Permis !!



Vilken vecka detta har varit, en vecka som avslutades med inläggning på avd 9... hej o håå...
Har permission nu över helgen, ska tillbaka på måndag kl 08.00.. Om jag inte blir sämre och inte orkar äta eller dricka då ska jag  tillbaka med en gång.
Anledning att jag fick åka hem är kirurgerna som ska bedöma mej  ä lediga under helgen och efter 5l glukosdropp är jag nog uppvätskad för att kunna fungera hemma..
Men det går så där att vara hemma, har idag ätit 4 nävar ostbågar, 2 glas cola och en liten bit av pizzan som precious åt till middag.. är inte hungrig, mår mest illa.
Det är faktiskt jobbigt att vara hemma, telefonen ringer,  katterna håller på, det är rörigt i vardagsrummet och jag orkar inte städa.. inte för det är någon höjdare att ligga på sjukhus heller... Men jag hade så ont och va så sliten att i torsdags kunde dom ha lagt mej var som helst och jag hade vart nöjd.. Även fast jag ful-grina 5 minuter efter Precious åkte hem.. =)

 Imorrn blir det kalas för Ocka..
Vi är ju egentligen kusiner men tänker och ser på båda ocka och hennes lillebror som syskon <3
Har ordnat denna perfekta presenten för henne.. !!
Kan inte fatta att hon är 27 år.. accepterat att jag är 26 år men att ocka är 27, det övergår mitt förstånd.. att vi blivit så gamla, vart har tiden tagit vägen ?? Var ju inte längesen vi gick på yngves hip hop kurs och lärde oss running man.. =)





Grattis i efterskott världens bästa Ocka !!

Puss o hej


Hipp hipp hurra !!!




Idag är det ingen vanlig dag för dä ä lillasysters födelsedag !!!






Min lilla lilla lillasyster fyller idag 17 år..
Är det inte helt otrooligt!!

Iaf Stort Grattis på din födelsedag..
Älskar dej !!!

Puss och hej


Ljushus !!



Nu när det närmar sig alla helgona så har jag ställt ut två lyktor utanför ytterdörren och en liten på altanen. Tycker det är mysigt när det lyser utanför huset..
Men det såg lite fjuttigt ut med bara en utanför dörren så idag köpte jag en till.. till en riktig fyndpris  79 kronor !! var lite större än vad jag hade tänkt mej så fick möblera om lite utanför..

Så här ser det ut på Skokartongens framsida !!



Närbild




här ä dagens fynd !!!



När det börjar närmar sej advent tänkte jag hänga ut en liten lykta men den får vänta !
På systers kalas igår visade vicki mej lite knep med mormorsrutorna så nu har jag verkligen fått kläm på dää så nu är det virkning som gäller för hela slanten !!.. 
Så veckan har börjat bra, hoppas den fortsätter såå.. !! 
Imorrn ska jag hämta mitt nya pass och så är det lillasysters födelse.. !! 

Mys o kram  


Kalas !!


Idag var födelsedagskalas för syster yster som fyller 17 år på tisdag..
o ja som mår mycket bättre idag gick allt dit en sväng..
Mamma hade bakat bullar och gjort chokladtårta, jag var redig och åt bara en bulle.. =)


Här ä mamma o födelsedagsbarnet !!




Nästan alla kusinbarn !!




o söta Felicia !!



Jag har stickat varsin raggsocka, tog med dom så Felicia o Linn skulle få pröva, inte kul o sticka 4 strumpor så passar dom inte.. Men dom passa och Felicia skulle inte åka hem förrän jag stickade klart den ena.. Så söt..
Men vi kom överens om hon skulle få paret nästa gång vi ses, vilket blir till helgen då ocka ska ha kalas.. så nu får dää stickas på.. .!! 

Precious fick snällt sitta o mysa med hundarna innan alla kom.. !!



Efter kalaset tog mamma o ja en promenad, var väldigt gött och komma ut och lite luft.. !!
Imorrn blir det samtal till magtarm och en tur till csk..
Ska passa på och gå ut till jobbet o hämta schema !!

Puss o hej


Puss o Hope



Känner mig lite lätt deppi, grinig och sur idag av två olika anledningar.
Vi har avbokat resan till ullared nästa helg, vågar inte chansa att åka så långt om jag blir dålig, sen är jag inte iform med att gå och trängas med hundra andra fyndjagade stölliga människor. Så det är tråkigt för jag så verkligen fram emot denna lilla roadtrip. Får åka dit över dagen istället..
Trodde i min enfald att om jag tog dessa nya medicinera till kvällen istället så kanske jag skulle sova bort dom värsta biverkningarna, så ack så fel jag fick.. vaknade imorse och var lika yr, illamående och ont.. o nej.. jag ska inte ha någon bebis..
Detta innebär då att dessa dagar som jag varit dålig är JAG som är sämre och inte mediciner som gör mej sämre. Denna insikt är fruktansvärt smärtsam och psykiskt påfrestande känner jag.
 Har i nuläget väldigt svårt att se någon ända på detta.
Men tvingade mej ändå upp imorse och följde med mamma o syster till Åmål, jysk och profab stod på tapeten..
köpte nya kuddar till mej och precious, fake dun så klart.. efter dom hemska bilderna på fåglarna vill jag iaf inte ha " äkta " duntäcke o kudde..

Sen på Profab hittade jag dessa urgulliga hjärtan. Det står PUSS och HOPE på dom..
Har placerat ut dom i några krukor i köket...
Är väldigt nöjd med dom och detta får bli dagens höjdpunkt för mej !!









Stor puss o kram !!


Prel Jul



Tråkig som jag har redan börjat tänka på hur det ska julpyntas här och hittade några grejer på ikea som förhoppningvis kommer att pryda skokartongen.. om det inte finns nått finare och Billigare på ullared förstås..

Detta tyget tror jag kan bli väldigt mysiga kuddar av så någon meter blir det nog att köpa o sy.

SNÖA STJÄRNA Metervara grå, vit Bredd: 150 cm Mönsterhöjd: 64 cm


Eller detta gråa kanske som heter snöa himmelsk, det kostar endast 19 kronor metern..
SNÖA HIMMELSK Metervara grå, vit Bredd: 150 cm Mönsterhöjd: 1 cm

SNÖVITA Kruka vit Längd: 35 cm Bredd: 13 cm Höjd: 10.5 cm
Denna kruka hade jag tänkt o göra adventstaken av, stora vita blockljus, mossa och siffror av zink som hänger på ljuset..

Har annars haft en jobbig dag, tål nog inte medicinera i kombination, vaknade ve halv två och fick spy och så har det fortsatt varje timme tills tio idag, men går bättre nu tack vare primperan.. Får se vad dä gör inatt..
Nu blir det massa mys med precious som förövrigt har VAF:at idag, ni vet ( vård av fru ) så söt.
Det ä ju min kväll idag med bonden o Greys..

Stor kram


Jag är hemma !!




Det är nu som jag ska säga till mej själv i väldigt sträng och myndig stämma, vad var dä jag sa !!
Har aldrig varit så glad över att medicinkliniken har det dåligt med platser, alla gastro platser var tagna och ligga på patienthotell o tuppa av alldeles  själv är ingen riktig hit precis..
Så summan av läkarbesöket är två veckors sjukskrivning till att börja med, får anstränga mest 30-45 minuter per dag, nya mediciner och dubbad dos av mina tidigare. Så varje morgon och kväll ska det tas 7-8 tabletter, 4 på lunch. Ska vila 1 minst efter timme efter morgonmedicinerna för motverka blodtrycksfall.
Mamma kommer hit imorgon och " passar " mej..
Fick massa förmaningar och regler och om det blir ohållbart ska jag tillbaka.
Dom har ju vägt mej varje gång jag har varit där och jag känner ju på bla på kläder och så att jag har gått ner i vikt men trodde inte att det var ca 15 kg minus sen i januari. 5-6 kg trodde jag mer på.. Ska hålla vikten nu sa doktorn, det har jag ALDRIG någonsin hört i hela mitt liv.. Gå ner i vikt får du göra när du är frisk fick jag order om.

O det viktigaste av allt, kontakt ska tas med Dr Schmitd på st görans sjukhus, han är docent och forskat i gallvägsdyskinesier enligt google iaf.
Den kontakten skulle ske imorgon och ev får jag åka dit.
Hej och hå, det börjar sjunka i litegrann allt och det ju mer det sjunker in ju jobbigare känns det,
Det blir nog ett bryt ihop och kom igen här sen under kvällen..
Ska pussa xtra mycket på dessa godingarna, känner att jag behöver dä nu



Kram


Skingra tankarna



Om det är nått som jag riktig kan och är bäst på så är det att älta saker till dö dagar.. samma sak om om om igen.. o varje gång blir det alltid värre och skräckscenariot tar form.. Nu är det läkarbesök som sätt griller i huvudet på och om jag måste läggas in...Är ändå såpass klar och redig att jag förstår om det kommer att få mej att må bättre fortare så klart jag går med på det..
Men nu är jag så otroligt barnslig och fjantigt att jag sitter o tänker på vad  jag ska göra där på avd 9 som jag antar att det blir.. sitta o lyssna när KOL pat hostar och hostar,  men dä ä ja ju van från jobbet... ;)
dela rum med någon stackare med ulcerös kolit eller med pleuradrän.. ja ni hör min inre drama queen är inte nådig..  o det värsta med allt är om jag inte behöver läggas in kommer jag sitta här o i soffan och älta varför jag alltid ska älta allting  !!


Har försökt o skingra tankarna med att stryka o sätta upp nya gardinera i vardagsrummet, det blev gråa alvina som jag köpte på ikea under helgen.. Dom är finare än vad bilden visar.. Tänkte jag skulle köpa vita hissgardiner på ullared och sätta i dom tre fönstrena med dessa över. Tror det kommer att se mera ombonat ut..

ALVINE TRÅD Gardinpar grå, vit Längd: 250 cm Bredd: 145 cm Vikt: 0.80 kg

Nej, det är väl bäst och hoppa in i duschen och göra sej iordning..
Bästa precious har tagit ledig från jobbet och följer med..

Mys o kram !! <3


Morbror !!



Gårdagens eftermiddagen spenderades i Forshaga, roligt och hälsa på och se lelle Natalie som bara växer och växer.. Becca har dä såå himla fint, shabby förstås, kul med o få lite inspiration..
Inna forshaga blev det en tur till ikea, jag skulle bara ha ett litet strykbräde men kom ut men en hel kasse, va mycket fina julsaker dom hade, men jag köpte inget, av en ren princip... för tidigt.. men dä ä aldrig för tidigt för julmust ! Dä skulle jag kunna dricka året runt.. !!

Här ä bilder på en väldigt stolt morbror








 o Kelvin var i högform och det skulle busas o lekas...





Väl hemma gjorde jag klart lillasysters tumvantar, blev himla nöjd med dom, hoppas hon använder dom nu bara.. Så nu håller jag på en par till mej i vitt o silvergrått..




Vad har annars hänt idag, jo doktorn ringde ju idag. Proverna är fortsatt inte bra så det blev inget nattjobb idag eller imorgon, ska till han imorgon kl 15.00 o prata om nya mediciner och ev inläggning för mera intensiv utprövning av mediciner. Träffade ju kirurgerna i förra veckan och dom ä inte så himla sugna på att operera utan tycker att man ska pröva medicinera först.. blir så trött på alla dessa turer hela tiden, den ena doktor säger så, den andra säger si och kirurgerna tycker nått helt annat och mitt allt detta elände står jag med sfinkter oddi som är stygg.. ja det ä ett elände och jag har försökt tänka postivit men nu orkar jag inte det längre.. Hela detta året är snart slut och jag har snart spenderat ett helt år med att ha ont, hela mitt liv står och stampar på samma ställe..
JAG STÅR INTE UT !!!!!!!!!!!!


Stor kram


Ris och ros



Rediga dagen fortsatte allt igår med att jag bakade morotskaka och hjälp va god den blev om jag får skryta lite..
Åt den först hos Karin i trollis och fick reda på att den var gjord efter leilas recept och efter snabb googling hittade jag receptet.. Ni måste pröva !!

Receptet kommer här:

 Leilas Morotskaka

3 eko ägg
3 dl ströskocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rårivna morötter

Frosting
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gr philadelphia

Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan.




Hade massa ärenden på stan idag som slutade med att jag skulle till ica och handla och där hade dom massa rosa tio packsrosor till halva priset.. så två sådana packen fick följa med hem och pryder nu köket i olika vaser och skålar..

Det står några stycken på hyllan




Närbild



o på diskbänken




Tycker det är lite roligare att göra små arrangemang än ett stort o till en sån liten peng oxså, betalade inte mer än 25 kronor för 20 packet..
Det är vardagslyx för mej iaf !!




Mys o kram

Redigt värre



Ingen doktor som ringde idag, är nog ett bra tecken för då är nog proverna finare, tolkar jag det som iaf.
Mår annars bättre idag och har haft en väldigt redig dag. Mamma o jag var på överskottsbolaget och handlade såå tråkiga saker som ack så nödvändiga som diskmedel, tvättmedel, sköljmedel, duschcreme, tops. ja ni fattar!!
Precious kom hem tidigare idag och det var så himla fint väder så vi passade på att plocka iordning på altanerna, rensade bort blommorna, tog ner utemöblerna, klippte gräset för sista gången detta året..
Känns väldigt gött att detta är gjort och mycket redigt av makarna Rooth tycker jag =)

Blev dock lite halv deppig när vi grejade.. för nu är sommaren över, det har dä varit länge iofs men ändå.. nu ä det mörka och kalla hösten och vintern framför oss med kalla morna, det ska skrapas rutor och halkiga vägar.. nej usch,  bättre med fika i solen på baksidan..

Känns  som detta inte var så länge sen



Men tydligen är dä för nu är allt inpackad i ett hörn och det ligger massa med gulröda löv på backen..
Och nu är detta som väntar




ååå va deppigt... !!
Tur att det bara är oktober och att jag har en morotskaka i ugnen.. (Leilas recept så klart..)
Får försöka intala mej själv att jag har mycket rooligt att se fram emot under hösten och vintern, ullaredsresan och Tyskland förstås.. 
Det bästa med hösten är ändå att det är mörkare och det är mysigare att kura ihop sej i soffan med massa tända ljus. Det tänker jag göra ikväll tillsammans med Precious, morotskakan och idol !! 

Mys och kram !! 

 


Mys o medaljong



O lugnet har infunnit sej här  i skokartongen, har ingen ork till nått idag utan bara legat mest i soffan och antingen stickat eller slökollat på tv. Mornarna ä värst precis efter 1 timme jag har tagit blodtrycksmedicinerna, riktigt känner att nu händer det nått i kroppen och yrsel kommer. väldigt otrevlig känsla men imorrn börjar jag trappa ner o då blir det bättre.

Några som verkligen har slöat idag är Bill o Bull eller Signe o Alfie som verkligen har fattat tyckte till varandra.
Denna lille mystund hände precis för någon timme sen när vi bara slappa.. Det är Signe som tvättar/pussar Alfie på huvudet.. o man kan verkligen se vad göött han tycker dä ä..














När jag var inne på antikt nostalgi och kuriosa igår köpte jag nya medaljonger som äntligen har kommit tillbaka, använde såna när jag gjorde påskäggen igår. Fick ett ryck här förrut och knöt dom runt dom vita blockljusen jag har på matsalsbordet.. använde vanligt vitt sidenband.




Älskar kombination med det vita och grå.




Funderar på göra samma sak till adventsstaken fast med siffror då förstås. Har ju några veckor kvar och grönna på dä som tur är ;)




Kram


Vilning




Började läsa på Mia Skäringers bok "Dyngkåt och hur helig som helst " igår kväll och jag kunde knappt sluta läsa. Första delen av boken består av hennes krönikor och jädrar va bra och roligt hon skriver.. kom på mej själv flera gånger att jag knuffa på en snarkandes Precious o sa- Lyssna, du måste höra på detta, dä ä såå kul!

Rekommenderar den verkligen fast jag bara läst ca 60 sidor =)







Det är tur att jag lånade den boken precis nu för idag blev jag hemskickad på vilning av Dr Lundgren, proverna dom tog igår var dåliga, men bra nog för inte göra gastroskopin akut men dåligt nog för att jobba. Ska få högdos kortison och blodtrycksmedicinerna nu i 5 dagar, tätare kontroller och samtal.. hej o håå.. Så i fem dagar får jag inte anstränga mej, inte få feber o inte ha akut ont.
Tror inte att jag orkar mer så mycket mer eftersom blodtrycket kommer ligga såå lågt.
Försöker muntra upp mej idag med stickningen och kärleken jean'darc living magazine, kan inte vara ledsen då!!



Blev så kär i ett par runda zinkhus som dom hade på nostalgi och kuriosa.. men efter shoppingturen i måndags och den kommande till ullared o sjuklön i några dagar får det väntas..  Men ååå vad jag vill ha dom !!




Ikväll ä dää min kväll på tv som Precious sa, halv åtta hos mej, bonde söker fru och greys.. Trevligt !!
Får försöka se positivt nu och vara glad för dä lilla..

Puss o hej


Trollis !!

Vilken supermysig dag vi hade igår, vilka fina shabby affärer  dom har dä, de ena finare än den andra.. Ville aldrig gå där ifrån.
Här ä den första affären som vi besökte, Gräddelin..
Hade fullt med massa vita, slitna underbara saker... till bra priser, dä ä viktig och tillägga..
Jag blev sjuk bara att titta på utansidan av affären..
En dröm för alla shabby fans tycker jag !!









Efter detta himmelriket blev ännu bättre då vi gick till affären La Villa och där möttes vi av världens trevligaste tjej som hade affären, åå va mycket fint dom hade där, nästan så jag fick ett psykbryt o handla allt.. Hon visa mej sååå mycket fint, o du måste se på denna o denna är underbar.. ja ville aldrig gå därifrån.. o där hittade jag min älskade klocka, som jag har letat o bjutt på tradera..
hittade den i lila först o då sa hon i affären, jag tror du kommer att gilla den mera.. o där var den..!!

Underbar klocka i lantlig stil från miljögården...



Jag har en burk i köket oxså från miljögården som jag älskar och hon hade massa annat i den serien och visa mej allt hon hade, så var tvungen o säga att hon inte fick visa mej mer för ja börja bli svim.. =)
Men köpte iaf denna urna som jag hade tänkt o ha massa köksredskap i..



Dom hade så ootroligt bra priser i denna affären som jag kunde inte motstå denna vita krona, 99 kronor bara..!!
Tålamod ä inget som jag är uttrustad med så allt jag köpte åkte upp sent igår kväll, stackars precious

Här ä kronan.. ska leta efter ny hjärtan på tråd, tror det skulle vara snyggare än ljuset som sätte där igår
Eller vad tror ni ?




Köksfönstret !!





 O detta lilla gulliga hjärta åkte oxså med !




Här ä klocka uppe på väggen o den ä sned jag vet.. men stackars precious orkade inte spika nytt mitt i natten ;)




Efter stan blev dä Överby med besök på sedvanliga gina tricot, H&M, sisters o bellbox där nytt schampoo fick följa med hem.. !!  Var sååå nöjd med allt igår kväll o Trollhättan kommer få ett nytt besök av mej då vid jul, kan bara tänka mej va mysig dä ska vara dåå !!

Fick ett väldigt bra tips från Ylva igår om landvetter airport hotel som ligger 200 m från flygplatsen.. Perfekt !!
Vi får ju åka mitt i natten när vi ska till tyskland eftersom flyget går 06.50
Men nu ä jag o Precious inbokad där i ett dubbelrum i lantlig stil ! Kan ju inte bli bättre..
Så det blir supé på torsdag kväll o hotellfrukost innan flyget går på fredag..
Så vi åker redan på torsdag o kommer hem sent på söndagkväll.. ska bli så kul

så här ser rummet ut !!


svit svensk 2


Nu väntar 4 dagars jobbing för mej, hoppas på fina dagar !!

Puss o hej


Äntligen !!



Nu äntligen har Precious kommit hem efter sin helg i stockholm.. stackarn, tåget var överbokat så dom fick stå hela vägen till karlstad.  Inte för att det har gått någon nöd på mej, har ju varit hos mamma nästan hela hälja och dä ä ju aldrig fel... mamma har världens goaste säng, har sovit som en stock, tror inte ja har rört mej på hela natten.. o imorse vaknade jag av lukten av nybakat bröd, då hade mamma bakat frallor...
Efter frukost åkte vi ut en tur på jakt efter mera granris och kastanjer.. Mamma fick sitt ris o ja mina kastanjer..
Dom får bo i köket kring denna lyktan, tyckte detta blev väldigt höstigt, tänk om man kunde hitta några fina kottar oxså, får nog bli en tur till krokstad ändå o leta..



Till middag blev dä mammas köttbullar, ni hör, inte kan ja klaga på hälja iaf ;)
Resten av eftermiddagen och kvällen har jag städat och plockat iordning här, såg ut som ett bombnedslag så det var väll behövligt, passade på att byta gardinera i köket.. dom vita panellängder åkte ner och upp kom gröna skira kanallängder.. 



o köksbordet fick en ren för tillfälligt katthårs fri duk..
Roligt o byta lite... Passade så bra med rosorna tyckte jag
¨



Imorrn blir dä trollis med ylva, dä blir shopping för hela slanten, ska bli kul o gå i nya inredningsaffärer o överby så klart !!  För att ladda upp blir det soffläge o mys för hela slanten...
Ljuskronan ä tänd, cola glasen står på bordet o chipsskålen är full..




Puss o hej


Lördag



Har varit uppe i Rotvik idag med mamma och det ä knappast någon hemlighet att jag inte riktigt trivs o vara där..
Skräcken för en äcklig ringlande orm är aldrig låångt borta. Men idag gick dä bra. !!
Jaaa. jag vet att de inte finns några ormar framme nu men dä ä äckligt ändå..


Rotvik





Vicki, Monica o Ellen var oxså där, alltid lika kul o bolla idéer med Vicki.





Moster, mamma och jag tog en tur i skogen på jakt efter svamp, mossa o ris...



Moster Ingalill




Skogens guld !!



Mamma o hundarna !!




o JAaa, som ser måttlig road ut ;)



Det blev allt ris plockat, det kommer att åka ner i lådorna imorrn...
lite deprimerande o tänka att om mindre två månader kommer det att vara julbelysning där...




Korvgrillning blev det sista vi gjorde innan vi åkte hem.
Så här ser det ut från altanen på mormor o bosses stuga




Rooligaste idag hade nog ändå hundarna som fick springa av sej riktigt..



Var ute i v-bro en sväng förrutom, ville att tösera skulle få pröva mössorna som var för smååååå... NEJ... !!
 Så detta betyder att lelle Natalie får dom istället..
Hade tänkt att jag skulle greja här idag, byta gardiner i köket tex. men det har inte blivit nått av nått idag.. är för trött o sliten efter tuff vecka på jobbet.. ska bli oootrooligt gött o få sova te mörran, var uppe tidigt oxså för att köra precious till tåget. Så nya tag imorrn men först mys hos mamma med tacogratäng.. mumma..

Trevlig lördag till er alla

Puss o hej


11 år


Den 8 oktober 1999 var det fest på vikenborg i åmål och där blev jag och Precious tillsammans för exakt elva år sen.  Kan inte riktigt fatta att det redan har gått elva år. Jag var ju bara 15 år och hade precis börjat nian och precious var 20 och hade precis muckat från lumpen..
Och nu elva år senare är han målare och jag ä syrra, vi ä gifta och bor i hus. Tillsammans har vi bil, katter, lån, gudbarn och syskonbarn.  De ä skillnad emot läxor, a-kassa, mammas mat och marinella !! =)
Vi har dä bra Precious o ja !!!
<3









Fullspäckat !!

 

Hej och hå, idag har det varit fullt upp med doktorsamtal, frisörbesök, en tur till hobbyaffärn o så klart massa stickning.. mitt nya dille, dä o hallonsylt =)  o icke att förglömma ett besök till resebyrån... !!

Är väldigt nöjd med håret iaf, det blev någon cm kortare och några slingor mörkare. Har aldrig varit så mörkt i håret som jag är nu och ändå är jag inte brunhårig, ska försöka ta en bild så får ni se. =)
Efter frissan stod hobbyaffärn näst på tur där hon som hade affären blev mäkta impad av min quick knit stickade mössa... Köpte en avlång quick knit som man kan sticka halsdukar o annat kul. Har stickat klart ena av Precious otroooligt fula Brynäs raggsockor.. Dom styggaste strumporna ja har sett men dom färgerna ville han ha ;)



Har även hunnit med o sticka en liten mössa.. tror lilla Natalie ska få den... om den passar så klart..

 

Dagens " to do " avslutades på resebyrån där vi prel bokade två flygbiljetter till Tyskland eller rättare sagt Nürnberg där mitt charmtroll till kusin är utbytesstudent nu... o då måste ju kusin vitamin åka o hälsa på... Det skadar ju inte att Nürnberg har en av europas största julmarknad som öppnar då... kul !!




Nej, nu blir det lite sällskap o sen sängen.. 4 dagar på jobbet väntar med start imorrn..

Puss o hej


Måndagslista



Nu var dä måndag igen, inte en av mina favvo dagar precis men Sofia har inspirerat mej att göra måndagslista..
Ja gör ett försök

Idag måndag är jag glad för:

-
att jag ska klippa o färga mej idag !!

- att jag bara jobbar 4 dagar nu till veckan och sen 3 ledig !!

- att jag äntligen fått ordningen på stickning !

- Att det är lite sällskap på tv idag !!

- att " välkommen " skylten blev så bra




Ja, detta kanske inte var så dumt...Tack Sofia för inspirationen =) <3
Vad är ni xtra glada för idag?

Puss o hej


Quick !!



Det har varit några jobbiga dagar men jag mår bättre nu efter lite medicinändringar, doser har dubblats och lite så.. Doktorn ska ringa på måndag så får vi se vad han säger.
Ska iväg o klippa  och färga mej imorrn, det är första gången någonsin som jag längtar efter att det ska  bli måndag. !
Fick ett tips av min arbetskamrat Petra om quick knit, en ring som trär garn kring och drar över öglor så blir det stickat. Det tog några gånger och många utbrott men nu går det ganska bra faktiskt, har stickat klart mössan till Linn.. ä väldigt stolt över mej själv, jag som aldrig någonsin har kunnat sticka eller virka nått förrut...

Här ä iaf quick knit



o här ä den färdiga mössan !! Hoppas den passar nu bara




Ska ta med syster yster o gå till hobbyaffärn imorrn o kanske ev köpa en större ram o mera garn. Det ska ju stickas halsduk till Precious o en mössa till Felicia... !!

Var inne på jobbet ilördags o la schema, va tvungen ändå in till karlstad o hämta ut recept, tabletterna fanns inte hemma här, åmål eller grums, töööligt !!
Passade på, eller dä ä fel ord men tvingande mej själv in på ikea, en ny byrå behövdes inhandlades, den som vi hade i hallen har gått sönder. Så den blev inhandlat en gråbrun 3 lådors Hemnes... Inte en vit, frångick mitt älskade shabby men det passar inte riktig in med shabby i hallen. Har aprikos i på väggarna.. Men det ä lantlig stil iaf bara inte i vitt.
Så här blev det iaf, är väldig nöjd



o den nya spegeln



Närbild på hjärtasken, tycker den ä så underbar, är på jakt efter en väggklocka i samma stil, hojta till om ni har sett en sådan nånstans. Har för mej att bouleward o profab av alla ställen hade en sån i våras




Puss o hej


Världens bästa låt

Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag

Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag

Vad vore jag
utan dina andetag



.................................................

RSS 2.0