sån man rullar upp med en rundstav längst ner..
Den ä helt klar än,  jag ska sy fast banden ordentligt och sen strykas..
Imorrn blir den klar och då ska ni få se hur det blev men en liten sneak peak kan ja bjuda på ;)
Nu väntar detta på mej innan det ä dags för melodifestivalen =)
Hoppas ni alla har en mysig lördagkväll !!!

Lycka

Hej !!!!
Blev så otroligt glad och lycklig nu och jag va tvungen att logga in och berätta varför..
Jag har letat och letat efter denna bok sedan den dag jag först såg den för x antal år sedan..
Franska Stämningar på Nordisk vis !!!!
Denna boken är gjord av samma människor som är med och gör min kärlek Jeanne Darc living magazine..
Jag betraktar denna bok som min bibel och det var kärlek vid första ögonkastet..
Den har varit slut i alla bokhandlare som jag besökt och även på internet.
Men igår hittade jag en butik som sålde den och är så snälla att dom skickar den till mej !!!
Lyckan är gjord !!!!
Det är Butik Östergården som är så snälla !!!
Jag tackar och bugar ännu en gång och ser såå emot när den landar i min brevlåda !!!!
KRAMAR

Emmie ROS

Godkväll !!!
Idag är det ju fredag och veckans bästa idag. När jag var i farten och jobbade och så var fredag eftermiddag och kväll veckans bästa timmar. Man hade en hel ledig helg framför sej.
Nu när jag varit sjukskriven så länge så har fredagkväll tappat sin glans lite. :/
Men idag har ändå varit en bra dag, tog med mej syster yster till IKEA och fick äntligen tag i det som  jag har gått och spanat på länge.
Tyget Emmie Ros som jag bloggade om igår fanns äntligen och 2,5 m ligger nu på köksbordet och väntar på att bli en hissgardin.
Tänkte ge mej på detta imorrn så har ni några tips som förenklar att göra den så kommentera gärna.
Tar med glädje emot att hjälp jag kan få.. =)
Köpte även en  ny rosa löpare och en mindre blommig duk som ska ligga på köksbordet nu om hissgardinen blir bra.
Vitrinskåpet ska oxå få en liten mindre makeover imorrn hade jag tänkt.
Ni vet dom gardinerna på IKEA som ser ut som myggnät. Det hade jag tänkt hänga in skåpet så glasen och allt annat i skåpet maskeras. Har sett detta på flera av mina favoritbloggar och gillar hur det ser ut.
Dom hade även den lilla storleken på mina favoritkrukor just nu och en sån var jag tvungen att ha. Även den fick plats i köket.. =)
Så nu vet ni mina helgplaner, Hur ser era ut ?
Oavsett så hoppas jag att ni får en mysig helg =)
Nu ska jag ta mej en sväng hos er andra och inspireras !!
MASSA KRAMAR

=(

Hej !!
Idag är jag på fruktansvärt dålig humör, jag har ont och mår illa och känner mej allmänt hängig. Har inte lyckats kontrollera min smärta som jag orkade igår. Till råga på allt  det känns som allt går fel idag.
Det började inatt när jag vaknade av en stor smäll, förstod med en gång att nån av katterna har haft ner nått. Så det va bara att gå upp och leta med hittade inte nån.
Men imorse när jag gick upp så låg det vita skärvor över hela köksgolvet. Nån av dom har haft ner min favorit kruka. En vit kruka på fat som stod på översta hyllan med en lång hjärta på tråd i. .
åååh och inte hade jag någon annan kruka som passade heller..
Inte heller hade jag fått saker som jag hade ropat in på Tradera, så jag kan inte fortsätta med mitt senaste projekt.. hatar att vänta... !!
Men jag följde med mamma o syster yster och handlade och fick gå in på Fixer och köpa en ny kruka.
Denna gången valde jag en stor vit tung urna. Denna ska dom väll ändå inte lyckas få ner ;)
Den dåliga dagen gick vidare med när vi kom till affärn hade dom inte vita tulpaner kvar.
Följde med mamma igår ut med hundarna och plockade vide och det har blivit så fint med dom vita.
Så jag fick ta rosa men det blev faktiskt helt ok tillsammans med vasen i fattigmanssilver =)
Var ju egentligen inte hela världen men just idag verkar jag vara xtra känslig
Men en sak som gör mej väldigt glad är bloggen fått 5 nya följare via bloglovin, jättekul !
Ge er gärna tillkänna så jag besöka er ifall ni har någon blogg, detta gäller så klart ni andra oxå =)
Hoppas på en bättre morgondag, ska till IKEA imorrn och köpa tyg. Tänkte sy en hissgardin till köket när jag ändå har symaskinen framme. Vill gärna få in pasteller i köket nu i väntan på våren och jag har tänkt att köpa samma tyget som jag sydde kuddfodral igår fast i rosa.
Tyget gör sej väldigt dålig på bild, är mycket finare i verkligheten.
Det heter iaf Emmie Ros
EMMIE ROS Metervara IKEA
Det fanns inget inne sist jag var där men enligt lagerstatusen ska det finnas nu.
Har tänkt att göra något xtra med hissgardinen men det behåller jag för mej själv än så länge ;)
Nu kommer snart Precious hem och han kanske kan få upp mitt humör lite. !
Hade tänkt att ta en sväng hos er andra ikväll oxå =)
KRAMAR

Kuddar

Godkväll !
Något som smärtis förespråkar mycket är att man själv ska styra smärtan och inte smärta styra en..
Att man ska kunna säga till sig själv att jag känner att det gör ont men just nu gör jag det här och på så vis styr man sin smärta.
Jag försöker med alla sätt jag kan att försöka göra detta med mixat resultat. Har en riktig blää dag idag, har haft ont precis hela dagen och mått illa. Så jag har försökt " att glömma bort " smärtan idag genom att koncentera mej på att sy och dubbelblogga..
Köpte detta tyget på IKEA för ett x antal veckor sen och det har blivit lagt på hög.
Kånkade ner symaskinen och satte igång. Det blev sammanlagt 3 kuddfodral i olika storlekar. Jag är jättedålig på att sy, hade bara godkänt i syslöjd men dessa fodral är så lätta att sy att t.o.m jag klarar av det.
Man viker tyget så man bara behöver sy långsidorna, väldigt smidigt.
I vårat vardagsrum har vi en svart och vit bas så kuddfodralen passade in =)
Nu är det bara det vita soffan som fattas :/
Som ni ser så verkar Herr Alfie oxå väldigt nöjd, hans kudde har blivit ny och fin och verkar inte bättre än den har fått godkänt ;)
Våra katter är helt tokiga i kattmynta, alla fyra. Så när jag har symaskinen uppe så brukar jag ta spillbitarna och sy leksaker åt dom. De låt ju väldigt avancerat men det är bara ihopsytta tygbitar som jag fyller med kattmynta och dom verkligen älskar det..
Dom ä verkligen galna i din t.o.m gamligen själv Wilma gillar dom
Nu har dom lekt så nästan alla ligger utslagna överallt i Skokartongen =)
Jag tänker göra Herr Alfie sällskap i soffan tillsammans med en värmedyna och hoppas på en bättre morgondag
KRAMAR

Änglar

Hej !
Igår när jag var ute på stan en sväng så slog jag äntligen till. Har gått och tittat på en tavla hur länge som helst nu. Men har varit osäker på om den skulle passa och om det egentligen är min stil. Men nu när köket har fått nya tapeter och blivit mycket ljusare så passar den mycket bättre in.
Här ä den på plats
När Precious höll på att spika upp så sa han
- Har du ändrat dej om änglarna, dom är ju överallt ?
Vad paff jag blev när han sa detta, för till saken hör såna gammaldags figurer, ni vet såna  som ofta är svart vita  och brukar pryda kort och tags, Dom hör inte till mina favoriter. Tycker faktiskt dom är ganska läskiga, särskilt i ögona.. Ja, jag vet, fjantiga mej, men det är som det är ;)
Kunde inte riktigt släppa detta och när jag hade tittat runt lite här så måste jag hålla med han. Det är lite överallt..
I köksfönstret står denna ängeln som från början var brun men som jag spraymålade vit.
På matsalsbordet finns det oxå två små änglarna som fick följa med hem från en loppis och dom har oxå blivit vitmålade.
I trappavsatsen finns oxå en. Vet ni, läste på aftonbladet att det heter inte trappavsats längre utan trappvila.
Det låter ju mycket mysigare tycker jag.
I vardagsrummet hittade jag två till ..
En under den stora kupan och den väldigt stora ängel som står i den stora vita lyktan
Precious hade verkligen rätt, dom är överallt och det verkar inte bättre än jag har ändrat mej ;)
Vad tycker ni om alla änglar ?  ;)

Vill passa på att tacka för alla goa kommentarer i förra inlägget och säga välkomna till nya besökare och ännu en gång påminna om att Skokartongen finns även på facebook och där kan ni hitta mitt senaste projekt.
Väntar på saker till det projektet så jag håller det för mej själv än så länge men så fort det börjar bli klart ska jag berätta =)
KRAMAR

alla hjärtans dag !!!

Hej alla !!!!
Idag är det ju alla hjärtans dag och jag hoppas på att alla får en mysig dag.. =)
Till skillnad från många andra så tycker jag faktiskt om denna dag och särskilt kul är det ju att göra och ge bort saker till nära och kära...
Och eftersom mitt nya dille är snittblommor och oasis så var jag tvungen att göra ett arrangemang till min kära mamma..
Så jag tog med syster yster på stan en sväng, var ändå tvungen att åka upp till labb och ta prover och syster yster var där i ett annat ärende..
Hittade en gammal hjärtformad pajform som passade perfekt till mammas arrangemang, köpte 3 stycken tiopack rosor på min icabutik men " utfyllnadsblommorna " fick blomsterhandeln stå för..
Köpte två rosa gerbera, brudslöja och några vit blommor som jag tyvärr har glömt namnet på.. men dom ser ut som prästkragar..
Sen hem och greja och så här blev det.. Jag blev väldigt nöjd med det och jag hoppas mamma oxå blir det :D
Tyvärr så blev den inte så hjärtformad som jag hade hoppas på men med mitt blomhandikapp så blev det helt ok ;)
Det blev en hel del blommor över så det vara bara att leta fram olika former och leka vidare
Det blev sammanlagt tre olika arrangemang..
Ett i en lite mindre hjärtform med röda rosor och brudslöja och den andra i en fattigmanssilver skål, den rosa gerberan, prästkragarna och brudslöjan
Letade fram lite vitt trassel som fick gömma oasisen
Så tallriksställningen blev väl utpyntad ;)
Är väldigt glad i kombinationen fattigmanssilver och rosa !
Det tredje arrangemanget fick bli helt i vitt och fick vara i boet som jag köpte på Interiörboden i Grums.
Det gav en försmak av påskpyntet då jag hade tänkt att fylla boet med massa hemmagjorda ägg..
Boet får nu hänga i köksfönstret =)
åh, det va så kul att göra arrangemang, har haft en jobbig natt med mycket ont och illamående. Orkade inte åka till smärtis idag och va väldigt ledsen för det. Är oxå bekymrad över vad provsvaren kommer visa på proverna jag tog idag på förmiddagen. Hoppas dom är bra !!!
Så detta fick jag mej på gott humör och det är så kul att göra nått när det riktigt kliar i fingrarna :D
Så återigen önskar jag er alla en toppendag !!
MASSA KRAMAR IFRÅN MEJ <3

Olivträd

Hej !!!!
Under helgen var jag inne och läste på en av mina favoritbloggar Loppisliv och hon skrev om sitt olivträd som hon hade lyckats övervintra.
Ni som har varit med här ett tag vet om mitt blomhandikapp och det är på grund av detta handikappet som jag inte har vågat mej på ett olivträd.
Men jag har faktiskt ett ändå, det är i plast och kommer ifrån IKEA ;)
Det står i trappan med några andra saker som jag försökt arrangera så det ska se någorlunda ut.
Här i den lilla Skokartongen gäller det att ta vara på all plats som finns. Det kan vara trappan, trappavsatsen, fönster, bord m.m.
Det senaste tillskottet i trappan är en glasvas med ett stort vitt blockljus som lyser upp lite och gör att det blir mera mysigt tycker jag.
Våran hall är inte den största och allt som får den att känna luftig och större anamar jag :D
Den hemmagjorda mobilen hjälper oxå till att lysa upp
Min favoritsak i trappan är zinkhinken med spetsbandet som nu får fungera som ljusbehållare !
Får att få upp hinken litegrann så står den på gamla nummer av Jeanne'Darc. Dom vita hjärtan fick jag av Ylva i bröllopspresent och dom låg framför oss på honörsbordet på Bröllopsfesten..
Så det är väldiga speciella =)

Har ni några speciella platser i erat hem som ni tycker xtra mycket om ??
Imorrn ska jag till Smärtis igen, prata med smärtsyrran först och sen till psykologen. Ska bli intressant och se vad dom säger och jag säger framförallt..
Hoppas ni alla har haft en bra start på veckan och imorrn är det ju alla hjärtans dag !!! ;)
KRAMAR

Facebook

Godkväll !!!
Är väl medveten om jag kan verka lite tjatig nu men jag tar chansen.. ;)
Nu har det blivit mycket enklare att besöka och gilla Skokartongens egna facebook sida för adressen dit har blivit väldigt enkel !!!
facebook.com/Skokartongen
Nu har ni inga ursäkter, bara att klicka och gilla.. !!!! :D
För att locka er lite mer så är facebook sidan bloggens förlängda arm och där visas bilder på vissa projekt innan dom handlar i bloggen, Skokartongens aktuella status, ni kan kommentera .tex om att ni retar er på detta gnällande om sidan kanske, eller bara fråga nått !!
Nu ska jag titta vidare på hur räkskal hamnar i hårspray, allt på TLC !!!
Massa kramar

vardagslyx

Hej !!!
Det här lilla arrangemanget tittar jag på när jag är i köket och grejar.. Och då blir jag lite gladare och det känns väldigt roligare att vara i köket och greja.. !!
Jag ä  ett stort fan av vardagslyx och försöker göra vardagen så speciell som möjligt.. Allt som får mej att må bättre, det kan vara allt från ett rent kök, en ljus som brinner, renbäddad säng, ja ni fattar :D
Detta med rosorna blev lite av nytt dille, så det är rosor både här i köket och på matsalsbordet..
Dessa i köket är sockerskålar som fyndats på loppis för en billig peng
Älskar att komma nya användningsområden för loppade saker, det ä det som själva vitsen med allt loppande tycker jag =)
Vill passa på så här i slutet i veckan att tacka för alla goa kommenterar och hälsa alla nya besökare välkomna och hoppas ni kommer tillbaka.
Besök och gilla gärna Skokartongen på facebook, då blir jag sååå glad !!
Lämna gärna en kommentar så jag kan titta in hos er =)
Trevlig söndag önskar jag er
KRAMAR i massor

Ljusstakar

Godkväll alla !!!
Vilket dag vi har haft idag, jag har haft försenat födelsedagsfika och det blev mycket med folk i våran lilla Skokartong. Det är tur att man bara fyller år en gång per år ;)
Men på förmiddagen så var jag och mamma på loppis... Har hittat och följt via facebook en tjej som säljer vidare saker hon som fixat till.. Mycket shabby, vitt, spets och slitet... Me like :D
Vassvikens gammalt. och nytt heter det ifall någon är intresserad..
Hon har en butik i ånimskog som öppnar snart för säsongen, dit måste jag åka, nångång !
Hon hade iaf ett par höga vitt slitna ljusstakar som jag föll alldeles pladask förr, blev så kär..
Som vanligt när jag köper något nytt måste saker flyttas och ordnas om för att det nya ska passa in..
Denna gång fick madonnan på byrån i hallen flytta upp på handdukshyllan för att ge plats..
50 kr styck kostade dom bara och det är dom så värda.. älskar allt med dom, det slitna, formen och dom små rosetterna.
Det blev lite trångt på handdukshyllan men Madonnan gjorde sej väldigt bra där..
Eftersom det va så många på kalaset och mina gudbarn så kunde jag inte tända alla ljusen, dels för att det skulle bli alldeles för varmt och sen var jag rädd att dom skulle bränna sej.. Men nu när jag är alldeles själv så är alla dom 40 värmeljusen tända i diverse lyktor, hus och koppar.. Lovely.. !!!
KRAMAR

Rosor

Hej !!!!
Jippie, äntligen kan jag se mitt matsalsbord igen =)
Det har under veckan varit fullt med saker på det bordet, grejer ifrån köket, tapeter, tyg och massa andra saker.. Känns väldigt skönt när man kan se att bordet är vitt och det ligger en duk på det =)
Min ica butik hade idag massa rosbuketter till halva priset och jag kunde inte motstå dom.. Tidigare när jag köpt lite halvslokna rosor så har jag klippt av dom och satt dom i olika små glas och vaser.. Men kände inte det nu..
Nej, det fick bli nått annat.. Så ner i källarn och hämta en djupare skål, ner med blött oasis och sen packa med rosor..
Blev faktiskt väldigt nöjd, roligt med nått annat !!!
Passar dessutom väldigt bra med nått extra på bordet för imorrn kommer min kusin o hennes familj, mormor  o mina syskon på födeldagsfika =)
Det blev inget Esters besök för mej idag heller =( Vaknade igår natt med ont, illamående och kräkningar. Så jag orkade aldrig iväg och är väldigt ledsen för det.. Hade sett fram emot besök men ännu mer att träffa Ylva.. Var så länge sen jag såg henne.. men vi får försöka planera in ett besök längre fram istället..
Nu ska ja hjälpa precious skruva i flera nya handtag !!!
Så jag passar på att önska er alla en mysig fredagkväll
KRAMAR

Fönster

Hej !!!
Passade på att svänga in på IKEA igår när vi lämnade in tvn och nu äntligen hade dom dessa krukorna. Har tittat på dom flera gånger jag har varit där men dom har inte haft dom i mellan storleken. Men nu fanns dom och det blev ju så bra i köksfönstret..
Blev väldigt sugen på att köpa ampell versionen, men vet inte vart jag ska ha den.. Den stora Herrgården är mer o mer lockande dag för dag.. ;)
Ser ni den långa blompinnen ? Den fick jag av mamma i födelsdagspresent =)
Idag fick vi en tv oxå, Precious och jag fick kasta oss i väg till Karlstad och hämta den.. Så nu är han nöjd =)
Han har varit väldigt uttråkad och rastlös det dygnet som han har varit utan sin tvspels tv.. Den fick ju flytta upp i vardagsrummet när den stora gick sönder..
Så uttråkad har han varit så han målade det lilla fönstret som jag tänkte ha i köket..
Så nu hänger det här och är helt ljuvligt !!!!
Har inte riktigt bestämt mej för om jag ska ha nått i den, hönsnät, nån bokstav eller några plåttavlor..
Tror det för hänga där en stund så får jag fundera lite ;)
Imorrn hoppas jag på en mysig dag !!!!! Ska kanske iväg till Esters med Ylva om allt ä bra imorrn =)
Trevlig kväll på er <3
KRAMAR

Födelsedag

Hej på er !!!
Ja, vilken födelsedag det var igår, precious var fortsatt sjuk, jag var hängig och Herr Alfie välte platttvn så skärmen sprack !!!!
Så det vara bara att lasta in tvn i bilen och åka till Elgiganten i Karlstad för att lämna in den.. Som tur var så gällde fortfarande den extra försäkringen som vi tog när vi köpte den.
Vi var så säkra att vi skulle få en ny tv med hem att jag sa till lillasyster yster att hon inte kunde följa med för vi skulle behöva fälla säten så tv skulle få plats.
Men långa näsor fick vi, det blev ingen tv med hem.. Det var en väldigt röra detta med tv, den skulle lämnas in på elgiganten sen skulle vi ringa och göra en skadeanmälan och dom skulle i sin tur bedöma om tv skulle lagas eller om vi skulle få en ny, när dom gjort sin bedömning så skulle dom ringa tillbaka till elgiganten i karlstad och säga deras beslut.. o elgiganten i karlstad kommer skicka ett sms till precious och säga vad som blir.. Vilken mess, men vi kommer att få en ny tv, nu ska en bara väljas ut som är lika i värde och det har dom 3-7 dagar på sej o sen ska tv leveras...
Gode tider, så nu sitter vi här framför den gamla tjocktvn som var den första som vi köpte tillsammans för 10 år sen.. vilken skillnad på tv, inte särskilt shabby är det, inte för att tv är särskilt shabby.. ;)
På vägen hem så stannade vi vid Interiörboden och jag fick välja ut något som jag ville ha födelsedagspresent, gulliga precious..
Jag valde ett vitt slitet runt ljuvlig ljushus som jag har letat efter så länge och en liten mini fågelbur, liknar lite ett ägg.. tror det kommer bli väldigt gulligt till påsk.. att göra som ett bo inuti ägget..
Och jag fick min medicinlåda av mamma =)  Så jag ä väldigt nöjd med mina födelsedagspresenter
åh, vad jag är glad i mitt ljushus !!!!
Måste åka tillbaka till Interiörboden när jag har bättre med tid och pengar, o bättre sällskap än Precious =)
Det var så mycket fint och mysigt, själva butiken var i ett hus och jag bara gapade när jag öppnade dörren.. Kunde lätt att gått där hela dagen, så alla shabbyianer, Interiörboden i Grums är ett måste !!!
KRAMAR i massor !!!

Mormor

Hej !!!
Detta är världens bästa och finaste Mormor som idag fyller 80 år =) Och vi har firat henne nästan hela dagen.
Mamma, jag, moster och Ocka tog med mormor och Bosse ut på lunch och åt. Resten åt torsk med vitvinssås och jag åt pizza, orkade bara äta hälften men på nått magiskt vis så försvann resten av min pizza.. ;)
Nu under kvällen har vi varit hos mormor och fikat, både vanlig tårta och smörgåstårta. Nu var även min kusin Vicki och hennes barn med. Så ljudvolymen i mormors lilla lägenhet var stundtals väldigt hög
Både mina kusiner Ocka o Vicki har triss i prinsessor, så vi undrar ju alla vem som kommer få en pojk nångång..
Jag och Precious har vid två olika tillfällen blivit spådda att vi kommer få tvillingpojkar någongång i framtiden, så  vem vet ! ;p
Får lägga till att jag inte är med barn nu ;)
Ockas prinsessor är Precious och mina gudbarn och trots att dom lekte mest hela tiden lyckades jag ändå att krama den mellersta goding och bustrollet Linn som ser lagom road ut :P
För övrigt så är det lite bätte med Herr Rooth idag, har ingen feber men är väldigt tät i bröstet, många som är sjuka nu..
Hoppas verkligen inte att han smittar mej.. Vill inte vara sjuk på min födelsedag imorrn =/
Jag hoppas på att min mamma har köpt en första hjälpen låda åt mej i födelsedagspresent,  i lantlig stil förstås. :D
Det passar ju bra när alvedon, ipren och nässpray används flitigt.
Så födelsedagsfikat får bli till helgen istället då Precious förhoppningsvis är frisk och piggare =)
Nu ska jag ta en tur hos er andra innan halv åtta hos mej börjar
Hoppas ni alla har haft en bra start på veckan
KRAMAR ifrån mej !!!!!

sjukstuga

Hej !!!
Idag är det sjukstuga här i Skokartongen, precious har fått feber idag, hostar och är allmänt hängig, jag har ont idag och mår allmänt pyton..
Så vi har legat i soffan hela dag, det är i såna lägen som jag är väldigt glad att det bara är vi..
Djuren har förstås härjat runt som vanligt ;)
Nu hoppas jag på snabb bättring för imorrn fyller världens bästa mormor 80 år och vi ska ut och äta lunch med henne imorrn och på tisdag är det bloggerskans egna födelsedag.. Inte för att jag ska ha något speciellt firande eftersom jag bara fyller 28 år.. men det vorre trevligt om man vore pigg iaf !!!
Det enda mysig är dom tända ljusen på silverbrickan
Tack för alla gulliga kommentar hittils, det gör bloggande mycket roligare när man får respons, jättekul är det !!!
Har varit superdålig att besöka er andra i blogglandia men det ska bli skärpning, det lovar jag !
KRAMAR

Köket III

Godkväll !!
Brrr, va kallt det är, just nu har vi 17,6 minus ute och 19,6 plus inne..
Fyy och just av denna anledning har vi inte gjort något alls, precis ingenting.. Bara plockat lite i köket, kollat på skidskytte och när vi väl var ute för att handla va det bara ledsamt.
Var på ju på jakt efter handtag till köket och trodde att i denna butiken har dom billiga handtag..
Men icke, bara massa fula i fura.. och jag som saknar tålamod blev väldigt besviken.
Hade jag fått välja så hade köket haft nya handtag redan i veckan ;)
Fast nått litet har jag faktiskt grejat med, igår kväll när de mesta sakerna var på plats så var det en sak som verkligen stod ut, nått som jag innan inte hade märkt av..
Precis bredvid ugnen så har vi en liten hylla som oftast brukar vara fyllt i saker som inte riktigt hör hemma någon annanstans, som pennor, servetter, handkräm, lim, kokböcker m.m och det är ju så fult.. Titta här bara !!
Detta måste ju döljas och det NU och det enda som jag hade att dölja med var den gardinen från IKEA som ser ut som ett myggnät, vet inte riktigt vad den heter.
Efter lite spikande och klippande var den uppe och det blev så mycket bättre än innan =)
Ser nästan lite ut som en brudslöja, men nu är allt döljt och gömt.. funderar på att göra samma sak i vitrinskåpet, har en längd till av myggnätet ;)
Nu ikväll väntar det melodifestivalen, film, chips och dipp !!
KRAMAR

Köket II

Hej på er !!
Nu äntligen är dom flesta sakerna tillbaka på plats, det är bara några tavlor som ska hitta ny plats.
Och jag är så nöjd, köket blev så ljust och fräscht.
Tycker att sakerna på hyllorna syns mycker mer tack vare den nya tapeten och jag har verkligen dragit mitt hår över dessa hyllorna men nu förtillfället är jag faktiskt nöjd, får se hur länge det varar ;)
Precis dom flesta rummen här i Skokartongen tycker jag det är fint med nått svart som bryter av allt det vita, i vardagsrummet är det tvbänken och dom flesta ramarna och här i köket fick det bli en svart krona på köksbordet.
Jag hatar verkligen att stryka, det är bland de värsta saker som jag kan göra men nu var jag tvungen, både hissgardinen och spetsgardinen var så skrynkliga, så det va bara upp med strykbrädet och stryka på och jag har inte bytt åsikt än.. fyy.. Men slutresultatet var väll värt den insatsen =)
Är så kär i spetsgardinerna, dom är nog bland de bästa som jag någonsin köpt på IKEA
Men nu får det vara  färdiggrejat för ikväll, även fast jag känner mej piggare så orkar jag inte hålla på allt för länge.
Imorrn tänkte jag ta med mej precious och åka för att kolla på nya handtag till köksluckorna, det tror jag gör mycket istället för dom fula vi har nu som är i fura. Dom passar inte riktigt in..

Så vad tycker ni om vårat kök ? Smakråd mottages med glädje =)
Önskar er alla en mysig fredagkväll !!
KRAMAR

köket

Hej !!
Ännu en dag i kaoset men nu börjar vi se ljus i tunneln, Precious har varit så duktigt och tapetserat hela köket under eftermiddagen och nu under kvällen. Vårat kök är ju inte så stort och för ett proffs som han gick det hela på ett kick... Tråkigt nog för otåliga mej måste tapeterna torka innan vi kan sätta upp saker på väggarna..
Men jag kan visa er hur det blev ändå =)
Här ä innan, tyckte verkligen om dessa aprikosa tapeterna när vi flyttade in.. men nu några år efter är dom verkliga vedervärdiga och jag är så glad att vi slipper se dessa igen
Dom nya tapeterna är väldigt lika dom som vi har i hallen bredvid, nästan samma lagerkransar men dom i hallen är mera beiga och dom i köket har lagerkransar som även syns i olika ljus.
Är så nöjd, han är duktig min Precious <3
Så imorrn blir det för mej att stryka den vita hissgardinen som har tagit semester nu under jultiden och dom vita spetsgardinerna som släpper in massa ljus nu !!!
Hoppas jag kan visa bilder från det nya köket imorrn
Massa kramar

Kaos

Hej på er !!
Här i trappavsatsen har jag varit under eftermiddagen och nu, allt för undvika det kaos som har spridit ut sej på nedervåningen. Precious har börjat greja i köket och vi har fått flytta nästan hela köket ut i vardagsrummet och hallen.. Det ä ganska trångt kan jag lova, tur ä det bara är tillfälligt.. !!
Men jag ska inte klaga för jag har grejat med mitt och det är så kul just nu.
Efter tung och mörk period känner jag att jag blir piggare och gladare dag för dag och det har börjat kliat i fingrarna igen.
Vi har varit på erikshjälpen idag och jag fyndade mest massa glasgrejer,  skålar och några gamla bakformar.
Blev så inspirerad av det senaste numret av jeanne¨darc där dom hade ett reportage där dom planterat massa vårblommor i olika formar och askar. Så dom får ligga i källarn till det är dags att plantera och sätta ut på framsidan =)
Hittade en mellanstor skål eller om det är ett glas, ( vet inte riktigt ) och gjorde om den till en kruka för en av mina hjärtan.. Mina favoriter och dom enda blommorna som jag lyckas hålla i liv ;)
Blomman verkar trivas i trappavsatsen och har växt till sej riktigt ordentligt och inga monster har varit där och bitit av den heller :P
En närmare bild på den loppade skålen, ett fynd som kostade mej hela 5 kr !!
När jag förhandsgranskar mina inlägg innnan jag publicerar är det mellanrum mellan alla bilder men nått händer när jag trycker på publicera knappen, alla bilder åker ihop och mellanrummen försvinner, väldigt irriterande.
Är det någon som vet hur man rättar till det, eller vad det är för fel ??
Va roligt det är att fler o fler verkar ha hittat hit, besökstatistiken bara går upp och upp, Jättekul tycker jag, Ni är hjärtligt välkommna igen och igen. Ni missar väll inte att Skokartongen har egen facebook sida,  bara att hitta dit oxå och gillar. Då skulle jag bli så glad =)
KRAMAR

.................................................

RSS 2.0