Bra start

Det kan allt fråga sej om det verkligen har varit, vaknade imorse med väldigt ont i halsen. Verkar inte bättre än jag oxså har fått detta virus som sprider som som en löpeld på jobbet.. usch o fyy.. så det blir ingen utgång för mej idag, vill inte riskera att få bli sjuk igen..
Hade ju tänkt mej till marten och esters cafe idag men det blev inget med dää för här har det regnat eller vräkt ner är nog mera passande. Vaknade inatt av det regna så det dåna..
Så idag har jag gjort absolut ingenting.. bara legat i soffan och glott ungefär..!! sen blir det  till att tända ljusbordet och mysa hela lördagskvällen... !!
Måste tipsa om nått så vedervärdigt gött vi har ätit till middag idag. Receptet kommer ifrån viktklubb och varje portion innehåller endast 560 kcal. som hittat !!! 
Jag hade i rödlök, citron och ännu mera fetaost i potatisalladen..

Fetaostfylld kyckling med smakrik potatissallad


Ingredienser

Antal portioner:  4

kyckling:
500 gram kycklingfilé
100 gram fetaost (16%)
1 dl finhackad basilika
1 msk flytande margarin
potatissallad:
1 kg potatis
2 tsk fransk senap
2 klyfta vitlök, pressade
3 msk olivolja
3 msk gräddfil, 12 % fett
3 msk vatten
1.5 tsk oregano
1 krm socker
  salt och peppar
sallad:
150 gram fint riven isbergssallad
200 gram morot i bitar
300 gram tomater i klyftor

Instruktioner

Börja med kycklingen. Blanda fetaost, basilika, salt och peppar i en skål. Banka på filéerna med baksidan av handen så att filéerna blir större. Lägg en klick av fetaosten ovanpå. Vik över och fäst med en tandpetare. Stek filéerna i margarin så att de får färg. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Efterstek kycklingen i 225 grader i ca 10 minuter strax före du ska äta. Potatissallad: Koka potatisen utan skal. Skär den i bitar medan den fortfarande är varm (men inte het). Blanda fransk senap, pressad vitlök, olivolja, gräddfil och vatten i en mixer (eller gör det för hand). Smaka av med torkad oregano, socker, salt och peppar. Slå dressingen över den varma potatisen. Ät kycklingen med den ljumma potatisen och en sallad gjord på isberg, morot och tomat.



Någon som oxså roar sej denna lördag är signe.. Tänk va roligt dä ä med fotboll ..







Puss o hej


Fruustuck


Den enda fördelen med att semestern är slut är att nu så börjar man falla tillbaka lite i vardagslunken och rutiner.. samma gamla vanliga tjat och gnäll, oo vill inte gå upp, vad ska vi äta till middag?, alarmklockor som ringer 05.00.. Sena kvällar och tidiga morgnar, korv och vattenmakaroner, Furix iv och Claforan..
Men man ska nog  inte underskatta vardagsrutinerna för utan dom skulle man inte uppskatta tillräckligt att det är fredag kväll och imorgon och nästa morgon är jag ledig.. Inga klockor som ringer, inga torra smörgåsar som ska bres utan får jag vakna när jag vill, sitta ner vid bordet och äta früstuck med tända ljus.. Früstuck är precious och mitt påhitt.. när jag har ledig helg har vi alltid früstuck på lördag morgon, früstuck är en lyxigare variant på frukost..
Då dukas varmt nybakad bröd, ost, skinka, juice, kaffe, yoghurt och grönsaker fram. Ljusen tänds på köksbordet och då är häälj hos Fam Rooth. !!

Just nu står detta mysiga frukostset högt upp på önskelistan, skulle passa perfekt för früstuck..



Har idag premiärgått in mina nya converse.. o älskar dom.. Tack Elin Eld.. du ä bäst !!
Efter jobbet passade jag på att åka in till Bergvik och handla lite med mamma och syster.. Var på jakt efter något att ha på mej på lördag när jag ska ut på förhoppningsvis trevligheter. !!
Det blev några nya tröjor och nya skor.. Bland annat ett röda fake converse.. men inget slår ju originalet.. !!


Trevlig helg till er alla.. !

Puss o hej


Tortyr

Har idag blivit torterad av lillasyster och tortyrredskapet var detta



Aj,aj,aj, AJ vad ont det gör att noppa ögonbrynen... usch o fy, det svider och sticker!! Vänjer mej aldrig !

Joo, vad har hänt mer då på sistonde?  Inte så mycket egentligen, de ä jobb och jobb och ännu mera jobb. Det hinns inte med sig mycket annat under veckorna, grejinga och pysslinga får vänta, har inte någon energi  till dä riktigt utan då plöjer jag inredningstidningar och hämtar inspiration !! så avkopplande..
Var idag inne och handlade två oasis hjärtan på blomsterhandel på sjukhuset, ska göra nått shabby med detta och torkade rosor o andra blommor.. men det får vänta tills imorgon..
Är ledig under helgen och det är marten i nysäter och när vi ändå är där tänkte jag att åka en sväng te esters café och kolla runt lite.. ska bli mysigt ! Ni som inte har varit där har verkligen missat något.. !! ÅK DIT!!



Puss o hej


Finbesök !

Har haft riktigt fint besök idag iform av lilla söta guddotter Linn och hennes mamma o pappa. Dom var i stan och passade då på att komma förbi och kolla på Signe. !





Signe har idag blivit försäkrad, avmaskad och vaccinerad.. Full dag för henne verkligen !!
Hon ligger nu hos precious och vilar sej..




Är fortsatt feberfri och blir bättre dag för dag vilket är gött.
Har gått och grejat här idag med stort och smått,
är väldigt gött och bara få vara hemma och göra lite vad man vill. Det är mycket avkopplande tycker jag. 
 Har gjort små arrangemang med ett par vita rosor som har stått på matsalsbordet.. var lite vissna och såg allmänt ledsna ut.. så jag knipsade av dom och la dom i små skålar.. blev himla gulligt tycker jag =)






Puss o hej


Signe


Äntligen vaknade jag imorse och var feberfri, hade inte feber igår heller tack vare min goda vän Panodil. Är mindre tät i näsan och det gör inte lika ont i ansiktet, så ja det går åt rätt håll. Har varit hemma från jobbet hela helgen, skulle ha jobbat 3 nätter nu men det fanns ju ingen suck att det skulle gå. Tööligt med ytterligare en karensdag och mindre lön. Att jobba som syrra är ju inte världens bästa betalda jobb precis..
I fredags mitt i febertopparna och all hosta hände det nått fantastiskt, det blev tillökning i skokartongen, i form av liten 13 veckors gammal svart och vit kattunge som har fått namnet Signe Palema. ( Palema kommer ju ifrpb världens bästa travhäst Torvald Palema ). Det var Precious som ordnade allt från att ringa till att hämta. Och hon är helt underbar, så liten och jag tyckte alfie var liten.. Nu tänker nog många inklusive mej själv först, inte kan ni väll ha tre katter.. men det var egentligen aldrig nått att tänka på.
 Förbästa Herr  Alfie kissade i mina skor för några veckor sedan, i skorna, inte på golvet så det spred sig till skorna utan rätt ner  i mina fina nya skor. O enligt sökningar på google och vetrinären tyder detta beteende på att han är uttråkad och behöver stimulans och det får han bäst iform av en annan katt. O Wilma är så gammal nu så hon leker inte..
Så valet blev nerkissande skor eller en tredje katt.. Inte så svårt val eller hur??

Här är iallafall lite bilder på den nya " bäbisen "










o några goskort..!!







Puss o hej


sjuk

Jag är sjuk, feber, hosta, förkyld och ont i ansiktet.. låter ju som bihålorna spökar..=(
Har tagit panodil och ipren nu så febern har gått ner nu iaf.
 Det är ju ingen som bli så sjuk som jag blir när jag är sjuk. Det tycker jag iaf själv, åå va dålig jag blir, bena värker och jag blir öm i skinnet.. Jag tycker så synd om mej själv..o då blir jag ännu dåligare.. Jag måste oxså ringa till mamma och säga att jag är dålig..åå sjuk och dålig jag e.. konstigt.. ja ä 26 år, gift och har ett eget hus men måste ändå ringa te mamma när jag e sjuk.  jag ä inte riktigt jag vet =) kanske kan skylla på feberyra...
Hoppas att jag är piggare imörra eftersom jag har helgjobbing framför mej.




En  (f.d) arbetskamrat till mej har en blogg som jag brukar läsa, hon har flyttat till blogspot nu och detta funderar jag oxså på, tycker det verkar enklare och greja med design av bloggen.. ska fundera på saken.
Nej, nu väntar sängen igen..

Puss o hej



*Glad **



Igår var jag, mamma, mormor och sköldarna på en tur te karlstad, gjorde ikea och vi åkte sen till bergvik. Är det inte lustigt att när man egentligen inte ska ha nått då hittar man massor.. TYPISKT!! Fick med mej hem en kasse från ikea och några nya tröjor från HM och en ny skjorta från GINA TRICOT. Men när vi skulle åka hem sa det bara pang och jag fick tväront i halsen och detta har hållt i sej.. Känner mig hängig och på väg att bli sjuk men det bryter ju aldrig ut.... Det är tur att det finns panodil och ipren när man inte känner sig på topp och ska iväg o jobba. Får försöka stå ut en natt  till sen är det ledigt två dagar, får försöka kurerar mej då.
Men tänkte att jag ska pigga upp mej lite och visa er lite saker som jag är xtra glad över och kommer att få mej att må bättre.. =)


1. Att jag har en mormor som handlar på GINA TRICOT.. Har världens bästa mormor





2. Mina nyinköpta bur som fint står nu i hallen.. Hittade den på Önska där en av mina favoritbloggare arbetar och det syns verkligen vilken hörna i affärer hon har grejat med.
 


Här e adressen till hennes blogg om ni är intresserade, glöm inte titta in hennes Selma hus.. så mycket fint !!
http://prillig.blogspot.com

3. Det nya numret av min nyaste Kärlek Jeanne'd Arc Living har precis i dagarna kommit och mitt exemplar ska jag bläddra imorgon.





4. Det nya väggordet HOME som står på tvbänken..




Puss o hej


Dagen efter

Hej och hå vad kul vi hade igår, var väldigt lyckat.. Maten åts upp, cosmopolitian blandades och dracks upp i en väldiga fart o humöret var på topp!!
Fast det blev några tårar p.ga. en elak kommentar så var överlag hela kvällen väldigt lyckad och det var längesen jag skrattade och hade så roligt. Så tack alla ni underbara kusiner, lovely sister och älskade kompisar för en härlig kväll !!

Här ä partyt i bilder




Sequele o ja




Världens bästa ocka och syster





Snygga syskonen Sköld




SkÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!



Vicky o världens bästa Thomas





Skulle ha tagit kort på dukningen men det blev inte riktigt så, det glömdes bort i cosmopolitian dimman men här kommer några godbitar från bordet på altanen.




Rosorna kommer ifrån trädgårn..=)




Nu väntas pizza, film och bara massa söndagsmys för att ladda batterierna för nattvecka med start imorgon..
Puss o hej


Blommor !!

Va helt fantastiskt underbart det var och lägga sig imorse.. det är ju hela charmen med att jobba nätter att få lägga sej.. va så trööttt.... Gick upp redan ve ett eftersom jag ska försöka  vända rätt dygnet någorlunda under helgen iaf.
Och ja helgen som jag har väldiga förväntningar på, tycker det är roligt och ha folk hemma och greja och dona innan dom kommer, med dukning och ljus o annat mys !!


Vi blir nog ca 7 personer och menyn låter som följande
-Cosmopolitian som välkomstdrink
-Fläskfilé i ost, pommes frites och grönsallad.. 
- vit chokladpannacotta med blåbär och lime couli till efterrätt..







Ska duka som sagt i blått och grått,  bilder utlovas.. !!

Fick ett lättare dille idag när jag fick tag i rosor 10 pack för halva priset, ynka 15 kronor för 10 stycken.. vilken fynd!! Så nu är hela köket fyllt med rosor lite har och där.. Det är vardagslyx dää


Knoppar i små punschglas  som får agera vaser




En bukett på bordet så klart




Två små arrangemang






Fortsätter med veckans tema vardagslyx vilket för mej innebär läsning av senaste lantliv, choklad och vetskapen om jag är ledig hela hälja =)
Trevlig helg till er alla, det ska jag försöka ha

Puss o hej





zzzz...ZZZ...ZZZ...



Tänk om kunde göra vad väggordet säger... (som är förresten inropat på auktionen...=) )
Nej istället ska hela grannskapet klippa gräset, lyssna på hur högt högtalarna kan spela, ongarna ska skrika och nån trimmar rabattkanter.. suck.... vaknade elva, ett och halv tre men tvingande mej ändå att ligga kvar och försöka somna om, jag blir så himla sur och vrång när jag är trött..

Appropå vrångt, ropade in dala häst matta på auktionen, hade vart sugen på en sån länge men inte riktigt vetat vart jag skulle ha den. Orginalet är ju dyrare och vävd.. Fick iaf för mej att i köket skulle den nog passa på. Så nu ligger den där och jag vet inte vad jag tycker.. köket går ju i aprikos, rosa och vitt.. köksbordet är ju vitt och stilen är ju lite lantlig med blommigt, spets dukar och shabby stuk på de flesta sakerna.. o så ligger det en stor matta där... nja va tycks?








Har även funderingar på om jag ska byta på ljuskronorna igen..
Men tror jag ska lugna mej lite med dä eftersom detta verkar vara en vrång dag och Precious blir väll stöllig på allt grejande.. ;)




Nått jag dock ja ä nöjd med är den ny duken som ligger på bordet fast en gult monster har legat på den och skrynklat till den. Mitt i står ett nytt arrangemang med blockljus, vita och svart stenar.. tycker att kakfatet är så mysigt.. !!



Förberedelserna inför lördagen fortsätter sakta men säkert, idag fick baksidan en uppfräsching med nyklippt gräs och rensning av  alla utblommade blommor.. Hoppas på fint väder på lördagen så kanske vi kan duka långbord ute.. !!  Te mörran åker vi antagligen i på Bergvik och handlar, se om jag hittar nått kul till dukningen kanske.. !!

Puss o hej


Lillördag

är det ju idag och än så länge har dagen varit bra. Har inga restsymtom från idag förrutom att jag blir lite svim när ja ställer mej upp.. men ja vilade och drack bra igår så det gjorde säkert skillnad hoppas jag.. 
Ska gå på på nätter nu i fjorton dagar och tyckte därför att vi var värda lite vardagslyx.. Så därför har vi precis ätit potatisgratäng, helstekt vitlöksspäckad fläskytterfilé, beasås, spenat och citronsallad med fetaost.. Jättesmarrigt.. !! Belönade mej själv oxså med att köpa en  ny miniros igår som får bo i köket tillsammans med burken i samma stil.. =)





Men det ä ju onsdag idag och det betyder besök till " det stora varuhuset " även kallat erikshjälpen.. hörde från en tjej som jobbade där att det var 150 personer som stod utanför och väntad innan det skulle öppna..men jag hittade allt en hel del trots folkmassa.. köpte några skålar, mini kupor och två gardinlängder som ska ska sys om. Skålarna tänkte jag ha i dukningen på lördag som går att gå i blått och grått tror ja.. 
På lördag är det ju annelundsfesten och då kommer det folk hit.. ska bli väldigt kul.. ska bjuda på mat och gå tipspromenad.. blir sköj dää!!


Här ä alla mina fynd idag.. !!




O gardinlängderna.. tyckte dä va väldigt gulligt med spetsen längst ner.. 

 

Ska halla mej nu inför jobbinga..
Fortsatt trevlig onsdag kväll önskar jag er alla..

Puss o hej


Utflykt !!

Igår var en av de bästa dagarna på hela sommarn, va roligt det var. !!
Jag, syster yster, Ylva och Karin stack iväg efter lunch på roadtrip upp till glava.. Fick övertala syster yster o följa med, men jag tror allt hon hade kul ;) hon har förresten tagit alla kort

Första stoppet blev på Klässbol Linneväveri




Hade väldigt mycket fint, var första gången jag var där men inte det sista.. blev kär i en duk som med små blommor på men till min besvikelse upptäckte jag att det stod gäster på, det var en handduk =(




Sen blev det fika vid Kvarnen, jättemysigt ställe med gott kaffe och urgoda kakor...
Inte det sämsta utsikten.. !!





Blåbär och halloncheesecake.. mumma !!



Efter fikat blev det en blixtvisit hos Fam Näsman paradis, deras sommarstuga.. som var helt underbar. Sån sommarstuga skulle man ha, rött hus med vita knutar bredvid en hästhage...Var många shabby detaljer, blev väldigt inspirerad.. Sen var det dags för dagens höjdpunkt.. AUKTIONEN..
Hade väldiga förväntningar, hade hört mycket och såg framför allt jag skulle ropa in.. o inte blev jag besviken, va mycket shabby grejer o billigt. stora lyktor och kronor kunde ropas in strax under 100 lappen.. Jag vågade inte ropa till en början  så är jag lite sur på mej själv att jag vågade ropa på en stor vit lykta.. Men till slut vågade jag allt, fick ropa åt syster yster och det gick bra.. vad jag gör för den ongen =)
Men iaf  ropade in två stora vita väggord, en duk, en stor ram, ny ljuskrona och ett kakfat.. Samt en stor matta med vita dala hästar på för under 100 lappen.. BILLLIGT!! o tlill saken gör att alla saker är nya.. Den som är sugen får åka till Edsvalla på tisdagar, där är auktion då.. Vi ska absolut dit..=)
Ylva fick oxså tag i mycket bland annat världen gulligaste tomtepar.. Jag glömde bort både tid och rum, var så kuuuul och jag blev så avkopplad..
Dagen avslutades med korv och bröd i stugan innan hemfärd.. var hemma efter tio och var väldigt trött.. men lycklig!!

Här är en mycket nöjd Fru Rooth med alla auktionsfynd !!



Puss o hej


Gårdagen i bilder

Då var det dagen efter idag, var väldigt trevlig igår kväll fast allt inte riktig blev som det var tänkt... men men.. började dagen på med att klippa mej.. så nu har jag en asymterisk frisyr vilket betyder att håret är kortare på vä sida och går snett i nacken.. Då ser håret tjockare ut och man blir smalare i ansiktet vilket aldrig e fel.. Träffade bästa grannen Therese utanför mamma när jag skulle dit och visa upp mej  och detta är resultatet.. =)



Precious o jag.. ser ni ufot ovanför precious huvud?? ;)




Brudparet !!







Syskonen Rooth och deras Pappa ( brudgummen)



Kelvin



Becca o Andreas på bröllopsfesten med god mat och dryck =)




Brudparet skär upp bröllopstårtan


 Mitt Placeringskort



Imorrn börjar Precious jobba igen och har en väldigt ångest inför detta och jag är seg efter igår ( precious oxså för den delen) så hela dagen kommer att spenderas framför tv.. bara o ligga o flöta i soffan o äta chips.. det ä ångestdämpande dää.. ;)

Puss o hej


Trött

Ja, lyxveckan fortsätter och hitiills har det gått riktigt bra, har den senaste två arbetspassen passat på att köpa kulglass.. älskar blåbär.. mumm och kunnat gå hem några minuter tidigare. Det är egentligen helt otroligt att  15 minuter gör sån stor skillnad.
 Idag var det ögonbrynens tur att bli plockade och få färg.. Det gjorde väldigt ont men ska man vara fin får man lida pin.. Allt vore toppen om jag inte vore så jädra trööött.. har inte riktigt kommit in med vardagsrutinerna än.. tror att det är mitt i natten när klockan ringer och eftermiddagarna ska vi inte prata om... Tror oxså att kroppen håller på att bekämpa alla nya bakterie som den har stött på. Ingen har ju faktiskt hostat mej i ansiktet på fyra veckor ;) o nu är det nya bakterier överallt..
 Imorgon fortsätter lyxveckan med förhoppningsvis flex och ett besök på bergvik, ska kolla på rosa tights kanske och om H:M har några snygga smycken...

Njuter xtra mycket av att komma hem och se minikupan som står i köket... !! Den får mej att dra på smilbanden varje gång jag ser den..




Puss o hej


Veckoplan !!

Är idag ledig efter 3 dagars jobb, imorrn börjar nästa tre dagars pass och på fredag eftermiddag börjar min tre ledighet.. Så jag kan int"e klaga. Har idag passat på att göra " rediga " saker som är väldigt tråkiga att göra men man blir nöjd med sig själv när det är gjort.. tex.. slängt alla gamla tidningar och reklam på returstationen, pantat, städat badrummet, vikit tvätt och bytt sängkläder.. ska belöna mej själv efter dagens slit med marabou och inredningenstidningen " hem ljuva hem ".. Denna veckan har jag bestämt att jag riktigt ska skämma bort mej själv det tycker jag att jag är värd.. för ett normal hb till och jag är som gott som friskförklarad och denna veckan passar perfekt eftersom den slutar med ett bröllop på lördag. Det är precious pappa som gifter sej.. Så ikväll börjar jag veckan med som sagt marabou, ska peela mej och packa in håret, imorrn bjuder Precious mej på lunch innan jag åker och jobbar¨och vi ska hämta kataloger på resebyrån. På torsdag ska jag iväg till boys and girls o noppa o färga ögonbrynen.
Fredag blir det mys och ev boka resan i november och på lördag ska jag iväg och klippa mej innan bröllopet.. !!  söndag frukostmys med Becca o Andreas.. o såklart pizza är ett måste dagen efter..
O måndag auktion med Ylva o karin.. !!

Har förrresten köpt en rosa kofta som jag ska ha på lördag, ska ha på mej dopklänningen..


Bröllopspresent är inköpt redan och har tänkt mej på att försöka scrappa ett gratulationskort.. jag har aldrig riktigt fastnat för scrapping, tycker det är lite pilligt och jag är väldigt dålig på att skära och klippa rakt.. Men jag har börjat ifall. Det är inte klart på länga vägar. Tips mottages gärna. !!

Här ä framsidan



o insidan 

 

Önskar alla mina läsare en lyxig och glamourös vecka, det ska jag försöka ha..
Puss o hej


Sensommar projekt

Ja, jag vet.. jag ä hemsk men jag har redan börjat spåna lite på mysiga sensommarprojekt.. ett nygammal idé blir ju att göra nya rönnbärs hjärtan





och har tagit inspiration från http://prillig.blogspot.com om arrangemang med kastanjer.. Det innehåller kastanjer, en zinkhink och massa ljus =)



Om bara några veckor är det dags att byta ut sommarblommorna på framsidan med vita ( så klart) bollastrar.. Denna är förra årets..



Ska även pröva på att göra äppellyktor till partyt om någon vecka.. va fint och duka med dessa godingarna.



Nej, nu får det vara slutgrönnat för idag, har ett arbetspass kvar imorgon sen är helgjobbinga slut.. Har förövrigt haft en väldigt bra helg på jobbet.. !!

Puss o hej


.................................................

RSS 2.0